Jans genomineerd voor Rinus Michels Award

Zwolle – Trainer/coach Ron Jans is genomineerd voor de Rinus Michels Award. Samen met Ruud Brood (NEC Nijmegen), Fred Rutten (Feyenoord), Phillip Cocu (PSV) en Peter Bosz (Vitesse) strijdt de trainer van PEC Zwolle om de titel Trainer van het Jaar. Vanochtend werd dit nieuws kenbaar gemaakt door de belangenvereniging van trainers in het betaald voetbal, de CBV.

20150408_onhaal_spelersbus_pec_3122.jpg  

Sinds Jans trainer/coach van PEC Zwolle is behaalde hij meerdere successen met de Blauwvingers. In zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke van de Zwolse club behaalde hij een elfde plaats in de Eredivisie en won hij met PEC Zwolle voor het eerst in de historie de KNVB Beker. Dit seizoen herhaalt Jans het kunststukje tot nu toe opnieuw, door PEC Zwolle via onder andere FC Twente en SC Cambuur naar de finale van het bekertoernooi te loodsen. Ook draait het team van Jans goed mee in de subtop van de Eredivisie. Het bezet momenteel de zevende positie op de ranglijst met 46 punten uit 30 wedstrijden.

Op vrijdag 15 mei wordt de winnaar van de Rinus Michels Award bekendgemaakt. Tevens wordt dan ook de beste jeugdopleiding van het land uitgeroepen.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Ron is absoluut het mannetje, een fantastische trainer voor pec en eerder voor groningn
  Zo simpel is het niet om dat soort clubs in de subtop te krijgen of de beker te winnen

  Hij is helemaal onze pecman forever als ie weer de beker wint
  Van mij mag je dan meteen n standbeeld van Ron voor het stadion zetten!

  En als ie dan de Rinus Michelsaward niet krijgt, maar bijv. Cocu, dan weten we dat het een flutprijs is

  In Zwolle ea weten we allang dat Ron top is en bovendien een zeer sympatieke man, die zeer goed past bij club en stad. Dondert niet dat ie minstens zoveel Grunningr is.

  Ik hoop dat ie nog minstens 3 jaar bij pec blijft, ook om zijn opvolgers zelf op te leiden


  ⚠️ Meld

 2. Het wordt Cocu. Die pakt een hoofdprijs en heeft zijn team krachtig getransformeerd het afgelopen jaar. Ron Jans heeft het prima gedaan, maar heeft net als vorig jaar niet te klagen over de bekerloting en in de competitie is het aardig gegaan, maar niet meer dan dat. Een prima trainer voor een middenmoter, maar daar zijn er meer van.


  ⚠️ Meld

 3. En ja daar is ie weer onze @ed. Okay hier heb je de volle aandacht weer, zoals je het altijd graag wilt met je eindeloze kritieken. Het gaat namelijk om de verhoudingen. Ron Jans moet het in verhouding met “minder spelersmateriaal” doen dan PSV. En omdat hij het nu eenmaal in verhouding met “minder spelersmateriaal” moet doen en toch successen behaalt met PEC Zwole is hij in verhouding met Cocu een betere trainer.


  ⚠️ Meld

 4. Je begrijpt het niet, Ronnie: Cocu heeft inderdaad beter materiaal en moet daarom worden afgerekend op het winnen van een hoofdprijs.

  Jans heeft modaal materiaal en behaalt daarmee modale prestaties.
  Het wordt pas spannend wat zijn als je met modaal materiaal topprestaties neerzet. Maar wellicht heb je gelijk en wordt de knvb-beker als grote prijs gezien door de jury. Ik zou Ron Jans wel gunnen!


  ⚠️ Meld

 5. Volgens mij is 7e staan in de Eredivisie en (opnieuw) in de Bekerfinale staan voor een modaal elftal een geweldige prestatie, anders dan een ploeg die zoveel individuele kwaliteit heeft, dat ook zonder een trainer ze wel kampioen waren geworden.


  ⚠️ Meld

 6. Zeker waar, zevende is prima maar niet opzienbarend. En de route naar de finale was opnieuw een makkie, met als ‘zwaarste’ tegenstander een futloos twente. Blijft mooi dat je dan de finale haalt, maar geeft ook aan hoe ver dat toernooi in ons land is afgezakt qua aanzien en prestige. En dus is de beker een modale prijs.


  ⚠️ Meld

 7. @ed Ik weet inmiddels en misschien meer mensen met mij, dat je altijd je gelijk wilt hebben en graag het laatste woord wilt hebben en wars bent van enig kritiek van andere mede forummers. Maar Ed, helaas heb je weer eens ongelijk, maar dat geeft niks. Ik accepteer dat wel. Jij kan daar namelijk ook niks aan doen. Het zit gewoon in je.8)


  ⚠️ Meld

 8. als die cocu met dat peperdure psv zoveel beter werk levert dan ron met het modale pec,

  Leg me dan s uit waarom ie die jupilerleaguetopper roda niet kon verslaan?

  Ach zet ron bij psv en ze winnen de europa league, ook zondr die puberende depay

  Die cocu is de rinus michelsaward nog lang niet waard:)

  Ron verdient hem als ie weer de beker wint: met gemiddeld materiaal 3 prijzen achtereen 2x bekr 1x jc


  ⚠️ Meld

 9. Ach Ronnie, blijf jij de wereld lekker vanuit je Zwolse brilletje bekijken, dan probeer ik het wat objectiever te doen, akkoord?

  @Lampje, wat betreft Roda heeft PSV inderdaad gefaald. Dat kan gebeuren. Zelfs PEC faalt wel eens, toch? Zo herinner ik me een serie na de winterstop….

  Lieve mensen, van mij mag Ron Jans echt wel winnen, zou leuk zijn voor hem. Maar om het nu een toptrainer te noemen, dat gaat mij persoonlijk een beetje ver.


  ⚠️ Meld

 10. Ik geef @Ed toch wel enigszins gelijk. Een beker winnen vind ik een hoofdprijs en daarom zou hij hem mogen winnen, maar een 7e plaats in de eredivisie is goed, maar niet bijzonder. Daarvoor is de tweede seizoenshelft toch wel iets te matig voor. Ben het niet eens met het geluk dat we met de loting zouden hebben gehad. Vorig jaar was dat wel zo, dit jaar niet met Cambuur en Twente allebei uit.


  ⚠️ Meld

 11. @Edje
  Jans heeft met Groningen indertijd de beker niet gewonnen, maar nu is ie een prijswinner als ie met pec weer de beker wint

  Cocu is in ieder geval nog zelfs niet eens een aankomend toptrainer maar slechts een oudtopspeler

  Een rookie die op basis van zijn oudtopspelerstatus makkelijk hoofdtrainer wordt bij zn oude club Categorie Bassie,, Blind Wouters Gullit Rijkaard Koeman

  Moet Ron dan 3e worden met PEC – dat is niet reeel
  Plek 4-7 is het hoogst haalbare, het maximale wat een topper met cubs als PEC kan halen
  Tel er wel die 1e beker en 1e jcschaal bij dan is ie een supertrainer en als ie de beker weer wint een toptrainer in de categorie modale clubs

  Dat PEC weer de bekerfinale haalt is wel degelijk een superprestatie.

  Dus Jans verdient de Michelsaward dit jaar allang en Cocu moet zich nog maar s volgend jaar bewijzen door weer kampioen met psv te worden als een aantal spelers wegverkocht is


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.