Breecamp-Oost krijgt eigen bushalte

Zwolle – Breecamp-Oost zal op korte termijn een busverbinding krijgen. Dat is de uitkomst van oriënterende gesprekken die een speciaal voor dit onderwerp opgerichte werkgroep met de provincie heeft gevoerd.

De komst van een bus naar de wijk was lange tijd onzeker. In het verleden waren er door de provincie al plannen gemaakt om de bus naar het stadsdeel te halen, maar door de bezuinigingen moest de haalbaarheid van de plannen opnieuw worden onderzocht. Bovendien is de wijk nog niet uitontwikkeld en dit bemoeilijkt de ontsluiting van de wijk voor het openbaar vervoer.

Uitbreiding van de stadsdienst bleek door de bezuinigingen op dit moment niet haalbaar te zijn, maar aansluiting op het streekvervoer behoort wel tot de mogelijkheden. Zodra de nieuwe rondweg N331 naar Hasselt gereed is, zullen ter hoogte van de Jac. P. Thijssetunnel twee haltes voor de streekbus in gebruik worden genomen. Dit zal op zijn vroegst eind 2015 het geval zijn.

De haltes zullen worden aangedaan door verschillende streekbussen. Lijn 71 (Emmeloord – Zwolle) biedt onder andere een rechtstreekse verbinding met de Zwolse binnenstad en rijdt maandag t/m vrijdag elk half uur en in de weekenden en ’s avonds elk uur. In de spits zullen ook de lijnen 74 (Kampen – Genemuiden – Zwolle) en 171 (Vollenhove – Zwolle) bij de halte stoppen. Mocht daar behoefte aan zijn, dan kan ook scholierenlijn 674 (Staphorst – Kampen) de halte aandoen.

Omdat de provincie met de beschikbare middelen graag een zo optimaal mogelijk openbaar vervoer aan wil bieden, is zij benieuwd wat de bewoners van Breecamp-Oost van de plannen vinden. Reacties kunnen worden gemaild naar bushaltebreecamp@gmail.com. Dit is tevens het e-mailadres waarop de werkgroep te bereiken is.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.