’t Kleine Veer vanaf 25 april in de vaart

Zwolle – De kortste weg van Zwolle naar Hattem is dwars over de IJssel en die route is binnenkort weer in gebruik. Vanaf zaterdag 25 april tot en met zondag 25 oktober vaart het pontje ’t Kleine Veer dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur op de IJssel. Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, vaart het pontje al vanaf 07.00 uur om dauwtrappers over te zetten.

kleineveer.jpg

Het pontje vormt een voet- en fietsverbinding tussen de Zwolse IJsselvallei en Hattem. Het veer maakt deel uit van een landelijk voet- en fietspadennet. ‘t Kleine Veer vormt samen met de veerdiensten in Zalk, Wijhe, Olst en Deventer een recreatieve route aan weerszijden van de IJssel. De overtocht met het pontje kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen. Een tien vaartenkaart kost € 8,-. Meer informatie over ’t Kleine Veer vindt u op www.zwolle.nl/kleineveer.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei, kunnen fietsers en voetgangers vanaf 08.00 uur terecht bij theeschenkerij Oldeniel aan de kant van Hattem voor een speciaal dauwtrapontbijt. Meer informatie over de theeschenkerij en de openingstijden vindt u op www.oldeniel.nl.

Artikel delen:

Reageer