WVF wint nu ook in Zwolle

WVF boekte zaterdagmiddag de eerste thuisoverwinning van dit seizoen via een verdiende overwinning op “Angstgegner” Sparta uit Enschede. Met name de eerste helft speelde WVF een goede wedstrijd en wist met fris combinatievoetbal de tegenstander binnen 30 minuten via Piet de Jong en een eigen doelpunt op een 2-0 achterstand te zetten, waarbij een hogere score zeker mogelijk was. Na rust een aandringend Sparta. In de 81e minuut wisten de gasten te scoren via Jaro Beijes. Michel van de Aa bleek echter een zekere sluitpost en stelde de zege veilig.

De reputatie van tegenstander Sparta is een goed voetballende ploeg die tegen WVF ook uit geslagen positie terugkomt. Vanmiddag kwam het gelukkig niet zover. WVF voetbalde als ploeg een bijzonder goede eerste helft met veel stuwing van achteruit waarbij de passes goed aankwamen. Reeds in de 5e minuut scoorde Piet de Jong snoeihard na bijzonder goed voorbereidend werk van Martijn Ruysch 1-0. WVF ging door en diverse goede mogelijkheden kwamen er voor Marthijn van der Steege, Martijn Rusche en Piet de Jong. In de 30e minuut werd een goede aktie en voorzet van Martijn Ruysch door de nummer 4 in het eigen doel gewerkt waarbij Piet de Jong in kansrijke positie toekeek.

Sparta trok regelmatig aan de noodrem en zocht de grenzen van het toelaatbare bij scheids-rechter P.de Jong uit Arnhem. Waar Sparta tot doelrijpe kansen kwam wist Michel van de Aa deze te verijdelen. Met name kort voor rust ranselde hij een hard schot uit zijn doel.

Na de wedstrijd gaf hij aan dat hij het publiek wel eens weer wat wilde laten zien!

Na rust trachtte Sparta de bakens te verzetten en zakte WVF wat terug. Het nivo van de eerste helft werd niet meer gehaald. Het hoge tempo van het eerste bedrijf had duidelijk zijn tol geëist. Voor WVF kwamen er bij lange na niet zoveel kansen en de kansen die Sparta kreeg werden opnieuw door Michel van de Aa bekwaam verijdeld. Toch moest hij capituleren in de 81e minuut op een kopbal van Jaro Beijes. John Beijen bracht Dennie Reinders en Peter van de Streek voor Dennis Elfrink (al aangeslagen geraakt in eerste helft) en Michel Klink, die met misselijkheid kampte. De mooiste kans om het slot op de wedstrijd te doen was er in de 79e minuut. De inzet kwam van de ijverige Piet de Jong, waar Martijn Ruysch er mogelijk beter voorstond. De gasten produceerden enkele gevaarlijke corners waaruit in tweede instantie werd raak gekopt door Jaro Beijes: 2-1. Martijn Ruysch, Jeroen van Leeuwen en Michel van de Aa ontvingen nog geel van de “man in het zwart”. Toch draaide de wedstrijd dit keer niet op een gelijkspel uit, zoals in eerdere confrontaties op de valreep wel gebeurde.

Michel van de Aa onderscheidde zich vanmiddag met enkele fenomenale reddingen en zou de man van de wedstrijd kunnen worden genoemd. De hele ploeg verdient echter een compliment voor de getoonde inzet: de weg terug (naar boven!) lijkt te zijn ingeslagen.

Volgende week opnieuw thuis met SVVN als tegenstander.

Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer