Berkum ontvangt bedreigd Nieuwland

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen ASC Nieuwland dat de laatste weken danig in de problemen is gekomen. De thuisploeg moet overigens óók proberen het lek boven te krijgen nu de kansen op het kampioenschap in de 1e Klasse D, na drie opeenvolgende verliespartijen, waarschijnlijk uit handen zijn gegeven.

“Er staan nu twee ploegen boven ons dus de afgelopen weken zijn wat betreft de kampioenskansen waarschijnlijk fataal geweest. Met nog vier duels te gaan moeten we nu onze rug rechten en naar de nacompetitie toewerken. Het gaat je daarbij zeker niet helpen als je die laatste wedstrijden zonder motivatie of inzet speelt,” kijkt Berkum-verdediger Jasper van der Stouw vooruit.

Vrije val
ASC Nieuwland draaide lange tijd redelijk mee maar pakte na eind februari nog maar één punt. De Amersfoorters zijn door die ‘vrije val’ gezakt naar een plek die aan het eind van de rit veroordeelt tot het spelen van nacompetitie om een afdaling naar de tweede klasse te voorkomen, maar ook rechtstreekse degradatie is nog een reëel gevaar. Vorige week leed de ploeg van trainer Sijtse Wobbes voor de vierde keer op rij een nederlaag toen KHC in Amersfoort met 2-4 te sterk bleek. Ruim een uur lang was er geen vuiltje aan de lucht en leidde een dominant Nieuwland met 2-0. Daarna kreeg Jeffrey de Nooijer het echter op zijn heupen en scoorde de KHC-spits drie keer in een kwartier tijd. Toen Nieuwland in blessuretijd zelfs nog een vierde tegengoal om de oren kreeg was de zure nederlaag een feit en leverden de Amersfoorters in de strijd om lijfsbehoud opnieuw dure punten in.

Schlemielig
Berkum deed het met drie op rij verloren duels niet veel beter, al kwam de ploeg van trainer Willem Brouwer daarbij een paar keer wel erg schlemielig weg. Vorige week vertrok Berkum met lege handen bij DETO, nadat de bezoekers vlak voor tijd nog met 1-2 voor stonden. Door een ongelukkige tegengoal kwam DETO drie minuten voor tijd langszij, maar zelfs een punt zat er niet in. In blessuretijd werd het 3-2 voor DETO, dat daarmee de tweede plaats op de ranglijst van Berkum overnam.

“Een punt bij DETO was ook niet genoeg geweest, we hadden daar gewoon moeten winnen. We hebben toen ongelukkig verloren maar we hebben wél laten zien dat we goed kunnen voetballen, hard willen werken en er als team staan. We hebben de laatste weken mentale tikken gehad, maar we kunnen het nog steeds en met een periodetitel op zak kunnen we natuurlijk ook nog steeds promoveren,” constateert Jasper van der Stouw. “Bovendien hebben we in december met 3-0 bij Nieuwland verloren, dus we hebben nu wat recht te zetten. We zitten zeker niet in een positie om ons de kaas nog een keer van het brood te laten eten.”

De wedstrijd Berkum-ASC Nieuwland wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Gert Maneschijn uit Daarlerveen, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: