Koninklijke onderscheiding voor Greet Breuchem

Zwolle – Wethouder Nelleke Vedelaar reikte donderdagmiddag de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan mevrouw G.A. (Greet) Breugem. Mevrouw Breugem, moeder van de bekende presentatrice Tooske Ragas-Breuchem, kreeg de onderscheiding op grond van haar bestuurlijke en vrijwillige verdiensten voor de zorg van de mens met een verstandelijke of lichamelijke beperking in het algemeen en die voor de medemens in het bijzonder. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumviering van Inloophuis de Bres aan de Heiligeweg.

 

 de_bres_koninklijke_onderscheiding_12_van_16.jpg

 

Mevrouw Breugem was begin jaren ’70 actief als stage- en examenbegeleider bij de Kinder- en Jeugdverzorging en Agogische Werk van het Middelbaar Huishoudelijk Nijverheidsonderwijs. Ook was zij lid van de ouder- en medezeggenschapsraad en benoemingscommissie van de Dr. Itardschool (nu De Twijn). Als studentcoach bij het ROC Deltion College begeleidde zij nog maar kort geleden kwetsbare studenten op het gebied van zelfvertrouwen en assertiviteit. Toen er medio 1970 nog nauwelijks sprake was van mantel- en nazorg voor ouders wierp mevrouw Breugem zich al op als mantelzorger en ervaringsdeskundige op het terrein van het Syndroom van Down en ondersteunde via het Sophia kinderziekenhuis ouders met een kind met deze verstandelijke beperking.

 

de_bres_koninklijke_onderscheiding_4_van_16.jpg 

 

de_bres_koninklijke_onderscheiding_13_van_16.jpg

 

 de_bres_koninklijke_onderscheiding_16_van_16.jpg

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Als secretaris van de Vereniging Ouders van Geestelijke Gehandicapten, afdeling Zwolle e.o. bewaakte zij onder andere de zorg in de dagbestedingsinstelling ‘De Golfslag’ van de Van Koetsveldstichting en door de inzet van de vereniging kwam de woonvoorziening ‘De IJsselbolder’ tot stand. Mevrouw Breugem was vrijwilliger bij de Scheppingskerkgemeente, zette zich in als stervensbegeleider en geestelijk verzorger en is nog steeds als vrijwilliger actief bij wijkboerderij ‘De Eemhoeve’. Vanaf 1999 heeft zij zich als gastvrouw ingezet bij inloophuis de Bres. 

de_bres_koninklijke_onderscheiding_2_van_16.jpg

 de_bres_koninklijke_onderscheiding_3_van_16.jpg

 de_bres_koninklijke_onderscheiding_5_van_16.jpg

de_bres_koninklijke_onderscheiding_7_van_16.jpg

de_bres_koninklijke_onderscheiding_9_van_16.jpg

de_bres_koninklijke_onderscheiding_10_van_16.jpg

de_bres_koninklijke_onderscheiding_11_van_16.jpg

de_bres_koninklijke_onderscheiding_14_van_16.jpg

de_bres_koninklijke_onderscheiding_15_van_16.jpg

de_bres_koninklijke_onderscheiding_1_van_16.jpg 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Wat is dit verdiend Greet van Breuchem. Van harte gefeliciteerd. Hartelijke groet, Astrid Dijkstra, moeder van Marco bewoner IJsselbolder, vrijwilliger IJsselbolder.


    ⚠️ Meld

  2. Van Harte! Volgens mij is haar man Jaap, de gewezen rector van het C.C.C…nog uit de tijd de “Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders” daar o.a. les had.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.