Familie-uitje voor het goede doel op 19 april

Zwolle – Cathelijne Smalbraak, Marleen Franken en Willeke Vos van het Gymnasium Celeanum uit Zwolle haalt geld op voor het goede doel Day For Change. Ze hebben een bedrijf opgericht met de naam Titali. Op 19 april a.s. organiseren zij een rondleiding door ’t Veen in Hattem en geven daar een workshop. Alles zal in het teken staan van recycling.

titali.jpg 

Op hun school is er een project bezig dat gaat over microkredieten. De leerlingen starten een bedrijf op met een microkrediet van rond de €20,-. De winst die gemaakt wordt met hun bedrijf gaat naar een goed doel dat microkredieten verstrekt aan mensen in derdewereldlanden die op deze manier weer een bestaan kunnen opbouwen. De scholieren organiseren een rondleiding waarbij ze iets zullen vertellen over het hergebruiken van materialen om op die manier het recyclen van afval te promoten. De rondleiding is geschikt voor kinderen en volwassenen. In de workshop zullen ze samen met kinderen van afval en oude materialen iets nieuws maken. Hierbij krijgen de kinderen ranja en wat lekkers. Ook verkopen de leerlingen aan het einde zelfgemaakte producten gemaakt van afval.

De leerlingen hebben ter promotie een website gemaakt: www.titali.jouwweb.nl . Hier vind u meer informatie en kunt u zich opgeven. Ook zijn ze te vinden op een facebookpagina onder de naam Titali. De workshop en de rondleiding zullen plaatsvinden op zondag 19 april a.s. Er wordt gehoopt dat er veel mensen zullen komen, iedereen is welkom! De kosten zijn €1,50 p.p. en dit bedrag komt ten goede aan het doel Day For Change.

Artikel delen: