Heren 2 volleybal Westenholte kampioen

Zwolle – Afgelopen dinsdagavond heeft het tweede herenteam van volleybalvereniging Bas Autowas Westenholte het kampioenschap in de tweede klasse van de regio Hanze-Linde binnengehaald.

 

In de laatste wedstrijd van het seizoen werd SetUp IJsselmuiden met 3-0 verslagen. Westenholte had aan twee sets genoeg, dus na het binnenhalen van de eerste set met 25-9 en de tweede set met 25-19 barstte het eerste feestgedruis al los samen met het publiek in het Anker. Volgens aanvoerder Marco Balster zat er van te voren wel wat spanning op de teamgenoten, maar nadat de eerste set zo ruim was gewonnen werd er wat meer ontspannen gespeeld. “Van tevoren hadden we ons voorgenomen om de wedstrijd met 3-0 te winnen en iedereen aan spelen toe te laten komen” vertelt Balster. “Nadat je de eerste set dan zo gefocust speelt dat je zo’n resultaat neer zet, is het logisch dat je in de tweede set de teugels iets laat vieren. Gelukkig konden we na het korte feestje na de tweede set de concentratie weer pakken en ook de derde set binnen halen”.

Het team, dat twee weken geleden ook al de bekerfinale van de regio in Genemuiden won, levert hiermee een binnen de vereniging unieke prestatie. “Het is nog niet vaak voor gekomen dat een team zowel de beker wint als het kampioenschap binnenhaalt” aldus Willem Dekker, diagonaalaanvaller en met zijn 60 jaar voorzien van een grote kennis van de volleybalhistorie binnen de vereniging. Memorabel was ook dat het de laatste competitie-dinsdagavond in het oude Anker was. Volgend jaar speelt het team in de nieuwe sporthal bij het gelijknamige wijkcentrum op de grens van Stadshagen en Westenholte. Na de wedstrijd ontving het team van het bestuur van de vereniging en de supporters de nodige presentjes en bleef het nog lang onrustig in het Anker. 

Artikel delen: