Berkum naar hoofdtoernooi KNVB Beker

Zwolle – De hoofdmacht van Berkum zal in het volgende seizoen meedoen aan het toernooi om de ‘grote’ KNVB-beker. 

 

De kansen op plaatsing voor die competitie, waaraan in een later stadium ook de profclubs mee zullen gaan doen, leken min of meer verkeken toen Berkum enkele weken geleden in de kwartfinale van de strijd om de Districtsbeker Oost, na strafschoppen, sneuvelde bij topklasser Sparta Nijkerk. Op grond van een beter doelsaldo is de Zwolse eersteklasser echter alsnog als ‘beste verliezer’ toegelaten tot de KNVB-bekercompetitie. Uit het district Oost hebben behalve Berkum ook Sparta Nijkerk, Excelsior ’31 en Longa ’30 zich geplaatst voor het KNVB-bekertoernooi in het seizoen 2015-2016. Als Sparta Nijkerk zich dit seizoen kan handhaven in de Topklasse komt Bennekom daar nog bij.

De eerste ronde, waar dus alleen amateurverenigingen aan meedoen, wordt gespeeld op dinsdag 25 augustus, woensdag 26 of donderdag 27 augustus.

 

Berkum deed in het seizoen 2011-2012 ook al mee aan het KNVB-bekertoernooi en schopte het toen zelfs tot de derde ronde. Nadat eerder Urk en SC Veendam werden uitgeschakeld werden de Zwollenaren toen in het met 8000 man gevulde Polman-stadion in Almelo met 4-0 uitgeschakeld door eredivisionist Heracles.

Artikel delen:

Reageer