Christelijk Mannenkoor viert 25-jarig bestaan

Zwolle – Het Christelijk Mannenkoor Zwolle (CMK) bestaat op 22 mei 25 jaar. Het koor viert dit zilveren jubileum op zaterdag 25 april in De Fontein in Stadshagen.

0415_eva5994_koor_gasthuizen_1.jpg

Foto: Eva Posthuma 

“Een concert met een uitgebreid ensemble”, vertelt penningmeester Arie Borst enthousiast. “Verder verlenen de geweldige Limburgse sopraan Marjorie Ginczinger en bariton Ard Kamphuis uit Rijssen hun medewerking. Carla Honing, bekend van RTV Oost, verzorgt de presentatie.” Het mannenkoor is ontstaan uit twee kleinere mannenkoren, aanvankelijk als CMK ‘Hanzezangers’ en twee jaar geleden is de naam gewijzigd in ‘CMK Zwolle’. Het koor bestaat nu uit 83 leden, variërend in leeftijd van 40 tot 88 jaar. Onder leiding van dirigent Harry Koning groeit het aantal leden de laatste acht jaar.

“Ons repertoire is gevarieerd”, legt Borst uit. “Dat zullen de bezoekers van het jubileumconcert merken. We beginnen met wat christelijke of klassieke liederen, gevolgd door operette en luchtiger repertoire met nummers als ‘Edelweiss’ en ‘Aan de Amsterdamse grachten’. Het is eigenlijk een mengelmoes, maar we hebben het concert in een soort blokken ingedeeld, waardoor het toch mooi bij elkaar past.” Repeteren doet het CMK iedere dinsdagavond in de Sionskerk aan de Glanerbeek in de wijk Aa-landen. “Nieuwe leden zijn altijd welkom om vrijblijvend kennis te maken”, volgens Borst, die zelf ook al zeventien jaar lid is.

Gift

De penningmeester klopte voor financiële steun voor het jubileumconcert aan bij het Zwolse fonds De Gasthuizen. De gift van 2.600 euro was erg welkom. “Het maakt het voor ons mogelijk om in onze vaste patroon te blijven”, zegt Borst. “Zonder deze gift hadden we ons jubileum niet op deze wijze kunnen vieren. Ja, we hadden het concert wel kunnen houden, maar dan kwam ons traditionele decemberconcert in gevaar. Bovendien willen we de toegangsprijs voor het jubileumconcert behapbaar houden. Bezoekers betalen nu 10 euro en dat vinden we een acceptabele prijs.”

Stoelen erbij plaatsen

Uiteraard hoopt de penningmeester op een volle zaal in april. “Wie zeker wil zijn van een plek, kan het beste via onze site www.cmkz.nl reserveren. In december hebben we ‘Het Messiah-project’ uitgevoerd. Toen hebben we stoelen moeten bijzetten en na afloop alleen maar positieve reacties gehad. Uiteraard hoop ik dat dat ook bij het jubileumconcert weer het geval zal zijn.” Het concert begint om 19.30 uur; de zaal is om 19.00 uur open.

De Gasthuizen

 

Christelijk Mannenkoor Zwolle kreeg de toekenning van De Gasthuizen na het indienen van een officiële aanvraag. De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen: