Geniet van geveltuintjes Assendorperstraat

Zwolle – De lente is begonnen. De groene vingers beginnen te jeuken! Op 25 april wordt er in een deel van de Assendorperstraat hard gewerkt aan meer groen in de straat.

Bijna een jaar geleden is er een inventarisatie gedaan onder de bewoners, vanaf de Begoniastraat tot aan de Hortensiastraat, om te bepalen of er belangstelling zou zijn voor het aanleggen van geveltuintjes. Het gezamenlijk aanleggen van de tuintjes bevordert de contacten in de buurt en de straat krijgt een meer bewoond uiterlijk.

Uit de inventarisatie is gebleken dat 16 huishoudens geïnteresseerd zijn om deel te nemen en nog 5 huishoudens graag op de hoogte gehouden wilden worden. In het afgelopen jaar zijn er verschillende bijeenkomsten gehouden om ideeen te verzamelen en uit te werken. Ook is er bij de gemeente Zwolle subsidie aangevraagd en toegekend om dit project te ondersteunen. Om eenheid te houden is er gekozen voor de kleuren blauw, wit en paars.

De planten zijn in bestelling, de laatste bijeenkomst ter voorbereiding is gehouden. Zaterdagochtend 25 april moeten de bewoners vroeg uit de veren om aan het eind van de ochtend samen te kunnen genieten van koffie met gebak in het groenste deel van de Assendorperstraat. Wij hopen dat iedere passant mee geniet van onze geveltuinen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.