Nieuwe composities voor 30-jarige Zwolse beiaard

Zwolle – Dit jaar bestaat de Zwolse Beiaard Stichting 30 jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseren we een compositiewedstrijd. Tot 15 april hadden componisten de tijd om hun stukken in te leveren. De inschrijving overtreft de verwachtingen: 22 nieuwe composities zijn toegevoegd aan het repertoire voor de (Zwolse) beiaard. 

Componisten uit de Verenigde Staten, Nederland, België, Noorwegen, Griekenland en Oostenrijk hebben speciaal voor de Peperbus muziekstukken gemaakt. Niet alleen een goede opsteker voor de Peperbus, maar ook voor de Zwolse bevolking. Een deskundige jury onder voorzitterschap van de bekende musicoloog en componist Leo Samama gaat nu bepalen welke drie stukken het beste zijn. Daarnaast worden nog drie andere ingestuurde stukken genomineerd voor de publieksprijs. Op 17 september worden de drie winnende stukken en de drie genomineerde stukken uitgevoerd op de Peperbus. Luisterplaats is de tuin van het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt. De luisteraars mogen dan bepalen naar wie de publieksprijs gaat. De Zwolse wethouder van cultuur Jan Brink zal de prijzen uitreiken op 17 september. Iedereen is welkom om dit feestelijke evenement mee te maken.

Het evenement is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Zwolle, de Van den Berch van Heemstede Stichting, Nysingh Advocaten-Notarissen, het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en de Stichting tot algemeen nut Zwolle (STANZ).

Beiaard Zomerserie 2015

De data en uitvoerenden van de Zomerserie zijn bekend.

 4 juni Bob van der Linde (Utrecht)

11 juni Paul Maassen (Breda)

18 juni Bernard Winsemius

25 juni Jan-Geert Heuvelman (Lochem)

 2 juli Capella del Arte, Norbert Kunst, Roy Kroezen

 9 juli Gildas Delaporte

16 juli Peter Bremer

23 juli Tin-Shi Tam  (Iowa State University)

Zodra meer bekend is over beiaardier en programma wordt dat gepubliceerd op de website.
Zie: http://www.zwolsebeiaard.nl/serie.php?id=38

Alle concerten beginnen om 20:00 uur. U bent welkom in de tuin van het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt in Zwolle. Noteer in uw agenda! 

Zie ook: http://www.zwolsebeiaard.nl/nieuws.php?id=96&archief=1 

Artikel delen: