Chat Log 85

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 86 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.

Artikel delen:
Reacties 611
 1. Vond de “Youp van de week” wel weer sterk:

  Bad, bloot en bed

  Zag de film Timbuktu waarin een vrouw in een primitieve islamitische gemeenschap veroordeeld wordt tot een aantal zweepslagen. De uitvoering van het vonnis komt ruim in beeld. Het gekerm van de vrouw ging dwars door mijn bioscoopstoel. Kijkend naar de film dacht ik aan de strenge meesteres van De Nederlandsche Bank die ook graag de zweep hanteert. Alleen vinden haar klanten het absoluut geen straf als zij vrijwillig gebukt staan in een ruime suite van een luxe vijfsterrenhotel.

  Knap dat De Nederlandsche Bank er na zes jaar achter kwam dat de toezichthoudster ??s nachts een beetje bijschnabbelde in het ranselcircuit van bad, bloot en bed. Voor hun doen best snel. In het geval van de DSB en andere failliete banken hebben ze er langer over gedaan om onregelmatigheden op te sporen.

  Of wist iedereen het gewoon van deze Conchita? Was ze al lang een keer herkend door een collega? Maar hoe kaart je zoiets aan bij je baas? Je kunt moeilijk ??s morgens een vergadering binnenkomen en tijdens het uitpakken van je tas roepen: ⤸Ben ik gisteravond in club Sodom & Gomorra om mijn stijve snikkel een paar uurtjes tussen een bankschroef te laten klemmen, word ik overvallen door een strenge meesteres die wat gewichten aan mijn tepels hangt. Zie ik dat die gewichten gewoon broodjes goud zijn die hier uit de kelder komen. Dus ik ruk haar masker af en wie zie ik? De mevrouw die hier tegenover mij in haar mutsige mantelpak van haar geitenmelkcappuccino zit te nippen. Sorry, maar ik wil werk en privé graag gescheiden houden! En nog iets anders: ik wil nadat ik de hele avond aan een hondenriem de vloer van het bordeel heb lopen likken een bonnetje. Maar mevrouw martelt uitsluitend zwart!⤝

  Dit zal niet gauw gebeuren. Is ook ingewikkeld om te zeggen dat je iemand in een seksuele afbeultoko hebt ontmaskerd. Mocht ik ooit zo??n sc?ne schrijven dan geef ik de beul, die de klanten in de touwen hangt, sowieso de bijnaam Klaas Knot. En zijn assistent heet Andries Knevel.

  Over de grond schoon likken gesproken: op aanraden van een vriend keek ik naar een programma dat Jouw Vrouw Mijn Vrouw Vips heet. BN??ers uit de Jupiler League ruilen daarin van vrouw. Ik zag meesteroplichter Peter Jan Rens zijn dikke dochter uitlenen aan een zekere Rob Geus, die bekend staat als kakkerlakkendompteur bij SBS. Bij Rens thuis ziet het eruit als het Maagdenhuis na een wekenlange bezetting en die Geus gaat 24 uur per dag met zijn duizenddingendoekje langs de plinten van de meest wanstaltige prullaria waar hij zijn woning mee heeft opgesierd. Dat contrast tussen beide huishoudens moest ons amuseren. Ik heb het programma niet uitgekeken. Dat ging echt niet. Ik haakte af toen ik de dochter van Rens bij die Geus een lapje kunstgras in een droef voortuintje zag stofzuigen.

  Die avond lag ik vroeg in bed. Wilde even niks meer met de werkelijkheid te maken hebben. En wat droomde ik? Dat ik in dat partnerruilprogramma van RTL zat en dat Anouchka van Miltenburg een weekje bij mij kwam logeren. Anouchka is dat operettenummer van de VVD dat de Tweede Kamer al een tijdje mag voorzitten. Anouchka viel niet mee. Als ze aan het lichtknopje zat ging de muziek harder, in het hele huis hing een Groningse gaslucht omdat ze vergeten had om het waakvlammetje in de geiser aan te steken en toen ik alleen ⤸goedemorgen⤝ tegen haar zei bitste ze dat mijn spreektijd om was. Vond ze links gelul.

  Mijn vrouw schudde mij wakker en vroeg wat er was.

  ⤸Nachtmerrie⤝, mompelde ik en droomde de rest van de nacht dat ik een nieuwe baan had waarin ik zoveel verdiende dat ik tegen de baas van Albert Heijn kon zeggen dat hij 299 jaar fulltime moest werken om mijn jaarsalaris bij elkaar te sprokkelen.

  ⤸Dat is feodaal en middeleeuws⤝, sprak de verongelijkte kruidenier en vroeg wat ik met al dat geld ging doen.

  ⤸Alle dieren in Artis en Blijdorp een facelift geven. In het Gooise Bussum zit namelijk een dierenarts die boxers botoxt en labradors een oogcorrectie geeft en die man moet ook leven.⤝

  ⤸Dit verzint u⤝, stamelde de kruidenier, barstte in snikken uit en vluchtte in een bootje naar Timbuktu.

 2. Foi foi foi wat was dat vanmiddag weer een gezellig samenzijn met heer Fleu de Meu Joppuh! Heb echt van hem genoten want hij was weer bijzonder goed op dreef. 😀

 3. Hier ook nog maar eens reageren…
  @Hans (van Eijsden), wellicht ben ik bij lange na niet de eerste, maar ik ben nu voor de desktop computer helemaal over op Project Spartan. Als je wil kan ik wel wat van de bevindingen met je delen.

 4. Heer Assendörper is het programma van vandaag al bekend?
  Wellicht dat u voor JanD een aangepast programma in gedachten hebt?
  Iets met Ribs & Blues of zo?

 5. Vond Youp wel leuk:

  Gezonde roker

  Zit ik net lekker mijn tanden te bleken aan een chloorkippetje, lees ik dat men besloten heeft om de afpersopa van de familie De Mol vrij te laten omdat hij dement zou zijn. Hoezo dement? Schreef hij een jaar lang boven zijn angstaanjagende dreigbrieven aan John de Mol Geachte familie Heineken? Nee toch? Haalde hij taartjes bij een bakker in Wassenaar omdat hij dacht dat John en zijn zus Linda in dat rijkeluisdorp woonden in plaats van in het Gooi? Ook niet.

  Deze geraffineerde gluipkop wist zelfs precies hoe de manager van Linda heette. De dienstdoende wonderdokter, die deze bejaarde dorpsgek dement heeft verklaard, heeft vast het prachtige boekje De Laatkomer van Dimitri Verhulst niet gelezen. Hierin veinst een bejaarde dat hij dement is om onder zijn straf uit te komen. Zijn straf is geen gevangenisstraf, maar een huwelijk waarin hij opgesloten zat. Dat is vaak erger. De man in dat prachtboekje zorgt dat hij opgenomen wordt in een tehuis en redt op die manier het laatste deel van zijn leven.

  De afpersopa Dirk M. is pas zeventig. Kan je dan al dementeren? Ja hoor. Het gebeurt steeds jonger. Wat te denken van de professor uit het onderzoeksteam rond de MH17 die beelden van stoffelijke resten van de slachtoffers van die vliegramp toonde tijdens een openbare lezing. Een hoogleraar anatomie! Dan ben je toch dokter en heb je een eed afgelegd? Zal die man ooit aan studenten college hebben gegeven? En wat vertelde hij dan? Hoe kan het dat zo??n slimmerik zo in de fout gaat? Schijnwerpers verblinden en meer is het vaak niet. Totaal in de war omdat de sneuneus een lezinkje mocht geven.

  En ik zag deze week een radeloze Bram Moszkowicz bij Jeroen Pauw bazelen over zijn politieke plannen met zijn zielige tweemanspartijtje VNL. Zag er knap dement uit.

  ⤸Minder belasting betalen⤝, opperde de aan lager wal geraakte advocaat. Dat is in zijn geval een totaal nieuw standpunt. Tot nu was hij altijd vooral voor helemaal geen belasting betalen. Heeft hij jaren volgehouden. Ach ja, je stelt in de loop van je leven wel eens wat principes bij. Verheug me trouwens op de televisiespotjes van Bram zijn splinterpartijtje waarin we vast en zeker het dansje met Bouterse zullen terugzien. Dit onder het motto dat buitenlandse betrekkingen zeer belangrijk zijn. Als hij zijn zieke vader er dit keer maar buiten laat. Die arme man heeft hij nu wel genoeg misbruikt.

  Grappig dat ik wekelijks lees dat er minder amusement op de NPO moet worden uitgezonden, maar dat er ondertussen steeds meer ruimte komt voor charlatans en politieke zielenpoten. Iemand de Amsterdamse stadskoddebeier Hero Brinkman zien schitteren? Kan ook zo naar een gesloten afdeling. Hero werkt nog steeds bij de politie en bij het zien van zijn geleuter begrijp je meteen waarom de cao-onderhandelingen met deze organisatie wat stroef verlopen.

  Veel mensen hebben niet door hoe raar ze zijn. Of hoe raar ze zijn geworden. Afgelopen week stond ik na een geklaard klusje in een kleine kantine met een man of twintig wat te drinken. De oprichter van het zaakje was daar ook bij. Man van mijn leeftijd. Opeens zag ik hem in de benauwde ruimte een sigaret tevoorschijn toveren en zijn aansteker pakken. Ik riep:

  ⤸Hé Jan, ben je dement of zo?⤝

  Zijn antwoord was dat hij altijd in die kantine rookte, behalve als er zwangere vrouwen waren. Feodaal gedrag dus. Ik legde hem uit dat het 2015 is en de wereld inmiddels anders in elkaar steekt. Ik deed dit uiteraard op mijn manier, dus niet zachtjes onder vier oren, maar gewoon knalhard zodat al zijn medewerkers het goed konden horen. Jan droop besmuikt af om buiten aan zijn zielige staafje te gaan lurken. Zijn medewerkers waren stomverbaasd. Dit was in al die jaren dat dat bedrijfje bestond nog niemand gelukt. Jan is God en God rookt binnen!

  Is dit gedrag beginnende dementie? Ik vind van wel. Misschien moet de bijbeunende snotneus Fons de Poel daar eens een objectieve reportage over maken. Een goed portret van mijn dementerende generatie. Hoewel? Als ik hem was zou ik eerst die vrijgekomen afpersopa gaan volgen. In de kroeg, op de golfbaan en in goede restaurants. En dan moet-ie aan hem vragen: ⤸U was toch dement?⤝ Weet u wat hij dan antwoordt?

  ⤸Dat ben ik alweer vergeten!⤝

 6. Nein Herr Assendörper, das ist kein keloel.
  Vooral in de omgeving van GCCdeP zijn er al meerdere slachtoffers gevallen… 😮

 7. Nein Herr Assendörper, das ist kein keloel.
  Vooral in de omgeving van GCCdeP zijn er al meerdere slachtoffers gevallen… 😮

 8. Ik vond het ook beregezellig met monsieur FleudeMeu heer Joppuh want hij was inderdaad weer uitstekend op dreef. Vond het jammer dat die mollenwipper gisteren niet op het toneel is verschenen.

 9. @ Jean, Zure Johan had gister in ZIJN VI écht wel minder aandacht voor PEC dan voor Groningen 🙁

  Mooi trouwens daar; vader en zoon Van Velzen :D:D 😀

 10. Johan is helemaal niet zuur en vanmorgen heb ik weer genoten van zijn programma met 3 uur lang pure kwaliteitsmuziek !

 11. Na een indrukwekkend journaal met Het Oosterwolde drama, waar wij familie (kennissen van het dodelijke slachtoffer) hebben…

  Na het wederom hilarische “Schaep” met o.a. het geweldig vertolkte: Je hoeft me niet te zeggen……

  Met o.a. de aansprekende zinsnede “Ik laat je in je waarde; laat jij me in de mijne”

  Was het tijd voor het pakkende en ontroerende VRIJHEIDSFESTIVAL op Ned 1.

  Nu al een tijdje Sublime FM

  en

  het is al “De dag van de Finale”…..
  De Youp-beoordeling laten we gewoon tot maandag wachten.
  Prut op een geslaagde zondag de 3e mei 2015 🙂

 12. Volgens mij is er iets gewijzigd aan de website? Normaal gezien liep de tekst van een artikel door in Windows Phone, maar nu lijkt dat niet meer het geval. Werkt een stuk prettiger!

 13. Zo’n ervaring had ik vanmorgen gewoon….

  *toerend door mooi Overijssel:
  rechts: Meppelerdiep
  links: NW-Overijssel vertegenwoordigend landschap….
  en ut zunnegie er al pal op

  Natuurlijk kies ik voor de “natuur” in het midden maar:

  stel ik moest kiezen tussen links en rechts: WERD UT ZEKER,
  WEDEROM, LINKS 😛

 14. Zeg het met billen

  De dames van cricketvereniging VRA wilden wat enthousiasme creëren voor hun geliefde sport, dus lieten ze zich van hun beste kant zien

  Zeg maar eerlijk, je weet geen bal van cricket, behalve misschien dat een wedstrijd nogal lang duurt en dat met name Britten, Australiërs en Indiërs zich er druk om maken. Maar wat blijkt, cricket is hartstikke bruisend en wordt ook gespeeld door prachtige jonge vrouwen in Nederland. Zo ook de dames van cricketvereniging VRA in Amsterdam, die hun ziel en zaligheid op de gevoelige plaat lieten vastleggen om de wereld te tonen dat er vanalles schort aan het wat suffige imago van hun sport.

  ZIE VOOR BEELD ….www.jo op.nl/lekker 😛

 15. VERONICA

  even na U2-Mysterious Ways

  Net…Bart van Leeuwen….”De plaat en z’n verhaal”

  Over voetbal en iets dat bijzonder goed past in deze tijd

  ——–CHICKENSKIN—————————

  J.O.S.-days……….The Nits!!!

  * Het toeval wil dat Nits voor morgen, op het BFO, geprogrammeerd zijn: het zal me niet verbazen en ik ga het zeker checken…of dat dezelfde zijn.

 16. Dan is dat dus gefikst Derk! Mooi zo!

  Morgen BFO? Nee, weet het nog niet zeker Dick. We hebben nu ook een kereltje van iets meer dan een half jaar rond “wandelen”, dus als het er wat regenachtig uit ziet wordt het lastig

 17. Bijzonder goeie reden Plantje.

  Toch word hier voorspeld dat er slechts een kansje op een bui is/slechts een kans op een buitje én een kansje op onweer.
  Maar dat laatste is enkel mooi om te zien. Dat de temperatuur goed/perfect is was gister en vandaag wel te merken.

  Wist je dat bijvoorbeeld Racoon al om 15:00 is geloof ik en
  Typhoon om 23:00/23:30 afsluit? En allerlei gaafs, creatiefs en opwindends tussendoor is? Veel tijd dus om ff te komen; (desnoods) alleen?

  Zou wel heel gaaf zijn, je weer eens tegen te komen….ook in afwachting van een Litter-spektakel.

 18. dit berichtje Deze dubbele (eigenlijk drievoudige) felicitatie.
  Want we mogen elkaar (eigenlijk niet alleen) vandaag, van harte feliciteren met (ongeveer) alle vrijheid in dit land!

 19. @ Joppuh, je hebt gelijk. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt: na nog geen kwart lezen…heb ik gepast voor de Youp van zaterdag 😮

 20. Foi foi foi wat was dat vandaag weer genieten bij Stappie heer Joppuh! Heel wat anders dan d?t kadavercafé van vörige weeke.

 21. Perfect verwoord Youpie 😀

  Fuck het volk!

  ⤽Je moet voortaan dat brilletje afzetten. Dat zagen we door je bivakmuts heen. En ik zou ook wat afvallen. Dat kleine gedrongen postuur verraadde jou onmiddellijk. Die camera??s hebben we niet voor niks opgehangen!⤝, brieste Maxima door de telefoon.

  ⤽Waar heb je het over?⤝, lachte ik tegen de Argentijnse met wie ik vorige week nog zo??n plezierig gesprek had gevoerd over de treurigheid van de Koningsdag Nieuwe Stijl.

  ⤽Over dat bekladden van ons Paleis op de Dam⤝, riep ze furieus.

  ⤽Ons paleis? Ons paleis? Is dat niet een beetje grootspraak lieverd?⤝, grinnikte ik terug, ⤽volgens mij is dat paleis van iedereen en wordt het gebruikt als een van de poppenkasten waarin jullie zo nu en dan mogen acteren. Net als die andere optrekjes her en der in het land. Ze worden door ons allemaal betaald??.

  ⤽Behalve door Bram Moszkowicz⤝, lachte Max, ⤽maar maak je je zorgen over ons seksleven dat je Fuck de Koning op ons Amsterdamse buitenhuisje schreef of was het uit solidariteit met die zwartepietenactivist met die moeilijke naam?⤝

  ⤽Je bedoelt Abulkasim Al-Jaberi⤝, bleef ik kalm, ⤽alsof Zorreguieta zo??n makkelijke naam is. Solidariteit is een groot woord. Zeker in mijn geval. Het ging mij meer om de vrijheid van meningsuiting in het licht van de ronduit belachelijke dagvaarding die die Al-Jaberi kreeg⤝.

  ⤽Die dagvaarding is toch voorlopig ingetrokken! En die kwam toch niet van ons, maar van een of andere overijverige stagiair uit Staphorst of Urk op het Openbaar Ministerie? Nou dan?⤝, riep de prachtige Max strijdvaardig.

  ⤽Weet ik⤝, suste ik de opgefokte sfeer van ons telefoongesprek, ⤽maar het ging ook niet tegen Willy persoonlijk. Ik ken hem een beetje en je weet dat we zeer op elkaar gesteld zijn. Hij kan regelmatig om mij lachen en dat is behoorlijk wederzijds. Het gaat meer om de kramp waarin iedereen schiet als het over jullie gaat. Tot de linkse Eberhard van der Laan aan toe. Waarom mogen we niet gewoon tegen jullie zijn en dat keihard roepen? Je bent die idiote arrestaties rond de kroning toch niet vergeten? En dat er nu mondjesmaat getolereerd wordt dat er af en toe een sukkel met één bordje langs de kant mag staan in plaats van dat je met zijn allen gewoon keihard mag roepen wat je wilt??.dat is toch zielig?⤝

  ⤽Maar dan moet je niet bij mij zijn Youpie. Dat regelen jullie zelf! Jullie spreken dit af in dat lafbekkenparlement van jullie. En wees blij dat jullie nog iets mogen roepen. Als je dit in mijn moederland geflikt had in de tijd dat mijn vader en zijn vriendjes het voor het zeggen hadden, dan lag je allang tussen de Afrikaanse vluchtelingen op de bodem van de Middellandse Zee⤝, lachte Max mysterieus.

  ⤽Is dit humor?⤝

  ⤽Ja natuurlijk. Ik kan er toch ook niks aan doen dat ik uit zo??n eng nest kom? Maar ter zake: we worden levenslang gegijzeld door een seniele bejaardenberg die het koningshuissprookje in stand wil houden. Het is toch raar dat ik in 2015 aan mijn oudste dochter, een gezonde puber van elf, niet kan vragen wat ze later wil worden. Dat dat arme kind dat nu al weet! Niks te vechten of te dromen. En dat alleen maar voor dit debiele land!⤝

  ⤽Wil je stoppen?⤝

  ⤽Soms wel. En Willy ook. Als je avond aan avond te grazen wordt genomen door Lucky TV. Zo erg dat ik Lex ook al Willy noem. De kinderen weten niet eens hoe hij echt heet⤝.

  “Moet ik medelijden met jullie hebben?⤝

  ⤽Soms een beetje. Mag ik je wat vragen Youpie? Mede namens Lex. Ga door met de satire. Echt meedogenloos tot het gaatje. Net zolang tot we het beu zijn en opstappen. Dat we stoppen met die klotenklus. Dat we Fuck het volk op het paleis spuiten. Gaan we lekker in ons huisje aan de Griekse kust wonen. Met die paar miljard op de Zwitserse bank redden we het de rest van ons leven echt wel. En dan wens ik jou en je vriendjes succes met die teflonpresident Rutte. En weet je wat ik daar het leukste van vind? Dat jij dan je werk kwijt bent!⤝

  En toen? Toen hing ze op.

 22. Tweet van de dag

  zo 10 mei 2015

  Meer filosofie, meer vrijdenkers; meer uitwissing van ideeën voordat het standpunten geworden zijn. Daar zou de samenleving van opknappen

  Gertjan Kleinpaste

 23. Waarom zouden zie die bokaal toch zo noemen, bij Ajax?

  Voorafgaand aan Ajax – SC Cambuur werd traditiegetrouw de Richard Witschge Bokaal uitgereikt. In het voorprogramma van iedere thuiswedstrijd in de Eredivisie krijgt een jeugdspeler van Ajax de kans de bal zo lang mogelijk hoog te houden. E-pupil Timo Schokker liet de concurrentie op de slotdag achter zich.

 24. Alvast veel plezier toegewenst op Terschelling Doeksen, JanD en de rest. Ik denk dat jullie 400 jaar PLop in stijl zullen vieren. 😉

 25. Foi foi foi toch, je zult nu maar met een kadaver of zeven in een verbouwde varkensstal op ut eiland zitten.:D:D

 26. Vond de Youp ook niet aansprekend…dit deel wel:

  Toen had hij een voorvertoning gezien van het programma Zo zijn we niet getrouwd, waarin verstandelijk gehandicapten gruwelijk misbruikt worden. Een ranzig SBS-dingetje? Nee hoor, NPO 1. Die commerciële Tros zeker? Absoluut niet, de EO! Dat is die zwarte kousenclub van de meest hartgrondige gelovigen in diezelfde God. Daarom is God ook zo kwaad dat juist zij zo??n ranzig programma maken.

  Voor wie het programma niet gezien heeft praat ik u even bij: Een werkloze c-acteur, die normaal nog geen twee regels in een soap naturel zijn bek uit krijgt, ene Bastiaan Ragas, gaat met zijn vrouw Tooske en een cameraploeg op bezoek bij hele zielige mensen wier huwelijk totaal naar de kloten is. Hoe zielig die deelnemers zijn? Randje verstandelijk gehandicapt. Niveau: dringend hulp nodig. Heel veel hulp. In hun huis worden camera??s opgehangen zodat we kunnen zien wat er bij die mensen door de week gebeurt. Ik hoor u nu denken: als je weet dat er camera??s in je huis hangen dan hou je je toch een beetje in? Die mensen niet en dat geeft meteen aan hoe imbeciel ze zijn. Het schelden en tieren op elkaar gaat onverminderd door en roept bij mij als kijker maar één ding op: hier moeten die arme kinderen worden weggehaald. Dit is misdadig om ze hier te laten opgroeien. Voorbeeld van dat spul dat in beeld komt? Een van de stelletjes kwam er vorige week achter dat ze de dertiende verjaardag van hun zoon totaal vergeten waren. Het mannetje kwam uit school met de mededeling dat iedereen hem had gefeliciteerd. Dit bekijken Bas & Tooske op een laptop en gaan dan verbijsterd in de camera kijken. Bas en Tooske acteren dat ze het ook heel erg vinden. Alleen kan die Bas niet acteren. En Tooske? Die is blij dat ze werk heeft. Verder moeten die echtparen de meest vernederende psychologische spelletjes doen. Survivalachtig geneuzel. Met hun veel te dikke lijven over muurtjes klimmen of zich door rioolbuizen wurmen. Een of andere charlatan, die zichzelf ooit tot therapeut heeft benoemd, spreekt die mensen toe. De therapeut heet uiteraard coach. Het hele programma wordt begeleid door een bezorgd sprekende voic-over. Zo??n niveastem. Bas en Tooske lopen steeds innig gearmd en moeten vaak heel diep zuchten.

  Op RTL zijn dit soort programma??s volkomen normaal. Daar loopt Wendy van Dijk al jaren te zeulen met zwakzinnige dragonders van 140 kilo die willen afvallen terwijl een miljoen mensen toekijken. Grappig dat Wendy getrouwd is met de baas van RTL, ene Erland Galjaard die laatst in een column schreef dat hij dit soort televisie verafschuwt. Wendy haar collega Gordon ligt wekelijks dubbel om overgangsteefjes met meer tattoos dan hersencellen die er heter dan hun bakvisdochter uit willen zien, terwijl Peter van der Vorst zich een uurtje later liefdevol ontfermt over trillende en huilende verslaafden die hij oh zo graag helpt afkicken. Peter is te goed voor deze wereld. En het miljonairsvrouwtje Lieke van Lexmond doolt rond in tokkiehuizen waar zielenpoten tien jaar lang vuilnis verzameld hebben. Moeten we allemaal zien. Is goed voor het Lourdesgevoel. Dat je buurman gehandicapter is dan jijzelf.

  RTL doet het voor het geld en dat geven ze daar ruiterlijk toe. Dan blijft het abject, maar zo steekt de wereld in elkaar. Maar bij de NPO en zeker bij die godvrezende Veluwebewoners van de EO verwacht je dat niet. Dit is gewoon televisie die bij de Publieke Omroep verboden moet worden. Sterker nog: volgens mij moet men in spoedvergadering bij elkaar komen en deze door die schijnheilige Bertje van Leeuwen gemaakte troep van de buis halen. Ik hoor God grommen. Zijn zoon ranselde ooit de Farizeeërs en oplichters uit de hal van de tempel omdat hij het niet langer pikte.

 27. Wéér strak verwoord door Youpie 😀

  Traantje in Wenen

  Was op een begrafenis waar een spreker vertelde dat hij en de overledene er een sport van hadden gemaakt om bij de actualiteit Telegraafkoppen te verzinnen. Slechte woordspelingen dus. In mijn vak worden dat ook wel Gaaikemaatjes genoemd. Terwijl ik naar de mooie speech luisterde schoot Traantje in Wenen door mijn hoofd. Dit gebeurde op Hemelvaartsdag. Toen wist Trijntje nog niet dat ze er uit lag. Wij wel. Het Eurovisie Songfestival was nog niet eens begonnen. Officieel dan. Officieus was het al weken bezig. Via de media wisten we allerhande importante zaken. Wat Trijntje ontbeten had. Wat ze twitterde. Of ze Anouk gesproken had. Wat die er tot nu toe van vond. Wat Jan Smit zijn mening was. Waar Paul de Leeuw ging kijken. Welke kleur veters Trijntje in haar joggingschoenen had. Hoe haar tieten in haar jurk bleven hangen. Enzovoort. Enzovoort. Je kunt, of je wilt of niet, niet om dit zangwedstrijdje heen. Zelfs het gezaghebbende Journaal besteedde er serieus aandacht aan. Hoewel ik Rob Trip zag denken: wilde ik hierom deze mooie baan?

  Vroeger was het songfestival iets voor bejaarde nichten en ging het volledig langs me heen. Ik was er te heteroseksueel voor. Het songfestival heeft wel ooit het leven van een vriend van mij gered. Die gozer was zwaar depressief en stond op het punt om zich van het leven te beroven toen de Nederlandse inzending in beeld kwam. Die mevrouw met die indianentooi. Toen kreeg hij zo??n verschrikkelijke lachbui dat hij van zijn suïcide afzag en zo lang mogelijk op de wereld wilde blijven. Dit jaar was hij weer wat somber, ging goed zitten voor de Finse Jostiband en belde mij na hun optreden met de mededeling dat hij er weer jaren tegen kan. Ik begrijp hem zo goed. Muziek kan je redden. Als ik het zelf niet meer zie zitten en een pijnloos einde overweeg, pak ik een oud fragment van de door mij zeer gewaardeerde Bennie Jolink, die in het leuke programma Knoop in je Zakdoek samen met kinderen met het Syndroom van Down zijn prachtige lied Doe effe normaal zingt. Dat is zo lief en grappig tegelijk dat ik alleen maar ontroerd kan lachen. En als dit filmpje niet helpt dan heb ik altijd nog de opname paraat waarin Albert Verlinde in een zomerse talkshow van Linda de Mol een nummer van Wim Sonneveld verkracht. Dat is pas echt humor. Ik lig dan krijsend van het lachen op de grond voor mijn computer. Denk dat het een idee van Onno was die toen al van hem af wilde. Die heeft vast gezegd: ⤝Zing dat maar. Kan je best!⤝

  Terug naar het Eurovisie Songfestival waar ik jaren nooit naar keek. Herinner me een Lenny Kuhr in zwart-wit. Die won toch? Maar nu is het sinds een paar jaar zo hot. En niet alleen bij bejaarde roddelh*mo??s, maar bij heel Nederland. Honderdduizenden mensen zitten in het hoekje van hun driezitter van IKEA tijdens de uitzending te twitteren wat ze er van vinden. Per land en liedje een tweet naar hun volgers, die daar weer gretig op reageren. Aandoenlijk toch? Die totale meningenmodder van al die mensen die op dat moment vinden dat ze er toe doen. En ze doen er ook toe. In elk geval voor hun volgers. Zelf neuriën ze dagelijks de tegels in de douchecel tot craquelé, maar via hun tablet kotsen ze hun recensie zonder schaamte het net op. Zo lief. Wat ze twitteren? Dat de een valser zingt dan haar tanden, de ander heeft haar Poolse broekpak waarschijnlijk bij een kringloopwinkel in Klazienaveen op de kop getikt en de volgende kan beter de tune van een Weight Watcherscommercial gaan inzingen. Dat soort teksten. Je ziet hoe al die vinextypes zich zitten te verkneukelen om hun eigen snedigheden. Ik gun het ze zo. Volgens mij brengt het ook veel verlichting in gezinnen. Papa debiteert zijn flauwiteiten gelukkig niet meer hardop, maar knalt ze op het internet waarop een andere kneus hem onmiddellijk complimenteert met zijn geweldige grap. Dat scheelt heel veel huwelijksleed. Het heeft iets therapeutisch. Eurovisie Songfestival 2015 is één grote opluchting voor de kneuzenkermis. Duizenden mannen luchten hun hart en krijsen één droom: ze hadden daar zelf zo graag willen staan!

  * Toen moesten de DWDD-tranen van Ali B nog komen 😮
  Waar o.a. RTL Boulevard met kritiekloze gladde Tan en De TeleTroepToeTerT bovenop doken http://www.telegraaf.nl/prive/24075255/__Veel_lof_voor_huilende_Ali_B__.html

 28. Gaaaaaaaaaf zeg! Zijn er Zwollenaren die alle 3 de dagen http://ribsenblues.nl/programma/artiesten/ gaan 😮

  Candy gewoon gister met heur toetert. En WITHIN TEMPTATION met Sharon…..die sfeer natuurlijk alleen al. Ben eens met een vriendin op maandag geweest: Superrrrrrrrrrrr Kan natuurlijk ook aan de plaatsnaam (die ook al tientallen jaren een geweldig carnaval presenteren) liggen 😉

 29. Wacht nu al op een mooi verslag dat uit meer (tenminste inhoudsvollere) woorden bestaat dan:

  Goeie
  Ei’j ok weh wat!!!
  Foi foi foi toch
  D?t kan nog wat wörd’n
  Joa, Binkah
  Noar t café!
  Ah weer
  Boeie
  Ei’j nou wat????
  Ebbik d?t weer?
  ?i-j dàn wat?

  Al weet ik dat dat op voorhand al ijdele hoop is 🙁

  Evengoed VEEL PLEZIER!

 30. @ Assendörper, op 24 mei 2015 21:54, had een vrouwelijke collega die een hekel had/heeft aan het woord “netjes”…een opvoedingsdingetje.

  22:08 is niet nieuw toch 😮

 31. Grote dank Joop Mondriaan! Zou het wel gezellig vinden als Tim, Dame (MOET te regelen zijn….maar dan MOETEN jullie ook meewerken!), (T)ja, Zwolse, bernard, Koko ‘Attem, ZiB, JJR (die zich NU weer veel te druk over de NS loopt te maken), D erk (eens niet alleen met opwindende plaatjes maar wellicht ook met opwindende teksten), Real-Eagle, die geëmigreerde tovenaar uit het land van De Graafschap, Eva (eventueel met vriend/man), Doos, die jongen die bij een gemeente werkt met die nogal vreemde nick, Plantje, maar vooral ook JapserT (die toch deed voorkomen of ie hier écht wat te melden had?) zich hier weer eens melden….

 32. O.a. Tsja, Annetjeuh, Pamela en dr.Phil zouden hier natuurlijk ook uber-welkom zijn….maar waarom stuurt niemand ze de route naar het CL 😮 Bedoel, als ze die 1x weten, is er geen weg terug.

 33. Geeft idd toe Joppuh, dat Youp wel eens sterker tevoorschijn is gekomen. Jan-Jaap toevallig gezien zondag? Weliswaar op RTL-bagger-4 maar toch! Was terugkijken geblazen voor mij….zo is er het hele Pinksterweekend geen ruk op tv…zo waren gelijktijdig:

  Kluivert op 1
  Herman van Veen op 2
  Ali B. op 3
  Jan Jaap v/d Wal op 4

  Alle 4 nogal de moeite waard. Vond Treintje ook wel een gemakkelijk gekozen onderwerp voor Youp afgelopen zaterdag….ach, hij zal wel gedacht hebben, met al zijn ervaring en geld: ff een weekie op de automatische piloot….heb verdeurie ook nog een lekker ding thuis zitten!

 34. Wellicht kan Piet Precies eens zijn visie op 16:34 geven D erk?
  Het komt wel op mijn over “alsof je dromend stilstaat (naar die situatie te gapen) en dat graag zo wilt houden”.

 35. Trouw:

  De geur van corruptie die al twintig jaar rond wereldvoetbalbond FIFA hangt, is vandaag omgeslagen in een giftige wasem.
  Vanmorgen werden negen FIFA-kopstukken gearresteerd wegens omkoping, afpersing en het witwassen van geld. Kan de FIFA deze nieuwe deuk in zijn toch al belabberde imago overwinnen?

  De FIFA is te groot en te divers om transparant te worden.
  —Henk Hoijtink—

 36. Tweet van de dag

  wo 27 mei 2015

  De panelen vallen uit elkaar, het gordijn rafelt, Jan Klaassen ligt dood op de grond, maar de poppenkast gaat gewoon door, mensen! #FIFA

  Jan Beuving

 37. ‘Bandidos door de jaren heen’

  Leider van Bandidos Limburg, Harry Ramakers werd woensdag bij een politie-inval van zijn bed gelicht in een bijzondere outfit

  Hoor dat ie hier te openen is…………………………
  NIET DUS >:(>:(>:(>:(
  Zowel in de link naar het artikel als in
  de link naar de cartoon staat het “hier verdoemde woord” JOOP 😮

  Als je het interessant vindt moet je de beide O’s zelf maar ff koppelen in de link:

  http://www.jo op.nl/fileadmin/pics2015/05mei/Schermafbeelding_2015-05-28_om_08.14.05.png

 38. De nieuwe (wel van 2014) VAN-DIK-HOUT gekregen van mijn zoon.

  “Alles wat naar boven drijft”

  Tikt bijna het niveau aan van “DROMENDIEF”…

  Dromendief
  je geeft me alles wat je hebt
  al je tijd, je geld, je lichaam
  je liefde, mij zoveel zelfrespect
  en nog meer respect van vrienden
  je bouwt voor mij een wit paleis
  met feesten wijnfonteinen
  je vertrouwt me je geheimen toe
  laat alle spoken `s nachts verdwijnen

  je vertelt me alles wat je denkt
  elke wens of stil verlangen
  je weeft je roze liefdesweb
  en in dat web laat ik me vangen
  je bent mijn tegendeel, mijn zelfkritiek
  mijn nog minder kritiek van vrienden
  je wilt me helemaal of anders niet
  bent het geluk dat ik niet verdiende

  en ik blijf een dief, een dromendief
  en je hebt me lief
  je hebt me lief in al je nachten vol van tederheid
  je hebt me lief wanneer je zegt ik wil je nooit meer kwijt
  je zegt je geeft om mij veel meer dan om jezelf

  als ik het leven aan elkaar verzin
  dan druk jij me op de feiten
  je brengt me water als ik koortsig ben
  bent het geduld dat ik nooit zal krijgen
  geen mens die ooit mijn fouten snapt
  alleen jij zult het begrijpen
  als ik oogsten wil maar het lukt me niet
  dan zeg jij laat het nou rijpen

  en ik blijf een dief, een dromendief
  en je hebt me lief
  je hebt me lief in al je nachten vol van tederheid
  je hebt me lief wanneer je zegt ik wil je nooit meer kwijt
  je zegt je geeft om mij veel meer dan om jezelf

  maar als je dan zo zeker bent, als je echt zo zeker bent
  als je zo heel veel om me geeft
  zou je me ook laten gaan?
  zou je me laten gaan als het nodig was?
  zou je me laten gaan, laten gaan?
  zou je me laten gaan als het nodig was?
  zou je me laten gaan, laten gaan?
  zou je me laten gaan, laten gaan?

  je bent de ophaaldienst van mijn verdriet
  mijn kompas op open water
  en je geeft me alles wat je hebt
  maar betalen doe ik later…..

 39. Dicky Advocaat-rulezzzzz!
  ***Ondanks het hypocriete “centjes-stempel” van zure-Johan en zijn VI”maten”….

  Hij kon bij Sunderland blijven, maar Dick Advocaat liet de Engelse club woensdag weten niet in te gaan op de mogelijkheid zijn contract te verlengen. Het was voor de ‘Kleine Generaal’ zijn laatste klus als clubcoach.

  Na een lange carri?re als profspeler maakte Dick Advocaat in 1981 zijn debuut als trainer. Op een bescheiden podium bij de amateurs van DSVP (Door Samenwerking Verkregen Pijnacker). Hij had er direct succes. Hij promoveerde drie seizoenen achter elkaar en bleef 67 wedstrijden ongeslagen.

  Hij maakte in 1984 een reuzenstap naar het Nederlands elftal. Hij werd assistent van Rinus Michels, die de jonge Advocaat als zijn protégé zag. Er volgde daarna een reis langs alle continenten, die maar liefst 31 jaar zou duren.

  Zijn grootste succes boekte hij zonder twijfel bij FC Zenit uit Sint Petersburg. Met de Russische club werd hij niet alleen landskampioen, hij won er ook de UEFA Cup en Europese Supercup in 2008. Verder waren er veel successen bij andere clubteams. Landstitels met PSV en Glasgow Rangers bijvoorbeeld.

 40. Klopt D erk, de dames denken écht dat wij hun toneelspel niet doorhebben….die selectieve luisteraartjes toch;)

  Echt mooi wordt het pas als de doorpratende meneer er ff bij gaat zitten en een soit-houding aanneemt….en er komt ineens een andere dame binnen die heel goed concurrent voor de dame zou kunnen zijn 😛

 41. Sponsoren dreigen met terugtrekking na FIFA-omkoopschandaal

  VISA dreigt zich per direct terug te trekken … Ook Poetin laat zich uit: ‘Poging om WK 2018 in Rusland te voorkomen’

  Bron zal wel bekend zijn 😉

  Prettige avond met veel voetbalkijkplezier!

 42. :o:'(>:( De teksten op WLZ vallen toch wel binnen de context van het publiek debat? We mogen toch wel gewoon

  ??fuck de koning en fuck Willy of “Ik wil zoenen met de Koningin” (zoals in dat mooie nummer van Lichterlaaie)”

  blijven typen?

  Is dan nixxx meer heilig in dit mooie land 😉

  Het weekend gelukkig wel! Heb er net in ut zunnigie al een ‘deftig getapt Hertog Jannetje’ (Ammsterdammertje voor 2,50 Euri) op binnengetikt…op het terras aan het Lubeckplein.

  Mag ik Grand-Café Lubeck….met de nogal facilitair ingestelde charmante serveerSTER Kim en……vooral niet te vergeten de waardin Alice…….Van Harte bij u empfehlen?

  Overigens die pasfoto boy is ook 1 van de slimste fotografen van Zwollywood! Daar waar zijn Primera-overbuurboy gewoon nixxx hoefde te doen om rijk te worden van de foto’s voor het Stadskantoor….heeft de geïntegreerde slimme en charmante ondernemer het een stuk doordachter aangepakt 😀

 43. ANNO 1240…

  Staat er gewoon op het etiket van de smakelijke
  LEFFE-BLOND
  “Zijn grote troef is een evenwichtige combinatie van smaken”…staat er ook op: stijlvol dat ze zichzelf manlijk betitelen 😉

  Dit zacht en elegante Belgische Skuimertje van 6,6% hapt idd wel aardig weg…verwacht misschien nog wel meer van “De verboden Vrucht” die ik tot het nakende weekend heb bewaard….

  endan…endan….Bij AH van de week een setje “week van het Nederlandsche bier” gearresteerd…dus ook de (vrije) tijd moet wel hele vreemde sprongen maken wil ie mij teleurstellen 😉

 44. Gister op Radio 2; onderweg naar huis:

  U2 – The Unforgettable Fire

  Ice
  Your only rivers run cold
  These city lights
  They shine as silver and gold
  Dug from the night
  Your eyes as black as coal

  Walk on by
  Walk on through
  Walk ‘til you run
  And don’t look back
  For here I am

  Carnival
  The wheels fly and the colors spin
  Through alcohol
  Red wine that punctures the skin
  Face to face
  In a dry and waterless place

  Walk on by
  Walk on through
  So sad to beseige your love so head on
  Stay this time
  Stay tonight in a lie
  I’m only asking but I…
  I think you know
  Come on take me away
  Come on take me away
  Come on take me home
  Home again

  And if the mountain should crumble
  Or disappear into the sea
  Not a tear, no not I

  Stay in this time
  Stay tonight in…
  Ever after, this love in time
  And if you save your love
  Save it all

  Don’t push me too far
  Don’t push me too far
  Tonight

 45. SKY ‘S ON FIRE op ons BEVRIJDINGSFESTIVAL nu bij Sander de Heer op Radio 2….en met een Assendorpse gitarist :D:D:D:D:D Ook een chearleadstertje voor Radio 2 :-*

 46. Vanavond opent ie weer “Pauw”

  Morgen is ie 2 uur lang (met de verschrikkelijke topper Felix Meurders) te beluisteren in “Spijkers met Koppen”…

  Tweet van de dag

  do 28 mei 2015

  Yes!! Putin steunt Blatter. Nu alleen Mugabe en die gast in noord-Korea nog..

  Dolf Jansen

 47. Dank je Joppuh, maar de frequentie van posten is van veel factoren afhankelijk 😮 Net als het net tussen de nieuwsberichten geplugde woord

  Ge-Nie-Ten

 48. Engeland overweegt bij herkiezing Blatter…een boycot.
  In de hoop dat andere Europese landen dat voorbeeld volgen:

  REKEN ER MAAR NIET OP!

  Zelfs ons kikkerlandje, dat vrogger toch best een beetje lef had, is laf gebleken.

 49. @ (T)ja, hoe zou Loesje er uit zien?

  Weet het 8)
  Ben in onze mooie stad
  en in het gezellige Groningen (met een lekkere collega); konden we dan ook wegzetten op het Personeelsblad.

  Eens bij een Loesje-schrijversbijeenkomst geweest:
  Nogal inspirerend!

 50. Vlak voor het congres met de verkiezing van Seppie…pleit meneer nog even voor meer transparantie.

  Inmiddels waren wij het er hier al snel over eens….

  Dat dat spul uit

  Oostenrijk
  duitsland
  Zwitserland

  allemaal hetzelfde is 😮

 51. @ 12:04, die conclusie was dus juist…vermoed dat Seppie ook nog Oost-Duitse voorouders heeft 😮

  Live – Blatter: ‘Ik kan niet iedereen in de gaten houden’

 52. 😮

  Zeg dat dit stijlloze nieuws niet echt gebeurd is:

  Een 13-jarige jongen ui Salford (bij Manchester) zou drie keer het bed hebben gedeeld met een getrouwde onderwijsassistente van 36 jaar oud. De moeder van de knaap is boos.

  Louise Aspinall zou de jongen voor het eerst hebben gezoend toen ze ‘worstelden’ om een mobiele telefoon. De jongen verzweeg het voorval thuis, weet Daily Mail.

  Een week later hadden ze voor het eerst seks bij de juf thuis. Daarna kwam de jongen bij door een potje op de Xbox te spelen, weet de Britse kwaliteitskrant.

  Volgens de jongen dwong Louise hem niet tot seks, maar zei ze wel: “Uiteraard moet je dit niemand vertellen, ik kan hier mee in de problemen komen.”

  De moeder heeft in de rechtszaal laten weten al een tijdje te voelen dat er iets niet pluis was.

  Aspinall had ten tijde van de affaire huwelijksproblemen.

 53. Aardige voorpremiere van de Catelanen en hun onnavolgbare dienaren….toch ook gewoon tegen de Basken

  Zou de in Italiaans gehulde schnit Oude Dame ook te veroveren zijn?

 54. Die Koeman vandaag ook he…en Basje Dost…..

  Ajac hoefde hem geloof ik niet, waarschijnlijk omdat hij niet in het systeem paste? Welk systeem? Van de club, van de TD of van de Trainert…..Ze (Blatter types) zullen wel zeggen nee, het systeem ZIJN we niet alleen samen….Neeee we MAKEN het samen……..

  Voor wat betreft dit hele speciale projectje wil ik een hartelijk

  F*CK THE SYSTEM laten horen.

  Hoe dat op zien “bijna Zwolsch klinkt?” Ja, dan moet je toch echt nog ff “40 jaar Normaal” gaan terugkijken 😉

  Gewoon omdat het kon volgens mij nog steeds moet kunnen 😉

  PS >:( Het zal toch niet zo zijn dat AJAX die voor iedereen opvallende goed inpasbare centrale verdediger van Grun gewoon ook niet gaat binnentikken?????????????????????????????????????????????

  Ff opletten…de Braziliaan Eric Botteghin :D:D:D

 55. Bammetje tekort…IJSMAKERS in Moapelt bezocht.

  Lekkernijen

  Gepresenteerd op een leien bord waaronder de namen van de gerechten stonden.

  De wereld aan figuren en mogelijkheden met de slagroom op de koffie.

  Gewoon goed bakkie warme chocomelk.

  En een dame die gewoon ZEGT: “Het is niet bedoeld om ze (waarmee ze doelt op de concurrentie die er nog niet is) eventueel KLEIN te houden”.

  Wowwww, soms is het niet erg om niet helemaal met de hapklare brokken uit te komen 8)

 56. Eindelijk zijn de kaarten verdeeld hier, voor de nakende fusie. Voorwatbetreft de leidinggevendepoppetjes EN de controller.
  Ons dependance heeft aardig gescoord… Denk toch dat er nog een paar kaarters op de achterhand zitten.

 57. Even testen. Kan sinds gistermiddag geen berichten meer plaatsen maat mijn IP adres geweigerd wordt. Maar volgens de Admin is er niks aan de hand. Nu het modem uit-en-aan gezet. Kijken of dat geholpen heeft.

 58. Ad vanmiddag bij Stappie de boav’nlippuh net in een Amsterdammer hang’n toen de heer dick met volle vaart ’t terras op kwam fiets’n. ‘K wol um vroag’n offe zin ad in ’n biertien maar kreeg de kans niet want ei’j was zo weer weg.

 59. Geen youp maar in plaats daarvan Thijs Zonneveld:D:D

  Mark Rutte met een belerend vingertje over sport: niet doen

  Je moet het maar durven, als leider van een politieke partij die wordt geplaagd door bonnetjesaffaires, sjoemelende bestuurders en een pelotonnetje Jos van Reytjes. Maar Mark Rutte deed het toch. Hij fileerde doodleuk Sepp Blatter vanwege de corruptieschandalen bij de FIFA en zei dat het tijd was voor een grote schoonmaak.

  Mark Rutte met een belerend vingertje over sport: mijn haren gaan er recht van overeind staan. Voor een minister-president die met een volledige delegatie op schoot gaat zitten bij Vladimir Poetin tijdens de Olympische Spelen, die gymuren en schoolzwemmen wegbezuinigt en die met de handen in de zakken toekijkt hoe Nederlandse sportbonden financieel kopje onder gaan, is elk woord over sport er één te veel.

  Wanneer de FIFA wankelt is het makkelijk roepen dat het een schande is, maar ondertussen doet de Nederlandse overheid vrijwel niets aan misstanden in de sport. Of het nu gaat over doping, matchfixing of corruptie: Rutte en VWS-minister Edith Schippers trekken hun handen er vanaf.

  Politie en justitie jagen niet achter criminele netwerken in de sport, een dopingwet is er niet, de Dopingautoriteit krijgt geen gegevens van de marechaussee of de belastingdienst en het aantal dopingcontroles in Nederland is aanmerkelijk kleiner dan in landen om ons heen. Nederlandse matchfixers moesten worden vervolgd door de Duitse overheid, doping bij Nederlandse wielerploegen moest worden onthuld door klokkenluiders en journalisten en als Nederland het WK voetbal wil binnenhalen beloven we Sepp Blatter gouden bergen. Hoezo, een bord voor je kop?

  Een paar weken geleden werd er op Papendal een conferentie gehouden over doping in de sport. Minister Schippers nam de moeite om er welgeteld een kwartiertje te zijn. Ze sprak geen woord over wat ze zou doen om doping (of matchfixing, of corruptie) te bestrijden. In plaats daarvan trapte ze een paar open deuren in tijdens een toespraak en gooide een paar ton over de schutting om een rapport te laten schrijven dat ze ergens onder in een la kan leggen. Daarna vertrok ze weer. De boodschap aan de aanwezigen was duidelijk: zoek het zelf maar uit.

  Rutte en Schippers dragen steeds maar weer uit dat je sport en politiek moet scheiden, maar de corruptieaffaire bij de FIFA heeft voor de zoveelste keer duidelijk gemaakt dat sport en politiek onmogelijk te scheiden zijn. Bij sport Рzeker op het hoogste niveau Рgaat het om m̩̩r dan wat er op het veld gebeurt. Het gaat om geld, macht, prestige en deals tussen allerlei landen en multinationals. Het is niet voor niets dat Sepp Blatter dikke vrienden is met Poetin, Sarkozy en de Qatarese sjeiks.

  En het is óók niet voor niets dat er een federale opsporingsinstantie als de FBI aan te pas moet komen om het netwerk te ontrafelen door middel van telefoontaps, inzicht in bankgegevens en getuigen die onder ede worden verhoord. Het opsporen van criminele netwerken kun je niet overlaten aan een paar onderbetaalde dopingcontroleurs. Als de FIFA een Nederlandse organisatie in de Nederlandse sport was geweest, dan had het nog honderd jaar geduurd voordat de beerput was opengetrokken.

  Dus voordat Mark Rutte nog eens iets zegt over misstanden in de sport, moet hij misschien eerst even de boter van zijn hoofd scheppen.

 60. @ Assie, ja ‘k had nog een minuutje (met uitrekmogelijkden over) Toen ben ik maar eens voor de zoveelste keer te laat bij dental clinics aanbeland……daar geeft het natuurlijk niet of je te laat komt….handgeklokt 3 a 4 minuten maar niemand zeurt tegen zo’n goeie klant……………ben maar weer eens voor de zoveelste keer in onze mooie stad verdronken…………….

  En dat kan
  dagelijks vanaf 2016

  *** Was nog gewoon op tijd, merkte ik toen ik aan een lief vrouwtje voor die tent die naast De Heetebrij zat….Ze leek erg op die dame hierboven leek. Heb daar vast wel indruk gemaakt met een kickstart in de 5 😉 En nog een voordeel bij het te laat komen “nadeel” Kwam met het zweet op de snuuuuure bij de geldbuidelrovers.

 61. @ Joppuh 6/6 9:34 Rutte en VWS-minister Edith Schippers trekken hun handen er vanaf. En dan had deze Thijs Zonneveld het nog niet eens over de schandalig gemiste en uber-sluwomzeilde
  Poten van de VVD:

  * Centjes en een doorgeslagen martkwerking
  &
  * Egocentrisme, macht , status, aanzien, eer en roem. Niet alleen meer zijn dan een ander…maar je ook gewoon meer “denken” dan een ander. Tegenover de nederigheid die ik bijvoorbeeld veel in Drenthe tegenkom.

 62. Vond em: goooooooooooooooooooooooeeeeeeeeeeeeeeeeeeedddddddddd

  FIVACATURES
  6 juni 2015

  Vriend van mij vraagt zich af of het begrip Limburgse fraudezaak een pleonasme of een tautologie is? Volgens mij is het allebei goed! We komen hierop omdat we het over de sjoemeltreintjes hebben. De zaak die de NS-topman Timo Huges de kop gekost heeft. De sukkel stuurde een mailtje met zeer gevoelige informatie door naar een dochterbedrijf dat die info goed kon gebruiken. Dat wist ie niet dat dat niet mocht. Grappig toch dat iemand op dat niveau dat niet weet? Of zegt ie dat ie het niet wist? Hoe zo??n incompetente lieverd ooit directeur van de NS is geworden? Dat ging simpel. Hij was directeur van de bloemenveiling in Aalsmeer en zoals u weet rijden daar treintjes om de bloemen te vervoeren. En die rijden redelijk op tijd. Ook lagen er zelden blaadjes op de rails. En dat is in een bloemenveiling een hele prestatie. Mooie reden om de schat tot hoogste baas bij onze nationale spoorwegmaatschappij te benoemen. Of ik verbaasd ben dat deze zakelijke nitwit zo??n hoge functie bekleedde? Niet echt. Ik volg dagelijks de verslagen omtrent de Fyra en dan weet je eigenlijk genoeg. De hele top van de treinenbranche bestaat uit vermolmd wrakhout. Daarmee vergeleken is staatsecretaris Van Rijn een Einstein. Maar die Huges is dus weg. Hoop wel dat ze een goede wachtgeldregeling met hem hebben getroffen. Dat is altijd mijn eerste zorg: is de PGB van deze gevallen bobo goed geregeld? Zou het zo erg vinden als ik hem opeens met een Daklozenkrant bij mijn supermarkt zie staan bedelen. Wat dat betreft ben ik ook zo blij dat Eurlings weer werk heeft. Bij een creditcardmaatschappij. Goed idee. Begreep dat het veelvuldig gebruiken van de creditcard bij de KLM zijn grootste probleem was. Dan kan je er maar beter gaan werken.
  Wie binnenkort ook wachtgeld krijgt is de burgemeester van Bussum. Deze keurige gemeente wordt tegenwoordig Het Palermo van het Gooi genoemd. Dat komt door de burgervader, een zekere heer Heijman, die niet alleen malverseerde met een onkostenvergoeding voor een spookwoning in de gemeente waar hij eerst burgemeester was, maar die daar ook nog even een ex-wethouder heeft laten bedreigen. Met nadruk op: laten bedreigen! Dan hoor je bij de grote spelers als je niet zelf dreigt, maar daar een plaatselijke motorclub voor gebruikt. We hebben het over Oost-Gelre, dus ik vrees dat de motorclub zich vervoert op Solexen of Berini??s. Maar toch: hij dreigde de ex-wethouder dat hij hem financieel en emotioneel zou laten slopen als een bepaalde privéaangelegenheid in de krant komt. Nu is iedereen opeens razend benieuwd naar die privéaangelegenheid. Met wie had hij seks? Met de huishoudster van meneer-pastoor? Met meneer-pastoor zelf? Met een beroemd springpaard uit die regio?
  En hoe zal het met de Gelderse gedeputeerde De Haan aflopen? De man die een dikke middelvinger naar premier Rutte opstak door drie dagen na de vlammende speech van Mark op het partijcongres van de VVD over de dikke-ik een potje te gaan zeiken over zijn ov-jaarkaart, die alleen geldig is in de tweede klas. Dat hij schijt heeft aan de woorden van Mark vinden alle VVD-ers prima, maar dat had hij binnenskamers moeten houden. Alle leden vonden de speech van Mark een prima stukje cabaret, Ivo Opstelten belde mij zelfs om te vragen of ik de tekst had geschreven, maar dat lachen gebeurt wel in de wandelgangen. We gaan de grote leider niet openlijk schofferen.
  Zowel De Haan als Heijman en Huges kunnen alle drie zo bij de FIFA gaan werken. De Haan omdat hij uitsluitend businessclass wil reizen, Huges omdat hij op slinkse wijze nogal eens een heet mailtje doorstuurde en Heijman omdat hij liet bedreigen. Daar herkent Blatter veel in. Vrees dat er van hem na zijn vertrek geen verkeerde handtekening te vinden valt. Sepp liet alles doen. Vrees dat hij zelfs zijn gevangenisstraf door een ander laat uitzitten. En als hij zes jaar krijgt zit hij volgens hemzelf maar een jaar. Een minuut duur bij hem iets meer dan tien seconden.
  Maar als we zo eens door de nationale corruptiegevalletjes van deze week wandelen is dat toch een mooie reden om als land devoot te zwijgen en niet te hard naar de FIFA te wijzen. Vrees dat zelfs Henk Krol het volledig met mij eens is.

 63. joppuh, op 6 juni 2015 9:34 idd ook…

  Nogal lullig ook voor onze Marokkaanse Nederlanders!!!

  ??Niet Zuid-Afrika, maar Marokko won toewijzing WK 2010??

  US federal authorities investigate Joseph Blatter
  Voorzitter Sepp Blatter van de FIFA onthult op 15 mei 2004 dat Zuid-Afrika het WK in 2010 mag organiseren. Volgens een voormalig bestuurslid won echter niet Zuid-Afrika, maar Marokko de stemming. Toch ging de organisatie naar het eerstgenoemde land omdat het meer wilde betalen.

  door Sam de Voogt
  SPORT De meerderheid van het 24-koppige uitvoerend comité van de FIFA dat mocht stemmen over de toewijzing van het WK 2010 koos voor Marokko. Toch ging de organisatie van het voetbaltoernooi naar Zuid-Afrika, omdat dat land meer geld bood. De Engelse krant The Sunday Times zegt videotapes te hebben waarop één van de voormalige comitéleden dit toegeeft.
  Het gaat om voormalig bestuurslid Ismail Bhamjee uit Botswana. Volgens hem werd nadat hij met collega??s over de, normaal gesproken geheime, stemming sprak duidelijk dat Marokko twee stemmen meer had gekregen dan Zuid-Afrika. Op een video die met een geheime camera is opgenomen door undercoverjournalisten van The Sunday Times zegt hij dat de stemmen ⤽met opzet verkeerd zijn geteld.⤝ In de officiële uitslag kreeg Zuid-Afrika 14 stemmen tegen 10 voor Marokko.[/u]
  [/u][/u][/u]

 64. @ D erk, op 2 juni 20….tering man; wie is die dam?

  Oefen hier alvast mijn meest
  -achterloze
  -sensueele
  -hongeropwekkendste
  -geile
  -uitdagendste
  -Vetste

  Knipoog; je weet immers maar nooit wie zo zomaar uit het niets tegen het lijf(/haar boezem loopt) ;):-*

  LLLEEETTT
  LLLUUUSSSTTT
  RRRUUULLL!!!
  [/url][/b]

 65. Beste Youp, Heb je zelf al je columns nog wel?

  Heb ze volgens mij vanaf dag 1 uit Het NRC geknipt (en laten knippen…door een vrouw natuurlijk).
  Volgens mij was dat rond 1990?
  Geweldig…later werden ze gebundeld en gedigitaliseerd….Of heb je nog columns van voor die tijd, je bent immers ook een jaartje of 7 ouder dan mij. Heb ik je in Zwolle overigens ook eens gezegd, na een optreden, dat ik zoveel werk van je waardeerde?

  Maar vooral Joop (Joppuh, hier) en (heel) soms ook ik, geven aan dat de column niet geplaatst hoeft te worden van één van ons. Bij mij is dat dan wel weer een hoge uitzondering.
  Van wiki:
  Deborah Daniëlle Petter is een voormalig cabareti?re en Nederlands nieuwslezeres. In 1973 ontmoette ze Youp van ’t Hek op haar eindexamenfeest.

  Terug naar Mokum-Zwolle: ben veel te lang niet in Mokum geweest. Heb uren met Kees Prins in het Hopmanshuis in Zwolle gesproken; wat een humor ook wellicht woont Herman Koch er ook! Kees van Kooten zou nu ook in Mokum wonen? Geweldige humor ook hun twee.Zou dan zeker bij een training gaan kijken en HOPEN op Bas Dost (31 mei 1989) EN
  Eric Botteghin (van 1 sept 1987) of anders:
  Niklas Moisander (29 september 1985)
  JE MOET IMMERS EEN VERDEDIGINGSLEIDER HEBBEN

  Of als ze dan echt weer te lang getreuzeld hebben

  Groeten,
  Dick

  CC aan AFC-AJAX: SPOED!!!

 66. @ D erk, wel jammer dat ze schijnbaar te laf is om haar gezicht te laten zien……Hier MOET Rijky van A. achter zitten!

  Vrouwen stimuleren immers altijd! Bij ons thuis heb ik ook nog eens het genoegen, met regelmaat, veel dames (dat zijn WEL) dames, bij ons over de vloer te hebben. Rond 20 (ivm 3 kinderen in die leeftijd).
  Je kunt ook met ze lachen. Dezenep-dame in een apenpakkie en een ” oh sla me dan-uitstraling” boeit mij niet. DURFT niet eens haar hoofd te laten zien. Jammer!

 67. PS het was vanochtend (tegen 11:30) goed toeven bij De Belg, met zijn bijzonder aardige bedrijfsleider. We betreurden het o.a. dat er tegenwoordig nog slechts sporadisch door de vrouwtjes op die verhoging (bij binnenkomst rechts over ongeveer de hele lengte) sensueel wordt gedanst. Vreemd dat velen hun terras nog gesloten hadden!!

  Anders was ik,op het plein, tussen De Bethlehemse Kerk/Het Refter/Sally en voorheen Babbel van Marcel Meulhof gaan zitten….misschien nog wel een deftiger plekkie…..maar Le Belg was een uitsteken initiatief………en wat zijn wij blij met dat skeurbruggie :D:D:D

 68. Oh van die snel pratende profiteur, maare we hebben zelf wel een tv krant hoor, lijkt hier net een communistisch gebeuren met voorschotelen wat we uberhaupt moeten zien

 69. Skat,slechts in enkele gevallen overleg ik. Bijvoorbeeld als ik in tijdsnood zit, Vrees wel dat het volgend jaar veel verleidelijker wordt ivm woon-werkverkeer. 😮

  communistisch consumptief bedoel je zeker?

 70. @ JJR…moet nog beginnen, heb wel veel keus:
  Nederlandsche speciaal biertjes
  Grolsch
  Heineken
  HJ
  Die gele blikjes van de Aldi: bier met Tequila

  Van alles ligt wat koud net NU ze toch echt wel over die halve amateurs van Letland heen moeten denderen.

  Trouwen, vind de uitslag al niet eens meer interessant: opa Guus kan ut niet meer overbrengen: doeiiiiii en doe je de deur achter je dicht?

 71. Heer Assendorper, gisteren heerlijk genoten van een kornuit en r
  de aanwezigheid van u en dhr Fleudemeu, zeer karakteristie personen zij mijn compagnon op de terugweg.:o

  wat een mooi rokjesweer was het toch foi foi foi

 72. Vond em wel aardig; niet super…maar nog wel te plaatsen:

  Arendsoog

  In mijn jeugd moest ik het doen met Arendsoog en zijn vriend Witte Veder. Zij losten voor mij de schoten in de prachtboeken van J. Nowee, die later werd opgevolgd door zijn zoon P. Nowee. Ik las de door mijn broers stuk gelezen exemplaren gloeiend van de spanning. Ik heb het over begin jaren zestig van de vorige eeuw. Mijn lagere schooltijd. Best wel behelpen toen. Geweerschoten in een boek. Was deze week dan ook jaloers op die Zaanse schoolkinderen, die tijdens het speelkwartier met hun eigen oogjes zagen hoe de buurman door vier mannen werd neergemaaid met Kalasjnikovs. Dat is pas avontuur. Met zijn allen naar binnen vluchten en de bezemkast in duiken. Weer eens wat anders dan die geestdodende computerspelletjes.
  De dag na deze criminele afrekening was het Nationale Buitenspeeldag. Hoorde een muts op de radio op zo??n pedagogisch toontje vertellen hoe belangrijk het is dat kinderen buiten spelen. Week eerder hoorde ik een zelfde soort troela ons waarschuwen hoe gevaarlijk het is als kinderen te veel buiten spelen. Ze worden dan blootgesteld aan te veel zon. De kans op huidkanker is enorm. Insmeermoeders moesten er komen. Kinderen van top tot teen in de zonnebrandcr?me. En kogelvrije vesten dus!
  Was deze week erg terug in mijn kindertijd omdat ik naar het magistrale concert van de buitenaardse Paul McCartney in de Amsterdamse Ziggo Dome mocht.
  ⤽Wat een leuke jongen⤝, lachte mijn vrouw halverwege de avond over de muzikant die volgende maand 73 wordt. Zij vindt alle mannen die hun haar verven ronduit zielig, maar van McCartney kan ze het hebben.
  Leukste moment van de avond? Toen ik een meneer tegen een vriend hoorde neuzelen dat hij persoonlijk meer een John Lennonman was, waarop de ander antwoordde dat hij zich meer identificeerde met de Rolling Stones. Dat was meer rock & roll. Die snoven nog wel eens wat.
  Toen ik me omdraaide om te zien wie deze clichés kotsten zag ik twee uitgestreken ambtenaren waarvan ik zeker wist dat ze een elektrieke fiets in hun doorzonschuurtje hadden staan. En een koelkast vol Radler. Dat is die alcoholvrije bejaardenlimonade. Zo lief om dat soort decafé-mannen over Mick Jagger en John Lennon te horen praten. Daarna voegden ze zich bij hun vrouwen, die hun haar korter hadden dan The Beatles toen..
  Vergeet je mening niet te twitteren, dacht ik en luisterde verder naar Sir Paul,
  die drie uur achter elkaar hit op hit op hit speelde en niet een slok water nam.
  En hij heeft ook nog dertig miljoen moeten aftikken aan een eenbenige heks met wie hij een tijdje getrouwd was en die zich onlangs afvroeg wie die Paul McCartney nou eigenlijk was. Tsja, wie is Paul McCartney? Hij gaf maandagavond zelf het antwoord en ik herhaal: het was buitenaards!
  Later deze week volgde ik een discussie over een Topper die een hit heeft met een liedje van Claudia de Breij. Geloof dat Claudia er niet blij mee is. Maar ik las ook dat de deze week van de aarde vertrokken James Last nummers van Lennon en McCartney met zijn Duitse schnabbelorkestje verkocht. Dat lijkt me toch echt veel erger. Zal niet treuren om James, terwijl er wel een weemoedig schokje door me heen ging toen ik hoorde dat de grote Fred Anton Maier niet meer onder ons is. Hij was een held in de tijd dat schaatsen nog schaatsen was en geen slaapverwekkend televisiebehang.
  Het vrolijkst werd ik deze week van de ophef in columnistenland. Kleine krabbelaars waren verbaasd over het voetballersgage dat collega Jan Mulder jaarlijks in België gaat vangen voor een stukje per week in Het Laatste Nieuws. Een Vlaamse vriend legde mij uit dat met dit blaadje vergeleken de Telegraaf een soort Pravda is. Hij voegde er ook nog aan toe dat de lezers van deze Belgische krant niet eens kunnen lezen. En hij wilde onmiddellijk weten wat ik voor dit wekelijkse stukje in de NRC vang.
  ⤽Veel⤝, lachte ik.
  ⤽Hoeveel?⤝
  ⤽Heel veel⤝, hield ik hem nieuwsgierig, ⤽laat ik het zo zeggen: voor het luizige bedrag van Jan klapt deze vedette niet eens zijn laptop open!⤝
  Verbaasd vroeg hij hoe het kan dat ik zo buitenproportioneel betaald word in economisch best moeilijke tijden.
  Mijn antwoord was klip, klaar en simpel: Belgische hoofdredacteur!

  * Al was het maar als prima aanvulling op Bericht door dick, op 13 juni 2015 16:36 @Derk D erk of nee laat maar 😉 Maar ik zou het wel zo mooi vinden al iedereen zijn/haar masker afgooit en gewoon zegt/laat weten…wie je bent: al kom je er (gadverdamme bakje) weer wat dichter bij jezelf 8)

  Lees je het D erk, je mening lekker laten fladderen en geetwitterd de wereld in janken…krijg je misschien ook nog volgers; of je mag een ander volgen? Er wordt daar ook, logischerwijze geen tegenprestatie verwacht als je je mening geeft; nixxx voor jou?

 73. Al was het maar als prima aanvulling op Bericht door dick, op 13 juni 2015 16:36 @Derk D erk of nee laat maar 😉 Maar ik zou het wel zo mooi vinden al iedereen zijn/haar masker afgooit en gewoon zegt/laat weten…wie je bent: al kom je er (gadverdamme bakje) weer wat dichter bij jezelf 8)

 74. :o:o:o

  Cruijff profiteert zakelijk van mislukte revolutie bij Ajax
  (uit VK)

  Ajax is de afgelopen jaren dienstbaar geworden aan de zakelijke belangen van Johan Cruijff. Tientallen medewerkers uit de jeugdopleiding van de club volgen verplicht een opleiding aan het Cruyff Institute, vertrouwelingen en vrienden van de oud-voetballer krijgen een plek in de organisatie en Cruijff verkoopt de plannen met de jeugdopleiding van Ajax aan buitenlandse voetbalclubs.

  Door: Tom Kreling, Huib Modderkolk 13 juni 2015, 09:00 125
  Het plan-Cruijff. Pure clubliefde, zei de naamgever er altijd over. ‘Het belang van de club gaat boven alles.’ De Volkskrant sprak de afgelopen maanden met vijftien personen in en rond Ajax en bekeek interne documenten. Daaruit blijkt dat het niet alleen om clubbelang draaide, maar ook om de zakelijke belangen van Johan Cruijff.

  Het eigen vermogen van de bedrijven van Cruijff is tussen 2011 en 2013 verdubbeld tot ruim 5 miljoen euro.

  Dit blijkt uit gesprekken met vijftien personen in en rondom Ajax en na bestudering van interne documenten. De raad van commissarissen van Ajax benoemde deze week oud-voetballer Tscheu La Ling tot adviseur van de club. Hij moet ervoor zorgen dat Ajax het plan-Cruijff verder invoert.

  Daarmee staat directeur voetbal-zaken Marc Overmars in de praktijk onder curatele. Hem wordt, samen met assistent-trainer Dennis Bergkamp, verweten de plannen van Cruijff niet goed uit te voeren.

  ‘Eén groot compromis’
  Tscheu La Ling in 2011
  Tscheu La Ling in 2011 © ANP
  Twee commissarissen zullen de taken van de vertrekkend algemeen directeur bij Ajax gaan overnemen. Daarmee is Ajax bestuurlijk terug bij af, zeggen betrokkenen. Een van de initiatiefnemers van de bestuurlijke verandering bij de club in 2011, ondernemer Mark Geestman, noemt de recente ontwikkelingen ‘één groot compromis’.

  Geestman: ‘Er is een topzware structuur gecreëerd waarin verantwoordelijkheden wederom onduidelijk zijn en in strijd zijn met de veranderingen zoals die destijds in grote meerderheid door de leden zijn aangenomen.’ De raad van commissarissen controleert de directie, waarvan sinds deze week de facto twee commissarissen deel uitmaken. Twee adviseurs, Cruijff en zijn vertrouweling La Ling, adviseren de raad van commissarissen weer.

  Omwenteling

  © Guus Dubbelman
  Cruijff bepleitte in 2010 een omwenteling bij zijn oude club. Hij wilde meer oud-voetballers in de organisatie en de instroom van jeugdspelers naar het eerste elftal moest omhoog. Bijna vijf jaar later blijken die doelen niet te zijn bereikt. Uit de jeugdopleiding zijn zeker zes oud-voetballers verdwenen, vaak omdat ze zich niet konden vinden in het nieuwe beleid. Het percentage eigen jeugd in de selectie nam in 2014 af tot het niveau van 2010. Concurrent Feyenoord scoort hierop beter. De gemiddelde leeftijd van spelers in de selectie nam in 2014 juist toe. Ajax komt daarmee op een gedeeld vijfde plek met FC Utrecht.

  Familie van Cruijff verkocht in 2012 het plan voor de Amsterdamse jeugdopleiding aan de eigenaar van de Mexicaanse club Chivas. Die eigenaar, Jorge Vergara, onderhandelde met de dochter van Cruijff. Daarna vloog hij naar Amsterdam om het contract te tekenen, vertelt hij. ‘Cruijff beloofde de jeugdopleiding van Chivas tot de beste in de wereld maken.’ Na negen maanden werd de overeenkomst ontbonden. Vergara wil niet zeggen hoeveel hij Cruijff heeft betaald, maar in de Spaanse jaarrekening over 2012 van het bedrijf van Cruijff schiet de omzet dat jaar omhoog naar 6,4 miljoen euro, 5,2 miljoen meer dan een jaar eerder.

  Cruijff zelf wil niet reageren.

 75. Onderstaande citaat, vind ik bij uitstek het leukste in Joep zijn collum ;D, zou het zelfkennis zijn van de plaatser?

  Toen ik me omdraaide om te zien wie deze clichés kotsten zag ik twee uitgestreken ambtenaren waarvan ik zeker wist dat ze een elektrieke fiets in hun doorzonschuurtje hadden staan. En een koelkast vol Radler. Dat is die alcoholvrije bejaardenlimonade. Zo lief om dat soort decafé-mannen over Mick Jagger en John Lennon te horen praten. Daarna voegden ze zich bij hun vrouwen, die hun haar korter hadden dan The Beatles toen..

 76. Na de eerder door mij aanbevolen

  * Eric Botteghin
  en (de inmiddels) al weer minstens een 1/2 miljoen duurdere
  * Bas Dost

  Voegde mijn maat er gister, op bezoek, Virgil van Dijk aan toe.
  Diezelfde maat (@ Joop René…van vrogger van zijn gok-hobby met Robby) Heeft vorig jaar ook WERKELIJK WAAR Warner Hahn aanbevolen bij PEC. Natuurlijk kreeg hij van de hotemetoten een laf bedankje….terwijl met name Ebbens met de eer ging strijken. Vond hem destijds bij WVF ook nogal inhoudsloos.

 77. dick de abn bevool mij ooit iets aan. Ze waren er van overtuigd met mij gingen een hoop mensen het in. Vind je het erg dat ik ook jou aanbevelingen naast me neerleg..? Oh hou ze aub weg kan nl ook een ander schaden.

 78. Nee hoor, daar zijn aanbevelingen ook voor. Maar je denkt toch niet dat ABN de enige boef is in dat marktsegment?

  Denk dat je de enigen (1,2 of 3?) met loupe en zaklantaren zijn te zoeken….En dan hebben zo ook alleen maar bestaansrecht doordat jij met jou centjes langskomt.

  Vandaag overigens een gaaf boek in Buitenhof. Die Griekse minister (mag die Grieken wel) had een zeer leesbaar boek voor zijn dochter geschreven over ECONOMIE

  Wat was de strekking….we moeten van het doorgeslagen Kapitalisme af.

 79. zou ik ook zeggen na het innen van zoveel miljarden en die terug willen betalen. 70% was daar ambtenaar dat heeft het land de das omgedaan. Geen export wel veel import, tsja

 80. Nee, wijzen doe je met 1 vinger….
  Maar dan wijzen er 4 naar jezelf:

  -NL heeft zich door de eeuwen als goed handelspartner laten zien:
  De slavernij
  -Skijt aan milieu-onvriendelijk brandstof (vooral altijd MET JE EIGEN geldbuidel blijven denken)
  -Weet je nog van al die pyramidespelen? Was ” the place to be…in NL
  Zat er ook door Gaelemuud’n in (neef beloofde wel alles terug te betalen als het knapte; ik beloofde hetzelfe aan schoonzuslief……waren we daar eens bij al dat foute geteisem, Stelde de zus van mijn schoonzus (werkt bij DvhN) enkele zeer kritische vragen: Ons groepje kreeg alle geld terug. En die (organisatie) boy uit Meppel moest zijn gezin verlaten en mocht geen ouderling meer in de kerk zijn.
  Ze, hypocritelingen moesten natuurlijk iemand hebben die moest handen zodat ze zelf buiten schot bleven . Ja NL heeft helaas ook nog een naam op “verraders-gebied” hoog te houden,
  -Hoe zit het nu echt met die afwikkeling van woekerpolissen?
  Koopman-dominee handel zegt genoeg
  Hier is ook veel corruptie en zwart geld. Al zijn die (vaak jochies) vermond met een jasje, een nette broek, strop om de nek, gelikt uiterlijk? Waarom: omdat ze anders hun targets niet kunnen halen en ze op de donder krijgen van moeders.
  -En wat dacht je van meester oplichter-Dirk Scheringa….gewoon ook van het CDA. Dan zat ie weer met Balkenende.Dan was ie weer bij (Christelijke?) Hennie van de Most….walgelijke mensen.
  Als ik geen PvdA zou mogen stemmen dan stemde ik CU. SGP(véél té en CDA huichelaars op jacht naar het pluche, macht, status en aanzien.

 81. De foto hierbij is essentieel voor het begrip van dit artikel; helaas staat die op joop .nl En dat is nu net de enige site die hier gecensureerd is Alle dieren bestaan uit dezelfde stukken

  Maandag 15 juni is ‘World Meat Free Day’ ?? zanger Bryan Adams maakt nieuwe Peta campagnefoto met Franse callgirl… én inspiratie voor het avondeten
  ……
  Voor wie er trek van heeft gekregen en vanavond een vegetarisch gerecht overweegt, hier drie smakelijke recepten. En als je wat meer tijd hebt, probeer dan vooral dit overheerlijke gerecht. Eet smakelijk!
  Eens kijken of de afbeelding alleen wil>:(>:(>:(>:(

  http://www.jo op.nl/lekker/detail/artikel/32633_alle_dieren_bestaan_uit_dezelfde_stukken/ link invoeren danmaar met jo en op aanelkaar gevoegd.

 82. Donders Joop! alleen die van 20:53 niet dus…dat plaatje wel degelijk. Zal proberen in het vervolg een zo gedetailleerd mogelijke link te gebruiken: Bedankt!

 83. Met de door Veronica gepresenteerde

  Rodje
  —crazy about her—

  Over de grens van 16:00 uur en in gedachten al bij de wonderschone vrijdag die wordt afgesloten met een bbq (waarbij ik gelukkig weer niet de bbq-master hoef te zijn) 🙂

 84. Van andere orde toch ook: de taartdoos-bedreiger van de meest plastic/irritante-familie hoeft niet terug de cel in.

  Maar hij dan:
  Het Openbaar Ministerie verdenkt crimineel Willem Holleeder ervan de opdracht te hebben gegeven voor de liquidaties van Willem Endstra, Cor van Hout en John Mieremet. Dat bleek tijdens het begin van de zaak tegen Holleeder in Amsterdam. :o:o:o

 85. Joppuh, was jij om 21:15 nog bij Stappie? 3 maten van me gingen nog naar binnen. Ben met 2 anderen naar “Ons deel van de stad” afgereisd. Zag er, op het eerste skierende oog, trouwens bijzonder gezellig uit bij “In den blauwen vinger”. Alleen maar hossende dames op Nederlandstalige muziek.

 86. Ze waren ook niet heel laat thuis, Stappie straalde al niet heul veul gezelligheid uit… De enige inmiddels buiten-Zwollenaar 35 euri boete betalen omdat ie geen tijd had om een kaartje te kopen. Ze mogen ook best een “Bezoek aan Zwolle toeslag” rekenen. Het is immers een voorrecht om Zwolle te mogen bezoeken. Jammer dat ze de hossende dames hebben gemist.

 87. Weet je nog van al die pyramidespelen? Was ” the place to be…in NL

  Pffff, werd vrij recent ook nog door zo’n goochemerd benaderd met iets dergelijks en dan ook nog melden …”dat ie er speciaal voor aan mij gedacht had, en als het niet klopte dat ie het dan noooooit gedaan zou hebben!” Pfff…moemakerts, zo dom om je daar mee in te laten. Als het zo mooi is als het klinkt waarom zou je dan anderen erin betrekken, haha, waar is het addertje!?