Hardshock Zwolle

Zwolle – De afgelopen week was het behoorlijk fris, maar zaterdag was het mooi lenteweer. Zo fraai weer dat er bij de Wijthmenerplas diverse kledingstukken uit gingen. Het mooie weer was een geluk voor het Hardshock Festival Zwolle. De 4de editie van het groeiende Hardshock Festival vond zaterdag plaats. Even leek het erop dat het hardcore festival niet door zou gaan, of dat het geluid voor de organisatie onacceptabel laag naar beneden zou moeten worden geschroefd, maar de rechter gaf de Gemeente Zwolle gelijk waardoor het bijzondere muziekfeest zaterdagmiddag gewoon van start kon gaan.

 

hardshock-7.jpg  

 

Met een zeer diverse programmering verdeeld over diverse area’s waar muziekstijlen als Early Rave & Millenium, Industrial, Frenchcore & Terror en Crossbreed & Drums ’n Bass geprogrammeerd werden, is Hardshock hét Hardcore festival wat zich richt op de echte liefhebbers binnen deze scene. Uit alle windstreken van Europa kwamen deze specifieke liefhebbers van de hardcore style naar Zwolle. Zo waren er gasten uit Polen, Italië, Duitsland en Frankrijk in Zwolle. Het publiek dat erom bekend staat geen gedonder te geven, maar in goede harmonie met elkaar naar hun favoriete muziek luisteren. 12 uur lang keihard beuken op de muziek van internationale helden bij de Wijthmenerplas. High Energy Events wilde met deze 4de editie een nog groter muzikaal onderscheid maken door zich volledig te focussen op de hardste stijlen. Met deze line-up was Hardshock Festival 2015 echt een 100% hardcore festival en luisterde het naar de wensen van de duizenden bezoekers.

 

hardshock-13.jpg

 

 

hardshock-3.jpg 

 

hardshock-8.jpg 

 

Via Lees verder meer foto’s… 

hardshock-1.jpg
 
hardshock-11.jpg 
 
hardshock-4.jpg
 
hardshock-5.jpg
 
hardshock-6.jpg
 
hardshock-2.jpg 
 
hardshock-9.jpg
 
hardshock-10.jpg
 
hardshock-12.jpg
 
hardshock-14.jpg
 
hardshock-15.jpg
 
hardshock-16.jpg
 
hardshock-17.jpg
 
hardshock-18.jpg 
 
hardshock-19.jpg
 
hardshock-20.jpg
 
hardshock-21.jpg
 
hardshock-22.jpg
 
hardshock-23.jpg
 
hardshock-25.jpg
 
hardshock-26.jpg
 
hardshock-27.jpg
 
hardshock-28.jpg
 
hardshock-29.jpg
 
hardshock-30.jpg 
 
hardshock-31.jpg
 
hardshock-32.jpg
 
hardshock-33.jpg
 
hardshock-34.jpg
 
hardshock-35.jpg
 
hardshock-36.jpg
 
hardshock-37.jpg
 
hardshock-38.jpg
 
hardshock-39.jpg
 
hardshock-40.jpg
 
hardshock-41.jpg
 
hardshock-42.jpg
 
hardshock-43.jpg 
 
 
 
 
Artikel delen:
Reacties 69
 1. Te triest om te constateren dat de afgesproken geluidswaardes geen waarde hebben voor deze organisator. Wederom blijkt het niet mogelijk om de gemaakte afspraken en beloftes na te komen. Blijkbaar is het nodig om de confrontatie te blijven zoeken en de grenzen te verleggen.

 2. Jij bent de enige die dat constateert Ilona, maar de geplande meetmomenten zijn nog helemaal niet afgerond, dus wat roddel je nou.

 3. @Arnovd, volgens de gemeente en de rechter worden de waardes met een gemiddelde van elke vijf minuten vastgesteld. Let maar op de excuses komen vanzelf.

 4. @1stejohn, als ik deze moet aanbieden omdat ik het niet juist heb, zal ik mijn verantwoording nemen en deze aanbieden op deze site. Stel voor dat de organisatie hetzelfde doet als de waardes wel overschreden zijn.

 5. Vandaag heeft bijna niemand last van dit feest omdat de wind uit het noorden waait. Dan heeft alleen Wijthen er veel last van gehad en Zwolle dus niet. Viel mee dus vandaag.

 6. Hier in zwolle zuid is het zeer goed te horen en daar heb ik totaal geen problemen mee.

  Zelf hou ik niet van dit soort muziek maar.
  daar hebben tig duizende mensen feest uit heel europa laat ze lekker genieten .

  Die paar x per jaar fijn toch .

  Zwolle wil groter worden en op de kaart worden gezet met alles dan hoort dit er ook zeker bij .

 7. Over onafhankelijke berichtgeving van de pers gesproken:

  De metingen van de gemeente kwamen volgens John Althoff van de organisatie de ene keer uit rond de 85 dB, en de andere keer net boven de 90 dB. Volgens hem hebben de te hoge waardes te maken met de wind. “Als het windstil is, blijven we keurig onder de waardes.”

  Titel bij RTV Twente :

  Hardcorefestival Hardshock in Zwolle produceert meer geluid dan toegestaan

  Je kan, net als de Stentor dat toch ook doet, een muziekfestival ook kapot schrijven. Pure laster als je het mij vraagt.

 8. Pff, het lijkt wel alsof ribo en ilona blij zijn met de geringste overschrijding, ook als die bij constatering meteen teniet wordt gedaan.

 9. ilona je weet dat muren oren hebben he? ik vind het raar dat je jij je niet schaamt voor het feit dat je eerst zegt dat je niet namens de bewoners spreekt maar dat je wel ter plaatse bent en dan bedoel ik niet alleen in de ochtenden (je weet wel wanneer je weer heerlijk met anderen kunt babbelen over hoe erg je je dan kunt irriteren aan jagers bij de wythmenerplas).
  reageren onder meerdere namen hier gebeurt vaker maar het lijkt me dan wel verstandig dat je het voor jezelf geheim houdt (en dus niet anderen laat weten dat je ook als tante0001 reageert). misschien handig als je voortaan zorgt dat er niemand met je mee kan kijken als je op internet zit en je kritisch uit laat. nu kom je erg ongeloofwaardig over.
  Oh ja. je camera bij de voordeur hangt scheef. morgen slaap je meestal uit maar als je wakker bent zou ik er toch even naar kijken.

 10. Wow, een bedreiging gewoon! @ilona: ik zou aangifte doen. Dit gaat alle perken van het normaal discussiëren ver te buiten.

  Ik snap trouwens niet dat dit zo enorm emotioneel beleefd wordt. Vergaat de wereld als mensen klagen over geluidsoverlast of zo?

 11. Nergens anders klagen ze zo erg als in zwolle .

  Dat is toch erg .

  Dan kunnen ze beter overal mee ophouden helemaal niks meer geen festivals , evenementen , geen bfo geen kermis geen markt geen winkels helemaal niks want alles geeft overlast jeetje .

  En die camera haal die maar weg want als alles weg is horen wij dat gezoem van dat ding

 12. Voorspelling: De gemeente zal zeggen dat ze de norm soms overschreden hebben maar dat het binnen de marge is gebleven.
  De organisatie zegt sorry tegen alle miereneucers zoals Ilona en dan is het volgend weer gewoon knallen en kan de rest weer janken..

 13. Gelukkig stond de Wind vandaag dus goed… TJA
  En ook al krijgt Gemeente Zwolle 10x de Wind van Voren
  Leren zullen ze waarschijnlijk niet dat het om de Burgers en Bewoners gaat, Zoals ook om vogels etc… Die zich Helemaal niet kunnen verweren.
  Volgend jaar kan de wind weer anders waaien, Maarde $$$ Niet
  Maar ook de ” Medebewoners” van deze stad die denken dat Ten Koste van Rust Alles maar Kan, Moet Kunnen,
  Wens ik een Iets Ruimer Bewustzijn dan hun EGO- Bevrediging,
  Samen Leven = Samen Rekening met Elkaar Houden
  En Dat betekent Zeker Niet aan anderen Herrie Opdringen!!
  Rust en Vrede =en Blijft Ook een Recht!
  En anders in een BUNKER met die Herrie!

 14. Dit is geen muziek. Maar gestamp om je af te zetten als jeugd.
  Om stoer te doen en zo je frustratie te kanaliseren als je niet vindt dat je leven goed is gelukt.
  Genieten van mooie muziek is niet aan de orde.
  Intussen moet wel de hele gemeenschap hier tegen kunnen.
  Het levert tenslotte geld op, denkt het piepjonge stadhuis.
  We willen een wereldstad worden, waar het westen u tegen zegt.
  Dat mens en dier op termijn voorgoed zullen vertrekken ziet men niet.

 15. In Zwolle Zuid geen (over) last!
  De ene loopt hier hard, Zwolle Zuid loop, ook geen last van, de ander voetbalt bij SVI, altijd druk, ook geen last van.
  Doe allemaal lekker je eigen ding met “oog/oor voor je omgeving”, dan gaat het allemaal prima lukken.

 16. wat een gezeik was een topfeest mooie opening voor het festival seizoen mooi dat het kan in zwolle heb met mij duizenden mensen een mooi feest zien hebben mensen overal weg ik hoop dat ze volgend jaar een nog groter feest neerzetten ben der hoe dan ook weer bij en mensen waarom zeurt iedereen hierover en hoor je niks over het festival dat in het wezenlanden park wordt georganiseerd wat van ittersum tot aan stadshagen te horen is vast omdat het meer mainstream muziek is

 17. @Klokkeluider rekening met elkaar houden is niet een feestje verbieden.

  @PvT wat een aannames weer. Zo jammer. Het zijn gewoon muziekstijlen met liefhebbers. Je kunt over elke muziekstijl wel allerlei aannames doen, maar onder de streep heb je gewoon verschillende smaken en is elkaar in waarde laten een heel normaal iets. Althans, dat zou het moeten zijn.

 18. Hoe mooi:
  Organisator Althoff kinderlijk verbaasd over meteorologische invloed op geluid: ” Als het windstil is, blijven we keurig onder de waardes.” (RTV-Oost)
  De Heer apetrots op zijn rots dat Zwolle nu ook zo indringend, representatief en maatgevend -ja zelfs- internationaal op de kaart staat.
  Bezoekers laaiend enthousiast over acne behandeling met gezichtsmaskers.
  Omwonenden verteren zeer ernstige overlast.
  Euforische voorstanders van het fenomeen hardshock bij WLZ vallen elkaar van blijdschap om de hals
  Dat wordt een “Lovely Sunday”.

 19. Weet je war geluidsoverlast geeft?

  Die rotklokken! Van die rotkerk! Elk kwartier! Elke Zondag!

  Ga daar eens wat aan doen, stelletje hypocrieten.. >:(

 20. Achja, in de wipstrik ook geen “last over” die dragen we hier samen evenals de lusten die je als medebewoners deelt door overal samen uit te komen. Indirect profiteren de zgn “slachtoffers” ook weer op een ander vlak van al deze festivals. Misschien tijd om de koker eens weg te gooien en ook naar de voordelen te kijken, maar dat vergt wat kwaliteiten die de boeroepers al lange tijd geruild hebben voor flessen azijn.
  Hoop dat de jeugd en wat oudere jongeren er vandaag weer zon feest van maken. Mag wel een tikkeltje harder want ik hoorde niks.
  Het geluid van een festival klinkt bij mij altijd als leven in onze stad. Dan morgen maar weer het geluid van vogels en de snelweg;)

 21. Laat die Klokkeluider toch ouwehoeren,daar moet je helemaal niet op reageren. Die zit liever in de vensterbank met een verrekijker naar vogels te kijken,of naar de buren,zodat ze daar ook weer wat over kunnen vertellen!!!!!

 22. Natuurlijk hebben bewoners overlast, maar ja dat gebied en die plas kost ook iedere jaar tonnen dus er moet ook geld verdient worden.

  Was aan de parallelweg Heinoseweg en ook bewoners vonden het dit jaar beter 😮

 23. Wat een stelletje bejaarde mensen hier. Wat kennen jullie zeiken. word misselijk van. Laat ons lekker dagje genieten. Als wij hier naar ons zin hebben. Prima toch?. Over smaak van niet te twisten. Het is maar 1 dag in het jaar.

 24. Ben alles behalve doof.. We stonden voor aan tegen de hekken aan, en kon gewoon rustig met me vrienden praten..
  Nou heb dit nog nergens mee gemaakt!

 25. Ieder Koe is ooit een kalf geweest.
  Het is en blijft een evenementen terrein. En dat houd in dat de natuur er soms (over) last van ondervind. Maar dat zal op iedere plek zijn wat buiten is. Wanneer wij mensen die ook onderdeel uit maken van de natuur, zo af en toe massaal van een evenement willen genieten. Dan moet dat ook kunnen. Er zijn ook genoeg plekken waar de mens moet wijken voor de dieren.

 26. Kunnen we geen inzamelingsactie doen voor al die zeikneuzen om ze naar aanliggende dorpen te verhuizen?

  Zwolle verstedelijkt mensen, als je daar niet mee kan coopen, rot dan gewoon lekker op naar een dorpie.

 27. Klopt arnovd,haat net zo als bij de Bierton, je gaat ergens wonen o.a naast een evenementen terrein. En dan ga je klagen. En iedereen moet wijken.

 28. Aannames aannames, aannames gunnen een ander niks en alles wat ze niet kennen is raar of niet goed…Beknopt, bekrompen en sneu vind ik dat. Gisteren op t feestje was er tenminste respect naar elkaar en word je in je waarde gelaten. dat is hier bij bepaalde mensen die reageren ver te zoeken. Ik snap best dat mensen het niet tof vinden dat ze het horen, maar denk ook eens aan een ander. Bedankt

 29. @bron. Dan moet je het verhaal wel correct brengen. Je gaat ergens wonen naast een recreatiegebied. Vervolgens wordt daarvan een evenemententerrein gemaakt. Daar wordt je niet heel vrolijk van. Je gaat in overleg met de gemeente, die wil geen strobreed toegeven. Vervolgens krijg je van een rechter gelijk en dan nog heb je het fout gedaan.

  Overigens heb ik nog nooit over geluidsoverlast geklaagd, maar ik vind het wel vreemd dat deze discussie op deze manier gevoerd wordt.

 30. Er zijn ook gemeenten die hun burgers niet schofferen maar het voor hen opnemen.

  LELYSTAD/BIDDINGHUIZEN – De bestuursrechter heeft de bezwaren van omwonenden en de gemeenten Elburg en Nunspeet tegen de nieuwe omgevingsvergunning voor attractiepark Walibi Holland afgewezen. In de nieuwe vergunning mag Walibi van de gemeente Dronten op dertig dagen per jaar tot 23.00 uur geopend zijn.
  Daarnaast mogen er op het evenemententerrein in Biddinghuizen op twaalf dagen per jaar meerdaagse luidruchtige evenementen als Lowlands en Defqon.1 worden gehouden. Door de toename van dagen waarop meer geluid mag worden geproduceerd, vreesden de bewonersvereniging van het nabijgelegen bungalowpark De Boschberg en de gemeenten Elburg en Nunspeet ook een forse toename van overlast.

  De bestuursrechter concludeerde dat er niks mis is met de gestelde geluidsnormen in de vergunning. De gemeente Dronten heeft hiervoor gebruik gemaakt van de nota ‘Evenementen met een luidruchtig karakter’. Deze nota wordt veelvuldig gehanteerd als geschikt voor de beoordeling van de geluidbelasting van dit soort evenementen. Volgens de gemeente Dronten en Walibi is de nieuwe vergunning juist een verbetering voor de omwonenden, onder meer omdat er een geluidsnorm in is opgenomen.

 31. Zullen weer veel klachten binnen komen. De wind staat over de stad heen. Duidelijk te horen in Zuid. Gelukkig is het te koud om buiten te zitten:D:D

Reageer