Onbegrijpelijk gelijkspel voor Be Quick

Zwolle – VV Be Quick heeft zaterdag de kans laten liggen om dichter bij het kampioenschap te komen in de tweede klasse. In een vreemd verlopen wedstrijd kwam het tegen degradant Kloosterhaar niet verder dan een gelijkspel. RDC uit Deventer lijkt nu de enige concurrent voor het kampioenschap, want Enter Vooruit ging zaterdag ten onder tegen DZSV.

Be Quick – Kloosterhaar laat zich vertalen als de nummer 1 tegen de nummer 14. Dat is in de openingsfase van de wedstrijd ook terug te zien. De roodzwarte ploeg geeft direct gas en ziet dat Bas Buimer al na vier minuten een steekbal van Mark Meijer binnenschiet: 1-0. Kloosterhaar-trainer Henk van Klinken: “Om eerlijk te zijn gaf ik er toen weinig meer voor. Be Quick is gewoon de best voetballende ploeg in deze klasse en ik had niet gedacht de we nog terug zouden komen in de wedstrijd.”    De toeschouwers zien dan dat keeper Dragt van Kloosterhaar in de 19e minuut moeite heeft met een schot van Felix Boessenkool, maar dat leidt niet tot een doelpunt. Middenvelder Boessenkool: “We begonnen goed aan de wedstrijd, maar daarna werd het tempo te laag, gingen we teruglopen.” Henk  van Klinken: “Tot mijn verbazing ging Be Quick steeds meer in ons spel mee.”

Na een half uur voetballen is het spelniveau bij Be Quick te laag geworden. En na een ongelukkige overtreding in eigen strafschopgebied gaat de bal ook nog op de stip.  Roy Jurgens schiet vervolgens de 1-1 binnen. Be Quick slaagt er in de laatste fase voor de rust in om Kloosterhaar nog flink onder druk te zetten. En er komen grote kansen. Maar Michel Klink, Bas Buimer en Thomas Wieringa zien dat hun inzet niet het gewenste resultaat heeft.

Bij het begin van de tweede helft probeert Be Quick in hetzelfde ritme verder te gaan. Dat levert vooral in de 56e minuut een opvallend moment op als Frank van der Burg een voorzet van Rutger Minkjan tegen de lat kopt. Trainer Arnie Pot: “In het begin van de wedstrijd vergeet je de 2-0 te maken, vlak voor en na de rust vergeten we opnieuw om de score op te voeren. Daarna lieten we het weer lopen.”  Het mag dan de nummer een tegen de nummer laatst zijn. Het publiek ziet dat Ivar Nijboer de bal in de 63e minuut goed afwerkt na een combinatie in het strafschopgebied. Aan de 1-2  gaat matig verdedigen van Be Quick vooraf.

In de minuten na de 1-2 slaat Be Quick ineens wel toe. Mark Meijer schiet een combinatie met Frank van der Burg binnen (2-2) en een vrije trap van Talha Özen wordt door iedereen gemist. Plotseling staat Be Quick met 3-2 voor. Kloosterhaar –trainer  Van Klinken: “Toen gebeurde opnieuw wat ze in de eerste helft ook deden. Wij kwamen weer in ons spel en als het fysiek werd dan was dat gewoon in ons voordeel.” Felix Boessenkool: “Zo’n voorsprong mag je natuurlijk nooit meer weggeven. Kloosterhaar probeerde vrije trappen uit te lokken. En wij kwamen niet meer goed in de wedstrijd.” Arnie Pot: “In de laatste fase van de wedstrijd slagen ze er toch gewoon in om bij ons doel te komen. Bij die corner gaat er natuurlijk wel iets heel erg mis met de dekking.” Be Quick weet in de slotfase de voorsprong vast te houden tot de 86e minuut, maar ziet dan dat de vrijstaande Maarten Kelder de bal na een hoekschop binnenschiet: 3-3.

De blessuretijd duurt een minuut of acht, maar dat is uiteindelijk niet meer genoeg. Be Quick speelt gelijk en ziet dat RDC terugkomt tot drie punten. Enter Vooruit lijkt de slag te verliezen met een achterstand van zes punten. Felix Boessenkool: “We hebben vandaag gefaald, maar toch moeten we kampioen worden. Het kan. Daar moeten we van doordrongen zijn.”

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Thomas Wieringa (80. Eric van Beek), Dennis Horstman, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Talha Özen, Michel Klink, Felix Boessenkool, Frank van der Burg, Bas Buimer, Mark Meijer.

Door Gerco Grevers 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.