22e editie Ekiden Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag vond bij het terrein van AV Pec 1910 aan de Urksteeg de jaarlijkse Ekiden plaats. Er verschenen maar liefst 111 teams aan de start. Het parcours was van de atletiekbaan naar de Wijde Aa en via het Westerveldse Bos weer terug. De snelste was het bedrijventeam van Militaire Vijfkamp Equipe uit Hattem in een tijd van 2:33:55. Bij de mannen won het team van AV PEC 1910 Team 1. Bij de vrouwen het team van AV PEC Dames. Bij de recreanten won het team van Sperwers 1. Alle uitslagen staan HIER.

ekiden-1.jpg 

Bij deze editie van de Ekiden Zwolle was de route voor de lopers op de tien kilometer aangepast. Voorheen liepen de tweede en vierde loper van ieder team elk één ronde van tien kilometer. Tijdens de 22e Ekiden liepen zij ieder twee dezelfde rondes van vijf kilometer. De overige routes waren ten opzichte van voorgaande jaren niet gewijzigd. De Ekiden Zwolle is naast een spannende wedstrijd vooral ook een gezellige activiteit voor deelnemers en publiek. In de nieuwe opzet passeren de lopers op de tien kilometer tweemaal het parcours van de vijf kilometer. Het daarlangs aanwezige publiek en teamgenoten kunnen de lopers dus ook tweemaal aanmoedigen. Bovendien is een meer compact parcours makkelijker te beveiligen en beter bereikbaar voor de hulpdiensten. Zo mijdt de tien kilometer dit jaar bijvoorbeeld de drukbereden en daardoor gevaarlijke Brinkhoekweg.

ekiden-17.jpg

ekiden-37.jpg 

ekiden-14.jpg 

Een uitgebreide fotoreportage via Lees verder…

Een Ekiden is een marathon die wordt gelopen in de vorm van een estafette. Omdat de marathon gelopen wordt met zes personen en de afstanden variëren, is deze geschikt voor vele personen. De lopers geven geen estafette-stokje door, maar een sjerp, de Tasuki, die om het lichaam gedragen kan worden. Deze marathon-estafette is afkomstig uit Japan. Vroeger werden in Japan belangrijke documenten door estafette-lopers bezorgd op de plaats van bestemming. “Eki” betekent plaats en “Den” betekent bestemming. Deelnemen aan een “Ekiden” is niet alleen sport bedrijven, maar ook een paar uur gezellig in de buitenlucht met mede sporters en/of familie genieten. Niet alleen de koppeling tussen het individuele karakter van de loopsport en de kameraadschappelijke verstandhouding van een teamsport maken deelnemen aan de “Ekiden” aantrekkelijk, maar ook de gezelligheid en activiteiten op het wedstrijdterrein zijn op zich al reden genoeg om mee te doen. Voor de kinderen waren er leuke attracties aanwezig.

ekiden-2.jpg 

ekiden-3.jpg

ekiden-4.jpg

ekiden-5.jpg

 ekiden-6.jpg

ekiden-7.jpg

ekiden-8.jpg

ekiden-9.jpg

ekiden-10.jpg

ekiden-11.jpg

ekiden-12.jpg

ekiden-13.jpg

ekiden-15.jpg

ekiden-16.jpg

ekiden-18.jpg

ekiden-19.jpg

ekiden-20.jpg

ekiden-21.jpg

ekiden-22.jpg

ekiden-23.jpg

ekiden-24.jpg

ekiden-25.jpg

ekiden-26.jpg

ekiden-27.jpg

ekiden-28.jpg

ekiden-29.jpg

ekiden-30.jpg

ekiden-31.jpg

ekiden-32.jpg

ekiden-33.jpg

ekiden-34.jpg

ekiden-35.jpg

ekiden-36.jpg

ekiden-38.jpg

ekiden-40.jpg 

ekiden-39.jpg 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Harry waarom heb je niet iedereen op de foto gezet ??haha vrijliggerswerk wordt vaak ondergewaardeerd ,trek je er niets van aan en ga door met die mooie foto,s


    ⚠️ Meld

  2. Sta er goed op zo bij de start!
    We hebben er als Trias met jongeren en medewerkers van de prachtige dag met inspanning genoten!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.