5028 stemmen voor bieb in de binnenstad

Zwolle – Maar liefst 5028 personen hebben sedert 28 maart hun Ja’-stem’ uitgebracht in de ‘volksraadpleging De bibliotheek moet in de stadskern blijven! Met deze kaartenactie, georganiseerd door de Vrienden van de Stadskern Zwolle, de Erfgoedvereniging Heemschut en Waanders in de Broeren zoeken de drie steun voor hun grote zorg voor het functieverlies van de binnenstad.

bieb.jpg

Veel binnensteden maken een transitie door met daarbij krimp van het winkelbestand en groeiende leegstand. Juist in die omstandigheden vinden de drie het zeer onverstandig om een belangrijke publieke functie als die van de bibliotheek uit de binnenstad te halen. Ook nog eens zo’n beetje de enige belangrijke centrumfunctie waarover de gemeente in hoge mate zeggenschap heeft.

Gesteund door 5028 stemmen roepen de Vrienden van de Stadskern Zwolle, de Erfgoedvereniging Heemschut en Waanders in de Broeren het gemeentebestuur op het besluit om de bibliotheek naar de Zeven Alleetjes te verplaatsen te heroverwegen.

Het pakket stemkaarten wordt maandagavond 20 april a.s. om 19.30 uur in het stadhuis van Zwolle aangeboden aan de gemeenteraad.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. 5028 mensen willen de bieb in de stad houden zodat waanders meer aanloop krijgt? Als al die mensen nou hun boodschappen op het eiland halen…..oh nee er zitten bijna geen winkels…….goh en zou de bieb daar dan verandering in brengen? Geloof er niks van…….als er nou aantrekkelijke winkels zaten kwam het kooppubliek vanzelf…….


  ⚠️ Meld

 2. Te laat!! Is al door de raad toch. Vorige week zijn de jongste tekeningen getoond van de Stadkamer op de Zeven Alleetjes.


  ⚠️ Meld

 3. Het is zelfs al 2 jaar rond. Het oude GGD-gebouw is al leeg en daar beginnen ze deze maand met de verbouwing. Over een jaar moet het klaar zijn en moet de bibliotheek verhuizen.


  ⚠️ Meld

 4. Volledige onzin deze stemming. Is hetzelfde als: moeten de pyramide’s nu wel of niet gebouwd worden. Het is al jaren geleden besloten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.