PEC Zwolle met tiental onderuit in Almelo

Zwolle – PEC Zwolle heeft op bezoek bij Heracles Almelo met 2-0 verloren. De doelpunten van de thuisploeg werden gemaakt door Thomas Bruns en Bryan Linssen. Aan Zwolse zijde kreeg Trent Sainsbury een rode kaart. ,,Dit was een vervelende middag”, baalde trainer Ron Jans.

Heracles Almelo was in het openingskwartier de gevaarlijkste van de twee. De Almeloërs, nog strijdend om de nacompetitie te ontlopen, kwamen al snel op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Thomas Bruns op doel gekopt. Warner Hahn redde knap, maar de rebound kon de Heraclied eenvoudig in het doel koppen. In het vervolg van de eerste helft kwam Zwolle wat beter in de wedstrijd. Thomas Lam en Trent Sainsbury probeerden het van afstand, zij vonden doelman Bram Castro op hun weg. Ook Jody Lukoki was gevaarlijk, maar hij schoot de bal in het zijnet. Aan de zijde van de thuisploeg was rechtsback Tim Breukers twee keer gevaarlijk, maar scoren deden de beide ploegen in de eerste helft niet meer. ,,In de eerste helft was ik niet tevreden, maar in de tweede helft ook niet", vertelde Jans.

Want in de tweede helft besliste Heracles al snel het duel. Eerst scoorde Bryan Linssen en vlak daarna werd Zwollenaar Trent Sainsbury met een rode kaart uit het veld gestuurd. Sainsbury maakte een overtreding op Wout Weghorst. Volgens scheidsrechter Pol van Boekel was Weghorst een doorgebroken speler en stuurde Sainsbury van het veld. Daarna had Heracles genoeg kansen om de score nog verder op te voeren. Doelman Warner Hahn redde een aantal keren prima, terwijl Heracles-invaller Illias Bel Hassani de bal op de paal schoot. In de slotfase had Zwolle daardoor nog kans om in de wedstrijd terug te keren. Onder meer Bram van Polen en Jesper Drost waren nog gevaarlijk, maar doelpunten leverde dit niet op. 

Volgende week zondag wacht PEC Zwolle een thuiswedstrijd tegen Ajax. Het duel in het IJsseldelta stadion begint om 14.30 uur.

Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 (1-0). 
Scheidsrechter:  Van Boekel 
Toeschouwers:  8361 
Rode kaart:  54. Sainsbury (PEC Zwolle) 
Gele kaart:  Necid (PEC Zwolle)

Opstellingen:   
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Vujicevic, Bruns (73. Cziommer), Avdic (90+2. Navratil), Darri (62. Bel Hassani), Weghorst, Linssen

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum, Rienstra, Lam (62. Van der Werff), Lukoki, Nijland, Saymak, Necid (46. Drost)

Scoreverloop: 
14. Bruns 1-0 
47. Linssen 2-0

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 32
 1. @ren

  Ik heb het zelfde gevoel als jij hebt. Wat een verschikkelijk lamlendig zooitje. Als ze zo tegen Groningen spelen wordt het een nulltje of vier vijf. Ik snap niet dat Jans de ploeg niet kan motiveren tegen lager geklasseerden. Je weet dat heracle er vol in vliegt omdat ze de punten nodig hebben.  Maak melding

 2. Het was niet voor de eerste keer in de tweede seizoenshelft bacher! Het zelfvertrouwen neemt op deze manier af door je eigen gemakzuchtige instelling die wordt afgestraft. Tegen Ajax moet er beterschap worden getoont om het goede gevoel te krijgen voor de bekerfinale. Groningen lijkt favoriet voor de finale omdat ze beter in vorm zijn.


  Maak melding

 3. Ja daar is ie dan weer onze @ed! Zodra er maar iets negatief over iets valt te zeggen hier op het Weblog Zwolle forum over wat voor een dan topic dan ook, dan leeft @ed weer helemaal op. Kan hij weer lekker gaan zeiken. Op die manier wil hij altijd weer de aandacht op zich krijgen door mensen te proberen te overtuigen met zijn zwartgallige manier van denken. Jammer @ed weer een gemiste kans om je positief te kunnen profileren hier op het Weblog Zwolle forum.


  Maak melding

 4. Er valt anders weinig goeds te zeggen over vanmiddag. En na de winterstop is het over het algemeen niet goed. Misschien is 2 jaar Ron Jans wel genoeg en is het tijd voor een nieuw en fris gezicht binnen de club.


  Maak melding

 5. @Ronnie: oké, ik probeer het nog een keer: zeven punten uit de laatste tien wedstrijden. Super zeg, wat een topprestatie. Slechts 23 verliespunten uit de laatste 10 potjes. Topprestatie!
  He Ronnie, als jij de feiten niet onder ogen wilt zien is dat prima, dan lees je mijn posts toch niet?


  Maak melding

 6. @ed

  Feiten?

  Na de terugkeer in de Eredivisie:
  2012-2013 11de & 1/2 finale
  2013-2014 11de & KNVB beker
  2014-2015 atm 7de & bekerfinalist & JC Schaal

  Voor een club met de 14de begroting is dat nog steeds knap.

  Dat het voetbal soms niet om aan te gluren is, ben ik met je eens.  Maak melding

 7. We zijn nooit de gedoodverfde winnaars geweest voor de bekerfinale. FC Groningen is ee gelijkwaardige tegenstander. Kennelijk hebben sommigen hier overspannen verwachtingen en raken ze bij voorbaat al teleurgesteld bij een verloren wedstrijd. Of we winnen (daar ga ik nog wel vanuit) of niet, ik verheug me op 3 mei.:)


  Maak melding

 8. @Ed

  De zwartgallige manier van doomdenken gerelateerd o.a aan PEC Zwolle door jou hier op het Weblog Zwolle forum en tevens ook in het algemeen, geeft aan hoe jouw enkelzijdige reacties steeds triester worden hier op het forum. Jammer @Ed je had waarschijnlijk beter kunnen doen.


  Maak melding

 9. Verdiend verloren, maar wat verschrikkelijk onsportief van die speler van heracles om rood te vragen, terwijl het hooguit geel was.


  Maak melding

 10. Tegen elke voetballogica zet Jans Saymak al tijdenlang op de verkeerde plaats in. Doet hij dat bewust om de beste speler van Zwolle
  te triggeren of zoiets? Ik herinner me nog zijn rare conflict met Dost (Jans contra Dost tijdens z’n Heerenveen-tijd) , maar Dost is een stuk assertiever dan Saymak… Saymak wordt er zeker niet betere door.

  Onbegrijpelijk want sinds Saymak niet meer op z’n geeigende plek speelt, hetzij door een blessure, hetzij door een falende coach , speelt PEC , ver, ver onder z’n kunnen . Jammer.


  Maak melding

 11. Robbie10: probeer je zinnen eens in normaal Nederlands te formuleren. Dat ze geen inhoud hebben neem ik je niet kwalijk, wat er niet in zit kan er ook niet uitkomen. Maar de leesbaarheid verbeteren moet toch mogelijk zijn?


  Maak melding

 12. Het is gewoon in en in triest om te verliezen van dit Heracles zeg. Tegen de ploegen waar de punten gepakt moeten worden, wordt het vaak verzuimd. Volgende week tegen Ajax kunnen ze het ineens wél weer. Ga je op een zondagmiddag naar Heracles uit en dan krijg je zo’n bout partij te zien. Waar was Saintsbury in godsnaam mee bezig dan? Die kan alleen maar voetballen met z’n nationale team geloof ik.


  Maak melding

 13. Waarom blessures oplopen in Almelo als de 7e plek al zo goed als zeker is? Meer valt er niet te halen dit seizoen behalve misschien een beker.
  Het is dan ook beter dat de negatievelingen 4 mei niet op de kade gaan staan als de jongens met de beker voorbij varen. Gaat ten koste van het sfeer. Alvast bedankt.


  Maak melding

 14. De 7e plek is nog helemaal niet zeker.
  Groningen kan nog makkelijk over Zwolle heen. Enige voordeel is dat wanneer Groningen de beker wint een 8e plek volstaat voor de playoffs.
  Gat met nummer 9 Cambuur is 6 punten. Met 3 wedstrijden te gaan kan dat genoeg zijn, maar gezien de tegenstanders (Ajax-thuis, Groningen-uit en Feyenoord-thuis) nog geen zekerheidje.


  Maak melding

 15. Tegen die laatste drie: 9 punten in de pocket.
  Ajax en Feyenoord spelen nergens meer voor en FC Groningen krijgt 3 mei een dusdanige oorwassing, dat ze het liefst helemaal met voetbal stoppen. 8)


  Maak melding

 16. @japser: welke inhoud in de post van Ronnie? Blijkbaar toch niet zo goed te lezen. Tenzij jij -geheel conform jouw wereldbeeld- selectief dingen leest die jou goed uitkomen.


  Maak melding

 17. Ajax en Feyenoord spelen nergens meer voor

  Feijenooit speelt zeker nog wel ergens voor, ze moeten de 3e plek verdedigen in verband met directe toegang tot Europees voetbal. Die gaan alles doen om de laatste wedstrijd te winnen.


  Maak melding

 18. @Mike70
  Feyenoord speelt in de laatste wedstrijd van het seizoen nergens meer voor en ik verwacht dan ook een zeer gezapige wedstrijd die per ongeluk met 1-0 door PEC gewonnen wordt. 😀


  Maak melding

 19. En al speelt Feyenoord wel ergens om, dan gooien zij de defensie open en is het kat in het bakkie voor PEC.

  Geluk dwingt men af en ik mijn gelijk… 😉


  Maak melding

 20. @ed ouwe draaier, word je niet te misselijk met al dat omdraaien van je. Maar goed ik hou op, hopelijk ga je dan weer ontopic.


  Maak melding

 21. @japser: misselijk wordt ik hooguit van irritante betwetertjes en moraalridders zoals jij. Dus hou er inderdaad maar mee op, beter voor het topic.


  Maak melding

 22. hier alvast mijn voorspelling…..
  Pec-Ajax 3-1
  Groningen-Pec 1-2
  Pec – Feyenoord 2-2

  KNVB bekker pec -groningen 4-0
  PEC Europa in!!!!!!:D:D:D


  Maak melding

Reageer