Negenklapper voor Dieze West

Zwolle – De wedstrijd tussen koploper Dieze West en het al gedegradeerde vv Steenwijk kende vanaf het eerst fluitsignaal een eenzijdig spelbeeld. Dieze West wist namelijk met 0-9 te winnen op een zeer slecht bespeelbaar veld.

Binnen 4 minuten was het nagenoeg eerst wapenfeit meteen raak. Na een schot dat terugkwam van de paal, was Nejim El Atiauoi het meest alert en kon eenvoudig de bal binnen schieten. Opmerkelijk, dat de wedstrijd niet zo sprankelend was als de uitslag doet vermoeden. Dieze West speelde een laag baltempo en creëerde een handje vol kansen in de eerste helft. Na de openingstreffer wisten de gebroeders Shimiri ook nog te scoren, waardoor er een 0-3 ruststand op het scorebord verscheen.

In de 2e helft was Dieze West aanvallend nadrukkelijker aanwezig en kwam het scherper uit de kleedkamer. In de 50e minuut benutte Lodewijk de Vries een penalty nadat de ingevallen Naggai Letwory werd gevloerd. Letwory tekende in de 80ste minuut ook voor het slotakkoord door middels een penalty de 9de Zwolse treffer te noteren. “Mooi gebaar dat de jongens mij deze penalty gunde, ik speelde vandaag namelijk mijn laatste wedstrijd van dit seizoen” zegt Letwory met een glimlach op zijn gezicht. 
Tussen de twee toegekende penalty’s in wisten Nejim El Atiaoui, Nima Shimiri (2) en Caleb Rahajaan doeltreffend uit te halen. Gezegd moet worden dat de pegel in de linkerbovenhoek van Rahajaan de mooiste treffer op deze zonnige zondagmiddag was. 
Dieze West speelt zondag 26 april thuis tegen VKW en kan bij puntverlies van SVBO kampioen worden. 
 
Door: Pim Hermans 
Artikel delen: