Nachtburgemeester Zwolle exposeert eigen werk

Zwolle – Beeldend kunstenaar en nachtburgemeester Jeroen van Doornik exposeert tot eind juni met ‘De kleur van Zwolle’ in Café de Singel. De passie voor zijn woonplaats is duidelijk af te lezen van de doeken, want ze zijn stuk voor stuk geïnspireerd op de hoofdstad. Met veel verschillende kleuren is voornamelijk architectuur uit Zwolle zien. De stijl is los, illustratief en soms cartoonesk.

hopmanshuis.jpg

“Na eerdere kleurrijke reeksen over uiteenlopende onderwerpen, liep ik al een tijd met het idee om deze stad spetterend op doek te zetten. Als je dan tot nachtburgemeester van Zwolle benoemd wordt, dan kan het bijna niet toepasselijker,“ licht Van Doornik toe. Omdat de expositie op een horecalocatie plaatsvindt, zijn de schilderijen elke nacht tot 03.00 uur te bezichtigen. Van Doornik: “Dat is het mooie van een expositie in een café, je brengt verschillende onderwerpen bij elkaar; kunst, cultuur en horeca. En dat het dan ook nog eens tot in de late uurtjes te zien is, dat is natuurlijk helemaal fantastisch!” Met de vernissage op 1 mei wordt de tentoonstelling om 20.30 uur feestelijk geopend in Café de Singel, Groot Wezenland 4 in Zwolle. Toegang is vrij.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Lekker negatief weer! Hij schilderde én exposeerde al voor die titel, dus hij buit helemaal niets uit! Nachtburgemeester worden/ zijn betekent niet dat de betreffende persoon geen leven daarvoor had hoor.


  ⚠️ Meld

 2. Zou die kerel van dit topic…deze KENMERKEND door Hans Stroeve, (o.a. op de site van http://www.ijsselhallen.nl) aangehaalde etablissementen ook kennen?

  donkere maar bruisend vuige arena??s van het Zwolse nachtleven,

  Trouwens een aanbeveler:
  30 jarig jubileum Hans Stroeve
  19 september
  IJsselhallen


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.