Koninklijke wandeling door binnenstad Zwolle

Zwolle – Ontdek de historie én de hedendaagse parels van de binnenstad van Zwolle met de Koninklijke Wandelroute. Dat kan vanaf woensdag met een route die speciaal voor de viering van 200 jaar Koninkrijk is ontwikkeld.

  opening_koninklijke_wandelroute_2.jpg

Zwolle kent een rijke historie van koninklijke bezoeken. Voor de viering van 200 jaar Koninkrijk – zaterdag 25 april aanstaande – zijn beelden en informatie bijeengebracht in een digitale route die langs de mooiste plekken van de binnenstad voert. De route is te lopen met een mobiele applicatie voor smartphone en tablet en voert langs veertien plekken die in het verleden bezocht zijn door leden van het Koninklijk Huis. Van deze bezoeken zijn unieke beelden verzameld bij onder meer het Historisch Centrum Overijssel, de Zwolse Theaters en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De informatie bij de beelden is ingesproken door presentator en royaltykenner Peter van der Vorst.

https://youtu.be/uIvn4AQp3Zc 

De beelden en informatie open je met de app Koninklijke wandelroute Zwolle of door het scannen van de QR code op de bordjes bij de locaties. De route is niet alleen interessant voor liefhebbers van het Koningshuis, maar voor iedereen die de binnenstad van Zwolle wil bezoeken. De app biedt namelijk onderweg ook leuke weetjes en tips voor bezoekers en aanbiedingen van ondernemers langs de route, zoals een gratis tweede kopje koffie of een lunch met korting. De app is gratis verkrijgbaar in de verschillende app stores. 
 
Wil je alvast een voorproefje? Ga dan naar www.koninklijkewandelroutezwolle.nl.  Door het plaatsen van herkenbare kroonbordjes bij alle locaties in de stad worden bezoekers geattendeerd op de app en kunnen ze die op iedere willekeurige plek van de route starten. 
De locaties van de route openen zaterdag ter gelegenheid van het LANG LEVE DE CLUB Festival hun deuren, geven rondleidingen en organiseren speciale activiteiten. De route is ook na 25 april te lopen en voegt iets toe aan het aanbod voor de bezoekers van Zwolle.
Artikel delen:
Reacties 8
  1. Toch jammer… De app ziet eruit als gewoon een stukje tekst met wat plaatjes en samenwerking met een kaartje. Dus gewoon website eigenlijk. En dan toch alleen voor iOS maken…

Reageer