Optimist on Tour 2015 in Zwolle

Zwolle – Op 23, 24 en 25 april vindt op de Potgietersingel in Zwolle de eerste editie van de Optimist on Tour 2015 plaats. Tijdens dit landelijk rondreizende watersportevenement kunnen kinderen kosteloos kennis maken met zeilen en andere watersporten. Bij de Optimist on Tour hoort ook de zeilgame ‘De Optimist’ en de jeugdserie ‘W.S.V. De Optimist’ die vanaf 3 mei te zien is op RTL Telekids. Op deze manier maakt de Optimist on Tour een nieuwe generatie enthousiast voor de watersport. Op zaterdag 25 april is de Optimist on Tour onderdeel van het festival Lang Leve de Club van het evenement 200 jaar Koninkrijk. Na Zwolle meert de Optimist on Tour aan in o.a. Amsterdam, Rotterdam en Arnhem.

Pieter-Jan Postma, lid van de Delta Lloyd kernploeg en ambassadeur van de Optimist on Tour: ‘Tijdens de Optimist on Tour kunnen kinderen vertrouwd raken met het water. Zo kunnen ze zeilles krijgen in een optimist (jeugdzeilboot), kanovaren, in een ‘aquabubble’ over het water lopen, de zeilgame spelen en proefjes doen in het waterlaboratorium. Vorig jaar hebben we op deze manier ruim 130 scholen en 6000 kinderen kennis laten maken met het zeilen. En deze zomer is de Optimist on Tour terug om nog meer kinderen in Nederland enthousiast te maken voor deze prachtige oer-Hollandse sport.’

Watersporten in plaats van gymles
De Optimist on Tour is een initiatief van Delta Lloyd en het Watersportverbond om watersport toegankelijker te maken voor alle kinderen in Nederland. De Optimist on Tour nodigt daarom basisscholen uit de regio Zwolle uit om ‘Baas op het water te worden’ en te komen watersporten in plaats van een gymles. De scholen ontvangen ter voorbereiding lesmaterialen met daarin werkbladen en video’s over o.a. de optimist, kleding op het water en uitleg over verschillende knopen. De kinderen hebben geen zeilervaring nodig, alleen een A-zwemdiploma. Buiten schooltijd is er vrije inschrijving via de website en op locatie.

Kinderen die door de Optimist on Tour verder willen met zeilen, kunnen via het Watersportverbond een leerzaam en leuk werkboek opvragen en een proefles krijgen bij een watersportvereniging in de buurt.

Programma
Donderdag 23 & vrijdag 24 april:
* 10.00 – 16.00 uur: watersporten met basisscholen
* 16.00 – 19.00 uur: vrije inschrijving via de website of op locatie

Zaterdag 25 april:
* 10.00 – 20.00 uur: vrije inschrijving via de website of op locatie

Locatie
Steiger Hiawatha Actief
Potgietersingel
8011 NA Zwolle

Kijk voor de tourkalender en meer informatie over de Optimist on Tour op: www.optimistontour.nl

Artikel delen: