Vooropleiding conservatorium op Van der Capellen

Zwolle – ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten werkt samen met de Van der Capellen Scholengemeenschap. Samen hebben zij het mogelijk gemaakt dat met ingang van het nieuwe schooljaar leerlingen op de Van der Capellen de vooropleiding van ArtEZ Conservatorium kunnen doen.

examenconcert_2015.jpg 

Eindpresentatie Van der Capellen muziekexamens 2015, Deltion Theater. (Foto: PR OOZ, John Beumer).

Op de Van der Capellen Scholengemeenschap is muziek een belangrijk vak! Je kunt al in de brugklas starten met de muziekstroom en havo/atheneum leerlingen kunnen muziek als examenvak kiezen. Op de Van der Capellen zitten daardoor leerlingen die ook na de middelbare school verder willen in de muziek. Bijvoorbeeld door een vervolgopleiding als het conservatorium te kiezen. Voor hen is de vooropleiding van het Artez Conservatorium op de Van der Capellen bijzonder interessant!

De vooropleiding biedt, naast de ‘gewone’ Capellen muzieklessen, extra lessen van vijftig minuten die elke week door de muziekdocent op de Van der Capellen worden gegeven. In deze lessen komt muziektheorie, instrumentbeheersing en zangles aan bod. Hiernaast wordt drie keer per schooljaar een uur les op het conservatorium bij de hoofdvakdocent gegeven. 
Bovendien wordt er op het conservatorium jaarlijks een muzikale tweedaagse georganiseerd waarop, samen met andere vooropleidingstudenten, wordt gewerkt aan samenspel, workshops worden aangeboden en een slotconcert wordt gespeeld.
Artikel delen: