Jubal Zwolle stelt kinderraad in

Zwolle – Sinds zaterdag 18 april heeft showband Jubal Zwolle een eigen kinderraad. Dit is een manier om de jeugd te betrekken bij de vereniging en hen kwaliteiten en vaardigheden bij te brengen die later weer van pas kunnen komen.

kinderraad-jubal-zwolle-2.jpeg 

Tijdens de Showcase (de traditionele seizoensopener van Jubal Zwolle) op zaterdag 18 april, is de allereerste kinderraad ingesteld. Drie jeugdleden van Jong Jubal zijn hierbij gekozen om een jaar lang ideeën ter verbetering van de showband aan te dragen en voorstellen bespreekbaar te maken in het bestuur. Bestuurslid Susanne der Kinderen maakte zaterdag de leden van de kinderraad bekend: Bart Scholten (voorzitter), Iris Nijhof (secretaris) en Melanie Bakker (penningmeester). De Kinderen: “We denken dat dit een mooie manier is om de jeugd meer bij de vereniging te betrekken en hen tegelijk de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen.”.

Solliciteren

Iedereen binnen het jeugdkorps Jong Jubal kan vanaf 11 jaar solliciteren naar de functie van voorzitter, penningmeester of secretaris. Leden die nog niet zo oud zijn, kunnen solliciteren naar de functie van algemeen lid. De leden van de kinderraad worden vervolgens elk jaar gekozen door een bestuurslid van Jubal, iemand van het Jong-Jubalteam en een lid uit de vorige kinderraad.

 

De kinderraad komt één keer per maand bijeen, samen met een bestuurslid van Jubal Zwolle. Dit bestuurslid begeleidt de jeugdige leden, brengt hen vaardigheden bij en informeert hen over bestuurszaken.

Artikel delen: