HESZ breidt activiteiten uit tijdens Oranjedagen

Zwolle – De Horeca Evenementen Stichting Zwolle voegt dit jaar nieuwe activiteiten en evenementen toe aan het programma voor Koningsnacht, Koningsdag en Bevrijdingsdag. Onder meer een klassiek georiënteerd podium op de Grote Markt en een kinderkermis op het Rodetorenplein zien voor het eerst het levenslicht.

Hendrik Karabagias is Oranje coördinator van de HESZ, en verantwoordelijk voor de nieuwe, grootse aanpak van Koningsnacht, Koningsdag en Bevrijdingsdag. ‘De HESZ heeft als doelstelling om de binnenstad van Zwolle tot een gezellig uitgaanscentrum te maken. Daarom willen we tijdens de Oranjedagen een veelzijdig, divers en compleet aanbod van evenementen voor het hele gezin verzorgen. En dat is gelukt.’

Dansen tijdens Koningsnacht
Steeds meer mensen luiden Koningsdag in met een feestje. In de Zwolse binnenstad is daarvoor volop gelegenheid. Alle bij de HESZ aangesloten horecagelegenheden hebben een buitentap, veelal gecombineerd met live muziek.

Nieuw: Buitenpianist en kinderplein op Koningsdag
Om 12.00 uur vindt de officiële opening van Koningsdag plaats op de Nieuwe Markt. Bekende events zoals de kleedjesmarkt in de Diezerstraat en het grote vuurwerk om 22.00 uur worden dit jaar aangevuld door een gezellige kermis/kinderplein op het Rodetorenplein, én een optreden van de fameuze Buitenpianist Rik Elings op de Grote Markt. Met niet minder dan vijftien (!) guests zal hij een schitterende show verzorgen.

Bevrijdingsdag
En dan is het 5 mei. De dag dat we onze vrijheid vieren. In de Zwolse straten door te genieten van live muziek met een drankje in de hand. Of de voorkeur nu uitgaat naar Nederlandstalig, dance of klassiek; iedereen komt aan zijn trekken bij één van de talrijke podia in de binnenstad.

Compleet programma in de brievenbus
Deze week ontvangen veel Zwollenaren het complete programma samen met de Swollenaer in de brievenbus. Karabagias: ‘We streven ernaar zoveel mogelijk mensen te bereiken, want wat we te bieden hebben is echt de moeite waard en bovendien gewoon gratis. Met die flyer in je zak of tas hoef je je tijdens de Oranjedagen geen moment te vervelen.’

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.