Windesheim met theater op bevrijdingsfestival

Zwolle – Windesheim is weer actief tijdens het bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden in Zwolle. De hogeschool staat in de Bloementuin, naast het hoofdpodium met het Windesheim Theater. Hier laten bevlogen studenten en jonge theatermakers via zang, dans en cabaret hun eigen visie op ‘vrijheid in de breedste zin van het woord’ zien en horen. Redenen genoeg om op 5 mei een kijkje te komen nemen. Het bevrijdingsfestival is gratis.

Het programma in het Windesheim Theater start om 12.15 uur en eindigt om 22.00 uur. De opening start met de presentatie van het magazine ‘Wat is nou die vrijheid? Jan Brink, wethouder van Cultuur en Onderwijs Zwolle neemt het eerste magazine in ontvangst. Hierin staan persoonlijke verhalen over vrijheid, verzameld door derdejaarsstudenten van de opleidingen Journalistiek en Communicatie van Windesheim. Het magazine is gratis op te halen.

Daarna geven Evelien van den Berg en Kirsten van Teijn, beide cabaretières en winnaars van het studentencabaretfestival een spetterend optreden. Gevolgd door Counterproductive met alternative rock, rapper Lucia Pullen, singer-songwriter Anouk de Leeuw van Weenen Patrick Steffens met zijn breakdance crew en later een breakdance battle met All the above vs. On Campus B-Boy Crew.

De afsluiting is met singer-songwriter Killian van Schaik, Young North met poëtische folkmuziek en de funky coverband Swunk.

Het Windesheim Theater is een samenwerking tussen hogeschool Windesheim en Buro Ruis.

Bekijk het volledige programma  Programma > Windesheim Theater” target=”_blank”>hier .

Artikel delen:

Reageer