Club Cele Tegenlicht Meet Up

Zwolle – Het journalistieke programma Tegenlicht van de VPRO biedt wekelijks zoveel stof tot napraten, dat fans in diverse steden in het openbaar bijeenkomen om de uitzendingen nogmaals te beschouwen. Zo ook aanstaande zaterdag, 25 april, tijdens de viering van 200 jaar Koninkrijk, in het Ter Pelkwijkpark. Dit is de eerste editie van de Club Cele Tegenlicht Meet Up op locatie en vindt plaats van 16.30 tot 18.00 uur. De toegang is gratis maar wees op tijd want vol = vol.

Club Cele organiseert regelmatig publieke programma’s met een maatschappelijke context, zoals deze Zwolse Tegenlicht Meet Up. Tijdens de bijeenkomst worden fragmenten uit de Tegenlicht- uitzending van de VPRO getoond, waarna de deelnemers met elkaar in gesprek gaan. Ditmaal betreft het de uitzending ‘De macht aan de stad.’

Over de uitzending
Waar onze nationale regeringen steeds minder voor elkaar krijgen – door o.a. logheid van het apparaat – worden veel problemen (op gebied van bijv. klimaatverandering, ongelijkheid, werkloosheid en criminaliteit) op stedelijk niveau wél steeds vaker en makkelijker opgelost. Burgemeesters nemen het heft in eigen hand en proberen hun stad, leefbaarder en wendbaarder te maken, maar ook onafhankelijk.

Tijdens de Meet Up wordt met lokale experts en het aanwezige publiek verder gepraat, waar de uitzending ophoudt. Gasten zijn onder andere Cris Vijn (Researcher VPRO Tegenlicht De macht aan de stad) en Frans Kerver (Tuinindestad, Ons Basisinkomen). Host van de middag is Willem Boverhof.

Artikel delen: