“Zwolse Stadsboer” worden bij Stadshagen

Zwolle – Wilt u een Zwolse Stadsboer worden? Het kan op de stadsboerderij van Boer Pelleboer.  Pelleboer wil graag samen met inwoners van Zwolle vorm geven aan de boerderij bij Stadshagen (Hasselterdijk 43a – onderaan de Mastenbroeker brug). Zaterdag 25 april om 10.30 uur wordt het ‘startschot’ gegeven voor dit initiatief!

stadsboer.jpeg 

Concreet betekend dit dat er in eerste instantie wordt begonnen met de aanleg van een biologische zelfpluktuin. In deze tuin kunnen geïnteresseerden participeren/meehelpen. Voor de de toekomst zijn nog meer vernieuwende ideeën & mogelijkheden. (o.a. uw eigen “smultuin” beheren, adopteer een koe, of een eigen idee aanbrengen bij Boer Pelleboer!). Kortom; zelf een “Zwolse Stadsboer” worden. Met de “Stadsboerderij” hoopt Boer Pelleboer bewoners uit Zwolle een beeld te geven hoe alles in de natuur groeit & bloeit en hoe lekker biologische groenten vers van ‘eigen’ land zijn. Jong en oud mogen mee beleven van het boerenleven. Een ieder word zich er zo van bewust hoe belangrijk gezond, puur en eerlijk voedsel smaakt en hoe het tot stand komt.

Boer PelleBoer is een biologische natuurboerderij in de Mastenbroeker polder. De koeien lopen zoveel mogelijk in de wei en bepalen zelf wanneer ze gemolken worden. Ook bepalen ze zelf wanneer ze gaan flirten met een van de eigen stieren. Zo is het voor de boer altijd een verrassing wanneer er weer een kalfje geboren wordt. Mastenbroek is de oudste polder in Nederland en is de achtertuin van Stadshagen. 

Samen met vogelbescherming Nederland lanceert Pelleboer de “Red de Rijke Weide kaas”. Van elke verkochte kilo kaas gaat er 1 euro naar de vogelbescherming en word ingezet voor extra biodiversiteit op ons bedrijf. Zo geven we ook stukjes van onze weilanden aan de weide vogels. Op deze stukken kunnen de weidevogels dan rustig broeden en leven. Primeur is ons eigen biologische vlees. Echt natuurvlees van runderen die een goed leven hebben gehad op natuur gronden, ook hier in ‘uw’ achtertuin van Stadshagen. Op deze dag is de Red de Rijke Weide Kaas én is het biologisch Natuurvlees van de eigen koeien tevens verkrijgbaar!

Van Harte Welkom! 

Meer info: www.BoerPelleboer.nl / www.polderzichtmastenbroek.nl Locatie: Hasselterdijk 43a Zwolle – direct naast de Mastenbroekerbrug bij Stadshagen).  

Artikel delen: