Bed, bad en brood concert in Grote Kerk

Zwolle – Vlak voor de viering van de nationale bevrijding brengt Ekaterina Levental onder de titel De Weg haar persoonlijke vluchtverhaal als tiener vanuit Oezbekistan ten tijde van de USSR. Zij zingt de muziek die haar jeugd vulde, begeleidt zichzelf op de harp en vertelt het verhaal van haar familie (Oma, Vader en Moeder, Ekaterina en haar vier broertjes). Over wat het is om afscheid te nemen, geen plek te vinden, angstig te zijn, weggezet te worden en uiteindelijk opgevangen te worden.

bbb_concert.jpg 

In de bed bad en brood discussie staat de vraag centraal of de Nederlandse samenleving de morele plicht heeft zorg te bieden aan uitgeprocedeerde vluchtelingen. Ekaterina laat zien dat in het vluchtproces hoop op moraliteit volledig verdwijnt terwijl het gevecht om moreel en als mens overeind te blijven alle energie gaat opeisen. Dat in De Weg haar familieleden elk hun gezicht krijgen tilt de voorstelling naar het niveau van de grote dagboekschrijvers uit WOII.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, voormalige Sovjet Unie.Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij met Cum Laude haar Master Diplomas. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Zarerdag 2 mei Grote Kerk Zwolle 20:15 uur. Kaarten (€ 7,50 en 15,-) via www.grotekerkzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer