Kampioenskriebels bij Dieze West

Zwolle – Na afgelopen seizoen ongeslagen kampioen te zijn geworden in de 2e klas, kan Dieze West zondag ook het kampioenschap in de 1e klas op haar naam schrijven. Dieze West zal hiervoor in ieder geval de thuiswedstrijd tegen laagvlieger VKW moeten winnen. Bij punt verlies van SVBO, dat een lastige uitwedstrijd speelt bij vv Emmen, is het kampioen.

Toen afgelopen zondag de 0-9 overwinning op Steenwijk was behaald werd er bij Dieze West nauwelijks gesproken over deze monster zege. De ploeg van trainer Michel van Oostrum kan eigenlijk maar aan één ding denken: het kampioenschap. Dit kampioenschap kan zomaar aanstaande zondag al behaald worden, maar natuurlijk moet er nog maar "gewoon" van VKW gewonnen worden. Tevens kan Dieze West zich geen misstap permitteren, want bij een nederlaag kan SVBO maar zo op 2 punten naderen. Met VKW treft Dieze West een ploeg dat nog volop strijd voor het ontlopen van de nacompetitie en dus niks cadeau zal geven.

De ploeg uit Westerbork verloor in het begin van het seizoen van de paars witte formatie met 2-4. In die wedstrijd begon VKW sterk en ging toen met een 1-0 voor sprong rusten. Door en sterke fase na rust wist Dieze West de eerste overwinning van het seizoen te behalen.  Aanvoerder Tom IJzerman heeft alle vertrouwen in een overwinning. "We moeten gewoon blijven doen waar we goed in zijn, voetballen! "Daarnaast heeft deze ploeg voldoende karakter om ook de laatste loodjes te overwinnen, daar geloof ik heilig in" zegt IJzerman. Dieze West – VKW zal zondag 26 april om 14.00 uur van start gaan.

Artikel delen: