Gratis mini Fraterhuiscollege bij film

Zwolle – Aanstaande zondag is er om 16.00 uur een exclusief mini Fraterhuis college voorafgaand aan de filmvoorstelling ‘Loin des Hommes’ in het Fraterhuis. Gastdocent bij de Fraterhuis Academie, en Midden Oosten expert Jielis van Baalen, verzorgt aanstaande zondag deze deskundige inleiding en na afloop de beantwoording van vragen. Een cadeautje van het 35 jarig Fraterhuis aan haar bezoekers.

‘Loin des Hommes’ is een indrukwekkende film met Viggo Mortensen als leraar die een vriendschap opbouwt met een buitenstaander tijdens de Algerijnse oorlog in de jaren vijftig van de vorige eeuw. ‘Een diep-humane film naar een kort verhaal van Albert Camus, dat even eenvoudig als doeltreffend verteld wordt. Met muziek van Nick Cave en Warren Ellis.

Jielis van Baalen
De Zwolse journalist en docent Jielis van Baalen verbleef van 2009 tot 2012 in de Egyptische hoofdstad Cairo, en was als gastdocent verbonden aan de Cairo University. Als filmliefhebber is hij geïnteresseerd in de rol van film in de Arabische wereld. Begin dit jaar verzorgde Jielis van Baalen het college over het Midden-Oosten in het kader van de Fraterhuis Academie.

‘Loin des Hommes’ is zondag om 16.30 uur te zien in het Fraterhuis. De inleiding vindt plaats vanaf 16.00 uur, en na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)