Vrijheidscollege van Arend Jan Boekestijn

Zwolle – Nederlands historicus en voormalig politicus Arend Jan Boekestijn geeft op 5 mei in Zwolle een Vrijheidscollege over de vrijwaring van gebrek.

 

Het college is de afsluiting van een reeks van vier Vrijheidscolleges die in aanloop naar Bevrijdingsdag werden georganiseerd door zeven provincies. In de provincie Overijssel is de organisatie in handen van het Bevrijdingsfestival Overijssel en Windesheim. In 1941 proclameerde de voormalige Amerikaanse president Roosevelt in zijn State of the Union vier vrijheden: Freedom of Speech & Expression, Freedom of Religion, Freedom from Fear en Freedom from Want. Deze vrijheden gaan over de omgang met elkaar. Roosevelt benoemde ze om verschillende mensen in één en dezelfde wereld in vrede met elkaar te laten samenleven. Eerdere Vrijheidscolleges in de provincie Overijssel werden gegeven door Gerdi Verbeet (vrijheid van meningsuiting), Yassin Elforkani (vrijheid van religie) en Ton Koene (vrijwaring van angst).

 

Tijd en locatie
Het college start op 5 mei 2015 om 11.30 uur (zaal open om 11.00 uur) in het Provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle.

 

Reserveren
De toegang tot het college is gratis. Vanwege de verwachte grote belangstelling vragen we u uw plek in de zaal vooraf te reserveren. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar daisy@niekvandersprong.nl. Kijk voor meer informatie op www.vrijheidscolleges.nl.

 

De Vrijheidscolleges in diverse delen van het land zijn een initiatief van Stichting Vrijheidscolleges in samenwerking met de Bevrijdingsfestivals van Utrecht, Overijssel, Gelderland, Groningen, Flevoland en Zeeland, en de Haagse Vrijheidsweken (Bevrijdingsfestival Den Haag en ProDemos). De Vrijheidscolleges zijn opgericht door Bevrijdingsfestival Utrecht, Vrede van Utrecht en Forum. Partners zijn: Nationaal Comité 4 en 5 mei, Coolpolitics en Humanity in Action.

Artikel delen: