Centrumgebied Stadshagen opgeknapt

Zwolle – Het centrumgebied van Stadshagen is opgeknapt en wordt aanstaande vrijdag feestelijk in gebruik genomen. In en om het winkelcentrum  is het gebied dit voorjaar aantrekkelijker gemaakt met onder andere meer groen, houten zitbanken en meer verlichting. Er volgen nog verschillende  ludieke acties voor de aanpak van het parkeren  van fietsen voor de winkels. De sfeerverbetering is een initiatief van Winkeliersvereniging Stadshagen, eigenaresse Corio en wijkstichting Stadshagen Totaal.

Met een toespraak en het doorknippen van een lint geven wethouder René de Heer en voorzitter van de winkeliersvereniging  winkelcentrum Stadshagen Jeroen Nagelmaeker aanstaande vrijdag het sein voor de ingebruikname van het aangepakte gebied.  René  de Heer: “ Ik feliciteer de ondernemers en het  winkelend publiek met het fraaie resultaat van alle gezamenlijke inspanningen om de sfeer in het centrumgebied  te verbeteren.  Een aanwinst voor heel Stadshagen.” Jeroen Nagelmaeker: “De metamorfose is een echte upgrade van onze uitstraling.”

Het winkelgebied  is verbeterd. Maar de ondernemers en het winkelend publiek willen ook graag wat doen aan het fietsparkeren in de Wade. Nu staan nog vaak fietsen gestald in het winkelgebied. Dat geeft een rommelig beeld en leidt tot onveilige situaties. Een aantal fietsenstallingen is daarom verplaatst en er zijn extra fietsenstallingen bijgekomen. Om alle fietsen uit het winkelgebied Wade te weren, vinden de komende tijd verschillende ludieke acties plaats.

Gezamenlijk initiatief

Het plan voor de sfeerverbetering  is opgesteld vanuit een breed samengestelde groep. Daarin zaten vertegenwoordigers van de wijkstichting, winkeliers en Corio. De gemeente heeft het proces gefaciliteerd waarbij op verschillende momenten direct omwonenden, inwoners en raadsleden zijn geconsulteerd. Opmerkingen en reacties zijn waar mogelijk meegenomen in de planvorming. 

Om eventuele overlast tegen te gaan,  is er -in overleg tussen bewoners, winkeliers, jongeren, gemeente en jongerenwerk-  een beheersplan opgesteld.

Financiering

De sfeerverbetering van het centrumgebied is bekostigd dankzij bijdragen van de initiatief nemende partijen, de gemeente en een subsidie van EFRO (Europees Fonds voor Ruimtelijke Ontwikkeling). 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Er staan nu een aantal windmolens in de winkelstraat de Wade, ze schijnen door de enorme zuigwerking een hoog rendement te leveren. Hier is dus goed over nagedacht… 😮


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.