Opening insectentuin is start van Bloemenlint

Zwolle – Woensdagmiddag vond bij wijkboerderij de Schellerhoeve in Zwolle Zuid de officiële opening plaats van het Bloemenlint. Deze middag legden diverse groene initiatieven uit Zwolle een bloemenlint aan door de hele stad. Een aantal kinderen konden meehelpen met zaaien en kregen na afloop een lekker ijsje. Kinderen met een bloemennaam mochten helpen het openingslint van de nieuwe insectentuin door te knippen.

bloemenlint-1.jpg 

Ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Om de bijen in Zwolle een handje te helpen, organiseerden tientallen groene initiatieven en basisscholen op woensdag de aanleg van een gezamenlijk bloemenlint door de stad.

bloemenlint-4.jpg  

bloemenlint-2.jpg

bloemenlint-7.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, boomspiegels en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Zwolle extra voedsel te vinden voor bijen en alle kleurrijke bloemen geven de stad ook een vrolijke uitstraling.

bloemenlint-5.jpg 

Insectentuin
Nieuw bij wijkboerderij de Schellerhoeve is de insectentuin. Hierin staat een groot bijenhotel en twee hommelkasten die door de timmerlieden van het Schuurtje van Zuid zijn geplaatst. Met vereende krachten hebben de mensen van de bijenteeltvereniging, RIBW Groep Overijssel, de bloemenpluktuin, de permacultuurtuin en de natuurlijke speelplaats deze insectentuin weten te realiseren. Tijdens de feestelijke opening van het bloemenlint, openden de initiatiefnemers ook de nieuwe insectentuin.

bloemenlint-8.jpg 

Groene Loper Zwolle
Het aanleggen van het bloemenlint is de eerste activiteit die groene initiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle. De Groene Loper Zwolle heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit, ofwel hun eigen leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle.

bloemenlint-6.jpg 

Het bloemenlint is een gezamenlijk initiatief van: Bijenteeltvereniging, Biologische tuiniersvereniging Oldeneel, Boer Pelleboer, Buurtvereniging Schelle Oldeneel, De Bongerd (MMWZ), De Nooten, Doepark Nooterhof, Gemeente Zwolle, Greijdanus, Groene Kinderopvang Stadshagen, Het Groene Veer, Hof van Breecamp, Hogeschool Windesheim, IJsselzicht, Insectentuin Schellerhoeve, Landschap Overijssel, Meanderhof, Milieuraad Zwolle, Moestuin Werkeren, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurlijke speelplaats Schellerhoeve, Ons Tuintje, Partycentrum De Nieuwe Bierton, Permacultuurtuin, Pluktuin Schellerhoeve, Revalidatiecentrum de Vogellanden, RIBW, Shaktirising, Stadsboerderij Zwolle, Stichting 4PK, Stichting Eilean, Stichting Kinderboederijen Zwolle, Torteltuin, Travers, Wijkboerderij Schellerhoeve en diverse basisscholen.

bloemenlint-3.jpg

bloemenlint_de_schatkamer_3_van_8.jpg

bloemenlint_de_schatkamer_4_van_8.jpg

bloemenlint_de_schatkamer_5_van_8.jpg

bloemenlint_de_schatkamer_6_van_8.jpg

bloemenlint_de_schatkamer_7_van_8.jpg

bloemenlint_de_schatkamer_8_van_8.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.