SP start ‘Er is genoeg voor iedereen’

Zwolle – De Zwolse SP trapt zaterdag 25 april haar campagne ‘Er is genoeg voor iedereen’ af in de Aa-Landen en Holtenbroek. Bij de aftrap zullen ‘koning Koek’ en ‘koningin Minima’ laten zien dat de koek in Nederland groot genoeg is voor iedereen, maar alleen beter verdeeld moet worden.

De actie maakt onderdeel uit van een landelijke campagne van de SP om aandacht te vragen voor de ongelijke verdeling van vermogen in Nederland en belastingontduiking van multinationals. Zo is de vermogenspositie van de hoogste inkomens en grote bedrijven de afgelopen jaren enorm verbeterd ten koste van de middenklasse en de lagere inkomens. Een eerlijker belastingstelsel zou volgens de SP de oplossing zijn. Om 11.00 bezoeken koning koek en koningin minima het winkelcentrum Aa-landen. Om 12.00 uur doen ze winkelcentrum Holtenbroek aan. Door het uitdelen van koek zullen ze aan het publiek aantonen dat er genoeg koek is voor iedereen, als het maar eerlijk verdeeld wordt.

SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: ‘Dat in een land als Nederland de drie rijkste mensen evenveel bezitten als de halve bevolking vind ik onbestaanbaar. De verschillen in rijkdom zijn enorm, ook in onze stad. Je ziet de armoede bij groepen Zwollenaren hand-over-hand toenemen, en we moeten ophouden dat maar als normaal te zien. Er is immers genoeg voor iedereen, ook in Zwolle.’

Artikel delen: