Tabonon en The Green Room kampioenen

Zwolle – Afgelopen week heeft de WRZV haar eerste kampioenen mogen begroeten. Debutant in de WRZV Zaalvoetbalcompetitie Tabonon Sportschool wist als eerste team dit seizoen het kampioenschap te vieren. Tabonon wist alle wedstrijden in winst om te zetten en kan zich opmaken voor promotie naar de 1e klasse A. Daarna was het de beurt aan The Green Room, wie in een rechtstreeks duel met concurrent ZVV Pruts de titel in de 1e klasse opeiste.

Het afgelopen seizoen is duidelijk geworden dat het team van Tabonon Sportschool veel te sterk was voor de andere opponenten in de 2e klasse A. De kersverse kampioen wist alle wedstrijden met ruime cijfers om te zetten in winst. Ook wist Tabonon Sportschool het prestigieuze Jopie van Kilsdonktoernooi afgelopen jaar te winnen. Afhankelijk van de resultaten op het kampioenenbal van vrijdag 19 juni as is het zelfs nog mogelijk bij winst van het algemeen kampioenschap te promoveren naar de hoofdklasse A. De kampioenswedstrijd werd met 19-4 gewonnen van OHM. In de overige wedstrijden wist ZVT Present met 6-2 te winnen van Au m’n Gurk en verloor Bola-Lah! Satu vrij kansloos met 2-9 van ZVT Cycloon.

Ook op het team van The Green Room Jan Groen stond afgelopen seizoen geen enkele maat. Lang kon concurrent Zvv Pruts in het spoor blijven, maar afgelopen woensdag was het toch The Green Room wie het kampioenschap mocht vieren in de 1eklasse B. The Green Room had dit seizoen nog geen wedstrijd verloren en is dan ook de terechte kampioen in de 1e klasse en kan zich nu gaan opmaken voor het kampioenenbal en natuurlijk promotie naar de hoofdklasse. Zvv Pruts verloor het beslissingsduel met 2-5 en heeft als “the best of the rest” de 1e periode titel overgenomen van The Green Room. Verder wist Zwolle Zuid weer een overwinning te boeken. Styrinth werd met 5-3 verslagen. Ghana’82 zette vrij eenvoudig Sleuteldienst Zwolle met 10-5 opzij. Torsades Trois Points versloeg Amicitia Fortior met 8-3.

In de hoofdklasse A wist Bola-Lah! het inhaalduel met 6-2 te winnen van de routiniers van Opgezwolle. Door de overwinning weet Bola-Lah! zich verzekert van deelname aan de kampioensavond, omdat de 2e periode vanwege de positie op de ranglijst zal worden overgenomen van hetzij Wolters Recycling of DTG.

In de hoofdklasse B wist Krijtje FC het spannende inhaalduel met 7-5 te winnen van Poppe Advocatuur. Volgende week kan Bordeaux Groen bij winst het kampioenschap nog niet vieren, omdat concurrent voor de titel Vastgoed Dalfsen niet in actie komt. 

De race om titel in de 1e klasse A is nog lang niet beslist, aangezien drie teams nog in aanmerking komen voor directe promotie en het kampioenschap in deze klasse. Huidige koploper VT Benz is op dit moment uitgespeeld en staat drie punten voor op de concurrentie na de 15-1 zege op SC PEC Zwolle. Meest kansrijk is het team van Kletsen en Proeven nadat AXIOS met 6-2 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Kletsen en Proeven heeft met nog twee wedstrijden te spelen drie punten achterstand op de koploper. Bij winst in de eerstvolgende wedstrijd is er nog slechts een punt nodig om het kampioenschap te mogen vieren. Op het “vinkentouw” zit natuurlijk ook nog het team van Het Beugeltje, wie na een goede seizoenstart de afgelopen weken veel punten her en der moest laten liggen door de vele blessures. Met drie punten achterstand op de koploper is Het Beugeltje nog niet kansloos, maar heeft het ook niet meer in eigen hand. Verder wist Trias met 7-5 te winnen van Rafiki en kwam de Belgische Keizer verrassend met 1-5 tekort tegen het sterk voor de dag komende zaalvoetbalteam VIPS.

In de 2e klasse B is het team van Marco Docter IJsselhallen Zwolle bezig een behoorlijke goede reeks neer te zetten en uitermate kansrijk voor het veroveren van een (vervangende) periodetitel. Afgelopen week was kampioenskandidaat Le Gong het “kindje van de rekening” van de dadendrang van de IJsselhallen. In een mooi duel wisten de spelers van de IJsselhallen met 6-2 te winnen. Grootste favoriet voor de titel is nu AVC, wie onder aanvoering van Melvin Dijk wel wisten te winnen door Keijl Flevo Holland met 10-6 huiswaarts te sturen. Unive Verzekeringen verloor met 3-6 van Roede Vooruit en Ramenblinderen.nl was met 6-2 te sterk voor L&M Workwear. Iron Art bleef in het spoor van de IJsselhallen door met 4-3 te winnen van de All Stars. 

Voor meer informatie over uitslagen, standen, programma of evenementen kunt u onze website raadplegen www.wrzvzaalvoetbal.nl 

Woensdag 29 april starten de zaalvoetbalwedstrijden zoals altijd om 18:30 uur. U bent van harte welkom en de toegang is vrij! 

Artikel delen: