Zwolse ouderen bezoeken tulpenvelden

Zwolle – Op donderdag 7 mei organiseren Driezorg en ANBO een tulpentocht, met aansluitend een bezoek aan de Orchideeënhoeve.

Er zijn diverse opstaplocaties in Zwolle. Van hieraf gaat de tocht per luxe touringcar naar Creil, voor koffie met gebak en het bekijken van de tulpenvelden. Aansluitend volgt er een lunch in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest, waarna u onder andere de hoeve en de vlindertuin kunt bekijken. Kosten zijn € 45,- p.p., incl. vervoer, koffie/thee en gebak, lunch en entree. In de bus is professionele (zorg)begeleiding aanwezig. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk donderdag 30 april, via woonzorgcentrum Fermate (tel. (038) 468 66 40).

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Allereerst: de suggestie dat Driezorg aan deze reisjes zou ‘verdienen’ is niet terecht. Wel klopt het, jammer genoeg (!), dat het steeds moeilijker wordt om dergelijke dagtochten ‘goedkoop’ aan te bieden: in de vijftien jaar dat wij deze tochten organiseren zien we dat de activiteiten in deze sector – in algemene zin – fors duurder zijn geworden.

    We realiseren ons dat de deelnameprijs voor sommige ouderen een drempel kan zijn. Desondanks vinden we het wel belangrijk om i.s.m. ANBO (ouderenbond) deze dagtochten te blijven aanbieden: d.w.z. tochten met goede en persoonlijke begeleiding, een aantrekkelijk programma inclusief lunch en andere versnaperingen én kwalitatief en veilig vervoer (IJsseltours). Het feit dat ze over het algemeen zijn volgeboekt, bewijst wellicht ook dat ze wel degelijk in een behoefte voorzien.

    Uiteraard neemt dit niet weg dat we blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om er met zoveel mogelijk senioren – dus ook met een wat krapper budget – op uit te gaan. Zo zijn we onder andere bezig met de voorbereidingen voor korte dagtochten in en om de mooie Zwolse (binnen)stad. Graag attendeer ik bijvoorbeeld ook op het a.s. Seniorenfestival op 5 mei a.s., waarbij toegang, vervoer en koffie/thee – in samenwerking met lokale partijen – gratis worden aangeboden. Kortom, er is/wordt ook gekeken naar alternatieven en daarin staan we uiteraard ook graag open voor suggesties.

    Dus mocht je een tip hebben of een leuke aanbieding zien, laat het me gerust weten, via m.baksteen@driezorg.nl.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.