Inschrijven voor 5e Triathlon Zwolle nog mogelijk

Zwolle – Nog maar een paar maanden en de jubileumeditie van Triathlon Zwolle gaat van start. Op zaterdag 19 september gaan ruim 600 sporters opnieuw de uitdaging aan. Sinds 1 januari is de inschrijving voor de vijfde triathlon in Zwolle open en stromen de aanmeldingen binnen. Er zijn op dit moment nog startbewijzen beschikbaar voor de achtste en kwart triathlon. 

triathlon.jpg 

Net als elk jaar vindt de triathlon Zwolle plaats in en rond de Milligerplas. Op de achtste triathlon, die bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen, is nog plek voor ongeveer 150 individuele deelnemers. Aan de dubbele afstand, de kwart triathlon, kunnen nog zo’n 50 sporters meedoen.  Ook kan nog ingeschreven worden voor de trio’s, waarbij elke deelnemer verantwoordelijk is voor één onderdeel van de triathlon. Naast een individuele prestatie kan er dus ook een teamprestatie neergezet worden. De triathlon in Zwolle staat open voor zowel de geoefende triatleet als de beginner.

Paratriathlon

De paratriathlon van triathlon Zwolle won dit jaar de  prijs voor het  beste Zwolse G-sport initiatief. Ook dit jaar staat de paratriathlon weer op het programma. Inmiddels hebben al veel para-atleten laten weten belangstelling te hebben om mee te doen. Vorig jaar stonden negentien para-atleten aan de start. Iedereen haalde de finish. De organisatie staat open voor nog meer deelnemers aan deze startserie.

Cursus Start 2 tri

In de week van 29 juni gaat ook dit jaar weer de cursus Start2Tri van start. Deze cursus wordt georganiseerd door triathlonvereniging TV Triade uit Zwolle. Er zijn nog enkele plekken vrij. De cursus is gericht op de achtste triathlon. Voor bijna iedereen met een redelijke basisconditie is het mogelijk deze triathlon te volbrengen na het volgen van een bijna drie maanden durende cursus. De Start2Tri cursus is bedoeld voor beginnende triatleten maar ook voor andere sporters die eens willen kennismaken met deze afwisselende en uitdagende sport. Ook triatleten die al wat ervaring hebben, maar gericht willen trainen om nog wat sneller te worden zijn welkom om deze cursus te volgen. 

Tijdens de triathloncursus kan elke week deelgenomen worden aan trainingen van TV Triade. Wekelijks staan er een loop-, fiets- en zwemtraining op het programma. Voor de liefhebbers is er nog een vierde trainingsmogelijkheid, namelijk een zwemtraining in de Wijthmenerplas. Naast de trainingen krijgen de deelnemers aanvullende schema’s voor weekenden en vakanties, wordt het parcours verkend en krijgen de deelnemers triathlon-specifieke tips. Deelname aan deze cursus bedraagt €60 (voor leden van het Openluchtbad Zwolle is dit €40). Er is nog plek voor een paar deelnemers, dus weer er snel bij. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Triathlon Zwolle, www.triathlonzwolle.nl of door een mail te sturen aan tvtriade@live.nl

Artikel delen:

Reageer