Berkum 9, verliezen voor Floor

Zwolle – De jongens van Berkum 9, ook wel de Sportvrienden genoemd, moeten iedere week presteren. Iedere zaterdag staat er weer een finale op het programma. En bij finales is er maar één ding dat telt en dat is de winst. Bij winst stijg je in aanzien. Blijdschap en euforie. Niemand heeft echter aandacht voor de verliezer. Een tweede plaats telt niet in de maatschappij. Helaas, maar de waarheid is hard.

floor.jpg

Maar wat als je finales kunt organiseren waarbij er alleen maar winnaars zijn. Is dat een utopie? De Sportvrienden durven hier een glasharde NEE te roepen en schuiven het Nederlagentoernooi naar voren. Een toernooi wat alleen maar winnaars kent. Zoals in 2008: de winnaar kon met het hele team naar een tennistoernooi en de Sportvrienden konden 4200 euro aan het Zwolse Ronald McDonaldhuis overhandigen. Dit jaar is Floor van Til, een meisje van 5 jaar met een neuroblastoom, waar de Sportvrienden graag voor willen verliezen.

Floor is bezig met haar eigen wedstrijd. Haar tegenstander is een neuroblastoom. Eentje van het ergste soort. Het neuroblastoom is een tumor van het zenuwstelsel dat bijvoorbeeld zorgt voor het activeren van spijsvertering en bloeddruk. Als Floor deze wedstrijd wint, gaat ze door naar de volgende ronde. Deze ronde zal in Philadelphia (VS) plaatsvinden. Deze wedstrijd zal dan ongeveer een half jaar duren. Dit is een zware wedstrijd, waardoor het gewenst is dat de familie, zoveel mogelijk bij Floor is. De Sportvrienden hopen dat Floor ook in aanmerking komt zodat de wedstrijd kan beginnen.

Vijf wedstrijden en diegene die de Sportvrienden de grootste nederlaag bezorgd is de winnaar. De win-win situatie zit in het feit dat de voetbalverenigingen die mee doen zo hun oefenwedstrijd krijgen, echter wat nog belangrijker is: door het inleggen van €200 door de participerende elftallen en een bijdrage van lokale sponsoren kan een stimulerend bedrag worden overhandigd aan Floor en haar familie. De sportvrienden hebben op hun eigen site, www.berkum9.nl, ruim aandacht voor dit toernooi. Mocht de gedachte u aanspreken, de Sportvrienden kunnen uw (financiële) hulp altijd gebruiken. Laat een bericht achter in het gastenboek of vul het contactformulier op de site in en zij nemen contact met u op.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Mooi initiatief! Leuk dat een voetbalteam op deze manier iets maatschappelijks onderneemt. Ik hoop dat er een mooi bedrag aan deze stichting overgemaakt kan worden.
  Wanneer vindt dit eigenlijk plaats?

 2. praten over kanker alsof het een wedstrijd is. En als je er niet van kan winnen, heb je dan niet hard genoeg gestreden? Is het een wedstrijd die de patient bewust kan voeren?

  🙁

 3. Kan me niet voorstellen dat men dat bedoelt bij dit initiatief. Ze proberen gewoon een link te leggen met hun sport. Terecht of onterecht, het is de maar hoe je de tekst uit legt/wil leggen.
  Dit meisje (en nog veel meer patiënten) hebben dagelijks een grote strijd te voeren. Op welke manier dan ook. Ik ben blij dat er dit soort initiatieven zijn om mee te helpen en waardeer het enorm dat deze groep spelers hier hun steentje aan bij willen dragen.
  Succes met de organisatie en ik hoop dat we het resultaat in de toekomst ook nog eens kunnen teruglezen op dit log.

Reageer