Aanbieden bouwafval en wit- en bruingoed

Zwolle – De gemeenteraad van Zwolle heeft besloten dat inwoners van Zwolle per 1 mei 2015 moeten betalen voor het storten van puin, bouw- en sloopafval. Het door ROVA laten ophalen van wit- en bruingoed is vanaf 1 mei niet meer mogelijk.

Bouw- en sloopafval is afval dat vrijkomt bij de bouw, verbouw of sloop van een woning. Het gaat om onroerende zaken, zoals keukens, sanitair, laminaat en isolatiemateriaal. Puin bestaat uitbakstenen, dakpannen, tegels of (gewapend) beton. Vanaf 1 mei 2015 betalen inwoners van Zwolle voor het storten van bouw- en sloopafval bij het ROVA milieubrengstation. Het storten van bouw- en sloopafval kost €18,76 per 100 kilo, incl. btw.Het storten van schoon puin € 2,42 per 100 kilo, incl. btw. Vanaf 1 mei 2015 haalt ROVA wit- en bruingoed, apparaten waar een stekker aan zit, niet meer aan huis op in Zwolle.  Inwoners kunnen wit- en bruingoed gratis brengen bij het ROVA milieubrengstation aan de Rijnlandstraat. Leveranciers van wit- en bruingoed zijn bij aankoop van een nieuw apparaat verplicht het oude apparaat gratis in te nemen. Apparaten (werkend en niet-werkend) kunnen ook worden aangeboden bij Stichting Kringloop Zwolle.

Wat wordt in Zwolle aan huis afgehaald?
– Grof tuinafval: gebundeld of in tuinzak
– Grof huishoudelijk afval: Dit is afval dat niet in de ondergrondse container of mini-container past en duidelijk tot de roerende zaken in huis behoort. Het is dus niet vrijgekomen bij bouw- of sloopwerkzaamheden.
Extra controle op bijplaatsingen
De gemeente Zwolle zal de komende tijd extra alert zijn op afval dat naast ondergrondse containers wordt neergezet. Inwoners die illegaal afval op straat zetten worden daarvoor beboet.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. ?? 18,76 per kg voor bouw en sloopafval, ik voorzien fors meer illegale dumpingen.

  Krijgen we trouwens nu ook korting op de afvalstoffenheffing? De kosten voor de Gemeente nemen door deze maatregelen immers fors af toch? (is eigenlijk vragen naar de bekende weg…)


  ⚠️ Meld

 2. Flikkeren we die oude apparatuur toch gewoon in de natuur? Eerst die ondergrondse k-containers, nu dit. Per wanneer halveert de afvalstoffenheffing?


  ⚠️ Meld

 3. OK, je hebt geen geld voor een auto én geen geld om een nieuwe wasmachine aan te schaffen, dus koopt als vervanging een tweedehandsje via marktplaats.
  Je oude, kapotte wasmachine moet je dan dus nog zelf naar de ROVA zien te brengen….. ??


  ⚠️ Meld

 4. 0Bericht door aukje, op 24 april 2015 14:55
  Er gaat dus veel puin in de grijze wijkcontainers en veel gedumpt in de natuur.

  Waarna er alsnog een vuilniswagen er op uit moet om het op te halen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.