Verwendag voor (ex-)kankerpatiënten

Zwolle – Op vrijdag 29 mei organiseren Landstede studenten van het Landschap Mooi & Mode een verwendag voor (ex-)kankerpatiënten. Deze dag vindt plaats vanaf 9.30 tot eind van de middag aan het Rechterland 1 in Zwolle. De Stichting Viva la Donna organiseerde de afgelopen negen jaar landelijk deze verwendag maar is gestopt per december 2014. Wegens het grote succes van voorgaande jaren zet Landstede de dag in eigen naam voort.  

Afgelopen jaar kregen in Nederland dan 104000 mensen kanker. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 1990 *. En toch is er weinig aandacht voor nazorg na de zware behandelingen die kankerpatiënten moeten ondergaan. De afgelopen jaren organiseerde De Stichting Viva la Donna landelijk een verwendag, steeds op 29 mei. Doel was om vrouwen die kanker hebben of hebben gehad een moment van ontspanning aan te bieden. Vorig jaar stopte de stichting. Omdat de dag bij Landstede Mooi & Mode al jaren een groot succes is, hebben zij besloten om de organisatie zelfstandig op te pakken.

 

Kosteloos

Aan de verwendag op Landstede werken zo’n  dertig mbo-studenten mee vanuit de opleidingen Haarverzorging,  Schoonheidsverzorging en Fashion & Styling. Deze studenten organiseren en regelen de gehele dag: van het inplannen en uitvoeren van de behandelingen, het ontvangen van de gasten, tot het inkopen van de lekkernijen. De opleiding Schoonheidsverzorging regelt een schoonheidsbehandeling (gelaat- of handverzorging). Studenten van de opleiding Haarverzorging regelen een hoofdhuidmassage, wassen , knippen en of stylen en de studenten van de opleiding Fashion & Styling gaan creatief aan de slag. Deze dag en de verwenbehandelingen zijn helemaal kosteloos. Landstede is in de wijde regio het enige opleidingsinstituut dat meedoet met dit initiatief. 

 

Aanmelden
Mensen die met kanker te maken hebben, of hebben gehad, kunnen zich aanmelden voor deze verwenbehandeling. Ook familie of andere mensen uit de omgeving van een (ex-)kankerpatiënt kunnen gasten aanmelden. De studenten van Mooi & Mode verheugen zich op de voorbereiding, de organisatie en het geven van de behandelingen. 

Aanmelden kan vanaf vandaag bij Nadia Kroon; nkroon@landstede.nl . Meer info: 088-850 83 93. Van maandag 27 april t/m vrijdag 8 mei kunt u, i.v.m. de schoolvakantie, het beste mailen. 

 

*Bron: www.cijfersoverkanker.nl

Artikel delen: