Vrienden beklimmen Kilimanjaro

Zwolle – Luc ten Brundel en Peter Brink beklimmen komende zomer de Kilimanjaro in Tanzania om geld in te zamelen voor goed doel Make-A-Wish Nederland. De Zwolse basisschool De Werkschuit is de tweede school die een bijdrage levert door kinderen gesponsord een stormbaan te laten trotseren. De eerste actie, op basisschool De Wilgenburg was een daverend succes. 

 

stormbaanloop_de_werkschuit.jpg 

 

Gejoel en gesjoel! De kinderen van basisschool de Werkschuit vliegen heen en weer tussen de verschillende oud-Hollandse koningsspelen. Achter het zaklopen staat een modernere uitdaging: een enorme stormbaan. Een kruising tussen een springkussen en een obstakelkoers. Naast de stormbaan staat koning Willem, of op zijn minst een iets jongere dubbelganger. Hij juicht de kinderen van groep twee toe terwijl ze de stormbaan bestormen. In de zomer van 2015 gaan Luc ten Brundel en Peter Brink de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. ‘We proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen voor Make-A-Wish Nederland,’ zegt Luc. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen.

Het idee om een berg te beklimmen voor een goed doel ontstond als een impuls. Op een doordeweekse avond ging de telefoon: Luc’s beste vriend Peter. ‘Hij kwam met het idee om de Kilimanjaro te beklimmen voor een goed doel,’ lacht Luc. ‘Binnen een uur was de keuze gevallen op Make-A-Wish Nederland.’

 

De twee vrienden kozen voor een gesponsorde stormbaanloop op basisscholen als middel om geld in te zamelen.  Luc: ‘Dat is tastbaar voor de kinderen, ze klimmen letterlijk mee.’  De Werkschuit is de tweede basisschool die mee klimt, na buurschool de Wilgenburg, begin deze maand. De kinderen worden gesponsord om de stormbaan te trotseren. De actie van De Wilgenburg was een daverend succes, met een prachtig resultaat van €5153, door de kinderen in de vorm van een cheque overhandigd. 

 

De stormbaanloop is niet de enige actie in de klimtocht naar de Kilimanjaro. Op 13 juni vindt de Halve Marathon plaats, met een parcours dwars door het centrum van Zwolle. Niet alleen lopen Luc en Peter mee voor Make-A-Wish Nederland, ze roepen anderen op om dat ook te doen. Ook kunnen bedrijven een bijdrage leveren door ‘kilometers’ van de beklimming te kopen. 

 

Het doel van de stormbaanloon vandaag is om zoveel mogelijk kinderen een bijzondere, onvergetelijke dag geven. Peter en Luc hopen de stormbaanloop op minimaal vijf, maar het liefst natuurlijk meer verschillende basisscholen in en om Zwolle te organiseren om zo samen met Make-A-Wish Nederland vijf liefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te kunnen vervullen. 

Artikel delen: