Zwolle krijgt spelcomputermuseum

Zwolle – Het Nederlands Instituut voor Games en Computers is het walhalla voor de game- en computerliefhebber. Wegens het grote succes van het Bonami Spelcomputer Museum lag uitbreiding voor de hand. Naast station Zwolle wordt op meer dan 3000 m. de geschiedenis van de (spel)computer getoond. Van de oude Atari tot en met de Xbox One en Playstation 4. Meer dan 175 systemen zijn bespeelbaar. Vrijdag 1 mei om 14.00 uur gaan de deuren open voor publiek.

 

computermuseum.jpg 

 

Games en Computers zoals het nieuwe instituut verkort heet, is een initiatief van het Bonami Spelcomputer Museum. In de afgelopen drie jaar is dit museum explosief gegroeid qua collectie en bezoekers. Nadat op de oude locatie in Epe geen ruimte meer was, heeft oprichter John Groenewold gekozen voor Zwolle. Door de collectie van het Computermuseum ook hierin te betrekken is een compleet overzicht van de generaties (spel)computers ontstaan. Ideaal bereikbaar naast station Zwolle, in het voormalig postsorteercentrum, wordt op één verdieping van meer dan 3000 m. de geschiedenis van de (spel)computer getoond. Van de oude Atari tot en met de Xbox One en Playstation 4.

Een uitgebreide tijdslijn, een speciale arcadehal, verschillende exposities en maandelijkse gametoernooien bieden volop mogelijkheden voor jong en oud. Meer dan 175 systemen zijn bespeelbaar. Games en Computers is uniek in Nederland en heeft de grootste collectie van Europa. Op www.gamesencomputers.nl vindt u meer informatie.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Hartstikke leuk! Dit had het Ecodrome al jaren geleden moeten doen, ombouwen tot een spelcomputer museum. Dan was het misschien nog wat geworden. 😉

Reageer