Topsporters Landstede spelen met KiKa shirts

Zwolle – De eredivisieteams Landstede Volleybal en Landstede Basketbal, spelen hun play-off wedstrijden in shirts met het KiKa logo. Vanaf vorige week omarmt Landstede Groep, de onderwijsorganisatie waaraan de beide teams zijn verbonden, de stichting KiKa die zich inzet voor kinderen met kanker.

 

Landstede Groep steunt, vanuit haar onderwijsvisie en maatschappelijke betrokkenheid, al veel goede doelen en betrekt daarbij ook haar studenten. Bij Landstede Groep staan sport & gezondheid zowel intern als extern hoog op de agenda. Daarom koppelt Landstede dit goede doel aan haar activiteiten in de topsport. Rondom de komende play-off wedstrijden – Landstede Volleybal kan aankomende zondag al landskampioen worden – zijn er acties georganiseerd om geld voor KiKa in te zamelen. Zo worden onder het publiek van de play-off thuiswedstrijden clinics van Landstede Basketbal en Landstede Volleybal verloot en geveild en doen medewerkers van Landstede mee aan de KiKa-run.

KiKa heeft als doel om de genezingskans van kinderen met kanker in 2025 naar 95% te vergroten. Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker. De door KiKa binnengehaalde gelden komen ten goede aan de negen centra voor kinderoncologie in Nederland.  

Artikel delen: