Kievitsbloem ongeoorloofd verwijderd

Omwonenden van het Zwolse park de Wezenlanden hebben aangifte tegen de gemeente gedaan vanwege het vernielen van de zeldzame kievitsbloem.

Bij een opknapbeurt van het park zijn volgens de omwonenden een aantal bloemen vernietigd. De kievitsbloem staat op de rode lijst van beschermde planten. Het is dus verboden om kievitsbloemen te verwijderen. Saillant detail is dat de gemeente Zwolle zich landelijk juist opwerpt als beschermheer van de kievitsbloem. In een reactie laat de gemeente Zwolle weten geschrokken te zijn van de aangifte. De gemeente bevestigt dat ze zonder ontheffing kievitsbloemen hebben verwijderd. Wethouder Dannenberg is maandag in park de Wezenlanden geweest om de situatie te bekijken.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Heee, kennen we dit soort verhalen ook niet van het FC Zwolle stadion voor de start van de nieuwbouw… (!) “Dit is nou typisch Zwols!” 😀


  Maak melding

 2. Wauw, een paar duizend zwerfkids, kindermishandeling, loverboys en drugsverslaafde jongeren… En dan maken we ons druk over een een paar bloemen. Wat zijn we toch verwend met z’n allen hier.


  Maak melding

 3. Als de gemeente Zwolle niet wist dat ze daar stonden, hoe had ze dat dan nu moeten weten want ze bloeien nu niet dus kun je ze ook niet zien. Als je weer ergens kievitsbloem ziet staan zet er als de ……. een stok bij dan worden ze niet meer over de kop gekeken als ze uit gebloeit zijn (zet dan wel op de stok hier zitten bollen van een kievitsbloem in de grond) in het westerveldse bos groeien ze genoeg vraag een vergunning voor over plaatsing is iedereen weer blij.
  groet Harm


  Maak melding

 4. Dan zie je op straat in de stad wel een mensen lopen, en die vragen of je lid wil worden van greenpeace. Dan denk je gauw aan olietankers op een verre zee ergens bij timboektoe.
  Maar als je dan gewoon om je heen kijkt, komt de verloedering van de natuur angstaanjagend dichtbij.

  Verschrikkelijk dat er zulke onopgeleide mensen verantwoordelijkheid dragen, ook over deze schone bloemen.


  Maak melding

Reageer