Geslaagde LAN-party ICT-opleidingen Landstede

Zwolle – Computerliefhebbers die hun computers op een Local Area Network (LAN) aansluiten om samen fanatiek te gamen. Het is voor de ICT-studenten geweldig. Gistermiddag startte de LAN-party bij Landstede MBO aan het Stadionplein in Zwolle, vrijdagochtend om 09.00 uur was het  ‘game over’.  

img_1665.jpg 

Een groep studenten van de mbo-opleiding Applicatie Ontwikkelaar en de Media Academy van Landstede MBO organiseerden de LAN-party zelf. Ze haalden alles uit de kast om er een geslaagd feestje van te maken. De LAN-party begon donderdag om 16.00 uur. Tot 21.00 uur waren de schooldeuren geopend, daarna werd het een besloten feestje dat de hele nacht doorging tot vrijdagochtend 09.00 uur. De studenten  verzamelden zich in de kantoortuin van de Media Academy en namen zelf hun computers mee om tegen elkaar te gaan gamen.

Gamen voor Stichting Taaie Rakkers
Voorwaarde voor deelname was dat de studenten 5,00 euro inlegden voor het goede doel; Stichting Taaie Rakkers. De stichting heeft als doel om vier tot zes hartenwensen per jaar van CF-patiënten te vervullen. CF is de afkorting van Cystic Fibrosis, is een genetisch ongeneeslijke erfelijke ziekte, ook wel Taai Slijm Ziekte genoemd. 

Meivakantie
Er werd gegamed met onder andere Call of duty, Counterstrike, Minecraft, League of Legend, GTA en Borderlands. Naast PC games waren ook consoles (Xbox, PlayStation) beschikbaar. Vanochtend om 9.00 uur was het ‘ game over’ en gingen de studenten naar huis om van een welverdiende meivakantie te genieten.

In de locatie aan het Stadionplein (IJsseldeltastadion) zijn onder meer de MBO ICT-opleidingen van Landstede gevestigd. Meer informatie vind je op www.landstedembo.nl.

Artikel delen:

Reageer