Startschot gegeven voor “Zwolse stadsboer”

Zwolle – Zaterdag is op de boerderij van Boer Pelleboer het startsein gegeven voor het nieuwe initiatief: "Zelf een Zwolse Stadsboer worden." In eerste instantie wordt begonnen met de aanleg van een biologische zelfpluktuin. In deze tuin kunnen geïnteresseerden participeren/meehelpen.

img_7809.jpg

Voor de toekomst zijn nog meer vernieuwende ideeën en mogelijkheden. (o.a. een eigen "smultuin" beheren, adopteer een koe, of eigen ideeën van deelnemers. Met de "Stadsboerderij" hoopt BoerPelleboer bewoners uit Zwolle een beeld te geven hoe alles in de natuur groeit en bloeit en hoe lekker biologische groenten vers van ‘eigen’ land zijn. Jong en oud mogen meebeleven van het boerenleven. Een ieder word zich er zo van bewust hoe lekker gezond, puur & eerlijk voedsel smaakt en hoe het tot stand komt.

img_7838.jpg

img_7798.jpg

img_7785.jpg

BoerPelleBoer is een biologische natuurboerderij in de Mastenbroeker polder. De koeien lopen zoveel mogelijk in de wei en bepalen zelf wanneer ze gemolken worden. Ook bepalen ze zelf wanneer ze gaan flirten met een van de stieren. Zo is het altijd een verrassing wanneer er weer een kalfje geboren wordt. Mastenbroek is de oudste polder in Nederland en is de achtertuin van Stadshagen. Samen met vogelbescherming Nederland lanceerde BoerPelleboer de “Red de Rijke Weide kaas”. Van elke verkochte kilo kaas gaat er 1 euro naar de vogelbescherming en wordt ingezet voor extra biodiversiteit op het bedrijf. Zo worden ook stukjes weiland gegeven aan de weidevogels. Op deze stukken kunnen de weidevogels dan rustig broeden en leven.

img_7779.jpg

img_7822.jpg

img_7825.jpg 

img_7790.jpg 

img_7759.jpg 

img_7864.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.