De Garage geopend met een ‘Proost!’

Zwolle – Met een ‘Proost!’ op de toekomst is De Garage, de nieuwe kroeg van COC Zwolle, zaterdag 25 april geopend. Dat deden voorzitter Tanja Ineke van COC Nederland en wethouder Nelleke Vedelaar van Zwolle door middel van de ‘eerste tap’: zij tapten het eerste biertje achter de nieuwe bar. De opening markeert het begin van een nieuwe tijd voor dit café van de vereniging die zich inzet voor acceptatie van homoseksualiteit in Zwolle en wijde regio.

opening_de_garage.jpg

‘Dit is niet alleen een prachtige facelift en een prachtig voorbeeld van wat mensen met elkaar voor elkaar kunnen krijgen. Ik vind het ook heel goed dat het COC er met deze kroeg bewust voor kiest om een plek voor iedereen te zijn.’ zegt Nelleke Vedelaar. Voorzitter Tanja Ineke van COC Nederland beaamt dit: ‘Je ziet overal dat het apart van elkaar uitgaan van allerlei groepen in de samenleving uit de tijd is. Toch is het belangrijk dat er plekken zijn waar je zeker weet dat je als homo, lesbo, bi, tansgender en hetero helemaal jezelf kan zijn. Juist daarom is het voor een COC vereniging in deze regio heel belangrijk dat ze een kroeg hebben als deze. Want jezelf kunnen zijn en merken dat je geaccepteerd wordt, lijkt heel vanzelfsprekend maar is het echt niet altijd en overal. Door te ‘blenden’ laat je mensen voelen dat homoseksualiteit de normaalste zaak van de wereld is.’

Knus of groot
Voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle: ‘En intussen is dit gewoon een super coole kroeg geworden. Die knus kan zijn maar die we ook groter kunnen maken door de garagedeuren achterin weg te schuiven voor feesten, optredens en als het gewoon volle bak is. We gaan ook andere dingen bieden. Meer live muziek en op de zondag zomaar een keer een proeverij van Vechtdal producten bijvoorbeeld. De komende tijd experimenteren we met van alles, om te kijken wat onze kroeggasten waarderen. Ik ben ontzettend trots op het team vrijwilligers dat de laatste tijd bijna 24 uur per dag in touw was om te zorgen dat we hier zo kunnen staan.’ De agenda van de kroeg, die voortaan van donderdag tot en met zondag is geopend, is op de website van COC Zwolle te vinden maar heeft nu ook een eigen webadres: cafedegarage.nl.

Artikel delen: