Mogelijk grensoverschrijdend gedrag Greijdanus

Zwolle – Het bestuur van scholengemeenschap Greijdanus in Zwolle heeft aangifte gedaan bij de politie wegens een serieus vermoeden van ernstig grensoverschrijdend gedrag tegenover een (oud-)leerling. Dat heeft de gereformeerde scholengemeenschap vrijdag in een e-mail aan de ouders van de school laten weten. De leerlingen hebben eerder vrij gekregen zodat het personeel geïnformeerd kon worden. 

De school deelde het volgende bericht via haar website: "We betreuren het te moeten meedelen dat er een serieus vermoeden is van ernstig grensoverschrijdend gedrag door een medewerker van onze school. We hebben dit vernomen via een vertrouwenspersoon van een oud-leerling van onze school. Er is melding gedaan bij de vertrouwensinspecteur en er is aangifte gedaan bij de politie. De politie stelt een onderzoek in. Gedurende het onderzoek is de betreffende medewerker op non-actief gezet." 

De school wil uiterst zorgvuldig omgaan met de privacy van betrokken personen en het proces rond deze “verdrietige situatie”. Om die reden kunnen ze in deze fase niet meer informatie geven.

Medewerkers, leerlingen en ouders zijn inmiddels geïnformeerd door de schoolleiding. De school heeft een nummer opengesteld voor leerlingen en ouders die vragen hebben: 038 – 4698 620.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Je zult maar een kind van religieuze ouders zijn.
  Of een kind in een religieuze onderwijsinstelling.
  Ik krijg er de koude rillingen van.  ⚠️ Meld

 2. Nou zeker, je mag je gelukkig prijzen wanneer je ouders humanist of in ieder geval atheïst zijn en je op een openbare school zit. Dan ben je gevrijwaard van grensoverschrijdend gedrag.


  ⚠️ Meld

 3. @Hikstad
  Ja het is inderdaad frisjes vandaag, misschien komt het daardoor. Gewoon even de verwarming iets hoger.. 😮


  ⚠️ Meld

 4. Gewoon een keertje extra naar de kerk en alles is weer vergeven en vergeten.
  Zo werkt het daar toch?
  Achter de ellebogen politiek.


  ⚠️ Meld

 5. Beste Tjalling, wanneer je zonder vooroordeel de tekst leest weet je ook dat jouw beredenering niet klopt. Ook in in het Christelijk milieu hoort dat niet thuis van wat er eventueel gebeurd zou zijn, vandaar dat er ook aangifte bij de politie is gedaan om uit te zoeken wat er daadwerkelijk is gebeurd.  ⚠️ Meld

 6. In andere zaken is dat “gewoon” verdenking van kindermishandeling maar hier blijkbaar “ernstig grensoverschrijdend gedrag” en “verdriet” onder de partijen.
  Naar mijn ongefundeerde mening wordt er nu al een hand boven het hoofd gehouden bij iemand die toch genoeg tegen zich heeft om op non actief gezet te worden met een politie onderzoek.


  ⚠️ Meld

 7. Ik vind dat het Greijdanus het heel netjes geformuleerd heeft (en nee ik heb geen connecties met het Greijdanus en ben niet gelovig…) Het is verstandig om zo voorzichtig mogelijk om te gaan met een dergelijke zaak. En zoiets kan helaas op elke scholengemeenschap gebeuren – of zo’n school nou openbaar, protestants of katholiek is…


  ⚠️ Meld

 8. Ja Carola, mijn dochter zit wel op het Greijdanus en ik ben blij hoe ze met deze zaak omgaan. Wij als ouders zijn heel goed geinformeerd en heb een goed gevoel over hoe de school dit oppakt. En het zal waarschijnlijk niet iets ”kleins” zijn waar het omgaat.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.