UNICEF Sportevent op 27 juni in Zwolle

Zwolle – ‘Sporten hier, voor sporten daar’, is het thema van het UNICEF Sportevent Zwolle dat op zaterdag 27 juni plaatsvindt op Sportcampus De Pelikaan in Zwolle. Op deze dag wordt geld ingezameld voor het project ‘Voetbal voor Water’ in Ghana, Kenia en Mozambique.

unicef_voetbal_voor_water.jpg

Het UNICEF Sportevent Zwolle is een sportieve dag voor de hele familie, van jong tot oud. Het sportevent wordt georganiseerd door UNICEF-team Zwolle en omstreken, in samenwerking met Sportcampus De Pelikaan en de opleiding Sport en Bewegen (Calo) van Hogeschool Windesheim.

Deelnemers kunnen kiezen uit één van de volgende sporten: voetbal, hockey, tennis, fietsen, volleybal, hardlopen en golf. Op deze dag zijn verschillende prominente sporters en trainers aanwezig, zoals voormalig tophockeyer Jacques Brinkman, Maxime Kerstholt die deel uitmaakt van de hockeyselectie van Jong Oranje, en hoofd van de jeugdopleiding van PSV Art Langeler. Er is volop de kans om op de foto te gaan en een handtekening te vragen.

In de ochtend worden verschillende clinics gegeven door professionele trainers en experts. Na de lunch worden de lessen in de praktijk gebracht en worden per sport minitoernooitjes georganiseerd.

Aanmelden kan vanaf 6 jaar en kinderen t/m 12 jaar betalen € 10,00 per persoon. Volwassenen betalen € 15,00 per persoon. Dit is inclusief deelname aan de clinics en het minitoernooi en exclusief lunch en consumpties.

Kijk voor uitgebreide informatie op: http://regionaal.unicef.nl/zwolle-en-omstreken/sportevent-zwolle/

Project ‘Voetbal voor Water’
Sport wordt gebruikt als middel om kinderen en gemeenschappen met elkaar te verbinden. Het doel is om de gezondheid en het hygiënische gedrag van kinderen te verbeteren door toegang tot schoon drinkwater en veilige toiletten te vergroten. Daarom worden er op 1000 scholen in Ghana, Kenia en Mozambique goede drinkwatervoorzieningen en hygiënische toiletten aangelegd. Daarnaast worden kinderen en volwassenen aangemoedigd hun hygiënische gedrag te verbeteren om de verspreiding van ziektes te voorkomen. UNICEF, Simavi, Vitens-Evides en Aqua4All houden zich bezig met de aanleg en het beheer van drinkwater en toiletvoorzieningen. De KNVB levert op scholen sportinfrastructuur, traint coaches en zal kinderen ook informeren. Meer informatie over dit project: http://www.unicef.nl/wat-doet-unicef/programmas/ghana-kenia-en-mozambique-voetbal-voor-water-maakt-hygiene-hip

Artikel delen: